Бананове печиво з вівсяними пластівцями: 3 пп-рецепта на вибір

Ваше ранок починається з чашки ароматного чаю і смачної печенюшки? Або ви мрієте про такий початку дня, але не знаєте, як поєднати пп і вкусняшки? Приготуйте собі на сніданок бананове печиво з вівсяними пластівцями. Банан, вівсянка – доступні, корисні і дуже навіть пп-шні складові цієї випічки.

А може ви впевнені, що на ранок підійде тільки вівсяна каша? Повірте, наші бананові пп-печеньки – та ж каша, але ще смачніше! До речі, ми вже якось видозмінювали традиційну вівсянку на сніданок, приготувавши гучний овсяноблін з різними варіантами начинок. А печиво будуть нічим не гірше!

Секрети бананових пп-печенек

Готується бананово-вівсяне печиво без борошна, цукру та олії.

Основа випічки – банани і вівсяні пластівці.

Цукор замінюємо на мед або стевію.

Урізноманітнити смак печива можна, включаючи в нього кожного разу нові інгредієнти: сир, сухофрукти, горіхи, в’ялені ягоди, кокосову стружку, яблука, кунжут.

Пам’ятаємо про прянощі: ваніль, кориця, гвоздика.

Перед подачею печеньки потрібно остудити, вони стануть хрусткими.

У ці печива можна не додавати яєць, банан прекрасно «зв’яже» інші інгредієнти.

Ставити випікати печива потрібно в розігріту духовку. Вони краще піднімаються.

Деко слід застеляти пекарської папером, так випічка не підгорить. Можна пергамент посипати вівсяним борошном, печива буду легше зніматися.

Готуємо бананово-вівсяне печиво, рецепт перед вами. Успіхів!

Печиво з бананом і вівсяними пластівцями

Вівсяне бананове печиво за цим рецептом – мрія ласунів.

Ми додамо в тісто пару ложок меду.

складові

  • пластівці «Геркулес» – 1 ст.
  • банан – 2 шт. дрібних стиглих
  • мед – 2-3 ст.л.
  • молоко – 50 мл
  • яйце – 1 шт.

приготування

  1. Банани очищаємо від шкірки. Розминаємо до пюре.
  2. Додаємо пластівці, мед, молоко.
  3. Яйце збиваємо вінчиком і з’єднуємо його з тестом.
  4. Перемішуємо суміш і залишаємо на кілька хвилин, щоб пластівці просочилися вологою.
  5. Руками, змоченими у воді, формуємо невеликі прянички.
  6. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки.
  7. Нагріваємо духовку до 180 -200 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Смачного!

Пісний рецепт з яблуком

У дні християнського посту дієтичне бананове пісне печиво, рецепт якого використовують також вегетаріанці, буде хорошим перекусом протягом дня. Яблуко для цього рецепта беремо середніх розмірів з приємною кислинкою. Воно дасть сік, який розм’якшить вівсянку.

складові

  • пластівці «Геркулес» – 150 г
  • банани – 2 шт.
  • яблуко – 1шт.
  • стевія – за смаком (можна обійтися і без неї)
  • сухофрукти – 50 г.

приготування

  1. Починаємо з підготовки сухофруктів. Заллємо їх гарячою водою на 20-25 хвилин.
  2. Зіллємо воду. Відіжміть від зайвої вологи, подрібнити.
  3. Яблуко трьом на тертці. Додаємо його в вівсянку і перемішуємо.
  4. Банани перетворюємо в пюре. Сухофрукти, банани, стевію додаємо до вівсяної масі.
  5. Випікаємо в духовці при 180 градусах до злегка коричневого кольору.
  6. Смачного!

Бананове вівсяне печиво з горіхами і в’яленої ягодою

Ці печенюшки підкуповують не тільки чудовим смаком, але і яскравим кольором.

Сир додасть вівсяним пластівців йогуртовий присмак, а в’ялена вишня і журавлина – кислинку.

Зверху посипаємо меленими горішками!

складові

  • вівсяні пластівці – 1 ст.
  • банан – 1шт.
  • сир – 100 г
  • в’ялені ягоди – 3-4 ст.л.
  • горіхи для посипання

приготування

  1. Очистимо, розімніть банан вилкою.
  2. Змішаємо сир і банан з пластівцями.
  3. Розділимо масу на дві частини. До однієї додамо в’ялену вишню, до іншої – в’ялену журавлину.
  4. Сформуємо печінки, викладемо їх на деко з пергаментним папером.
  5. Акуратно посипем або вмочимо в горіхову крихту.
  6. Поставимо запікатися в нагріту духовку (180-200) градусів. Через 25-30 хвилин Вишневе і журавлинне сирне печиво пп з вівсяних пластівців і банана готово! Смачного!

Поради досвідчених пп-шників

  1. Для такого печива краще брати великі пластівці, з ними смакота буде хрусткою. Швидкорозварювані пластівці такого ефекту не дають.
  2. Банани підійдуть ті, що з коричневими цятками на шкірці. З стиглими бананами випічка виходить більш ароматною і солодкою.
  3. Коли формуєте печиво, змочуйте руки холодною водою. Так тісто не буде липнути до пальців.
  4. Чи не пересушити печиво, діставайте його з духовки, як тільки воно стане золотисто-коричневого кольору.
  5. Змішувати тісто можна за допомогою міксера.
  6. Замість горіховою посипання можна використовувати мак, кунжут або кокосову стружку. Вони теж відповідають вимогам пп-харчування.

Відео-рецепт на пробу

Саме такі, як в цьому відео, печива – з кунжутом і родзинками – я поки не готувала, але думаю, що і тут нічого складного: