Булочки сіннабон – 3 покрокових рецепта в домашніх умовах

Сіннабон – це фірмові і запатентовані булочки всесвітньо відомої американської мережі кафе-пекарень. Їх люблять у всьому світі за незрівнянний смак не тільки цієї випічки, але і кремів, якими їх поливають.

Зрозуміло, що сам справжній рецепт тримається в таємниці, але ми люди винахідливі і створили купу своїх. Вони може і не один в один, як оригінальний, але максимально наближені до нього.

Головною особливістю цієї страви є начинка. Її роблять з кориці, яку привозять з Індонезії. Також є шоколадні і з горіха пекан. Так само випічку обов’язково поливають кремом, який готують з вершкового сиру. Напевно у вас вже слинки течуть? У мене точно.

У цій статті я хочу поділитися з вами смачними рецептами приготування сіннабон в домашніх умовах. Зробити це досить просто. Від них ви не зможете відірватися. Також ви можете подивитися рецепти булочок з маком, про які розповідалося в минулій статті.

Класичний рецепт булочок сіннабон з корицею і вершковим кремом

Цей рецепт дуже популярний у всьому світі. Звичайно він прижився і в нашій сім’ї. Ми любимо їх за їх неповторний смак і аромат.

Складові:

для тесту:

  • Масло вершкове – 60 гр .;
  • Молоко – 100 мл .;
  • Вода тепла – 100 мл .;
  • Цукор – 60 гр .;
  • Сіль 1 щіпка;
  • Дріжджі сухі – 7 гр .;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Борошно – 600 гр.

для начинки:

  • Цукор – 150 гр .;
  • Какао – 30 гр .;
  • Кориця – 2 столові ложки;
  • Вершкове масло – 60 гр.

для крему:

  • Вершковий сир – 100 гр .;
  • Цукрова пудра – 200 гр .;
  • Молоко – 3 столові ложки.

приготування:

1. Відправляємо в каструлю молоко, цукор, сіль і вершкове масло. Розтопимо все на повільному вогні і поставимо остигати.

2. Тим часом в мисці змішаємо дріжджі і теплу воду, яка 35 -40 градусів. Розмішати і залишимо на 10 хвилин.

Якщо у вас немає градусника, то визначити можна за допомогою пальця. Опустіть його в рідину. Йому повинно бути тепло і приємно. А чи не гаряче або холодно.

3. Коли дріжджі покриються шапочкою змішайте їх з молочною сумішшю. Вбийте в неї яйця. Збийте вінчиком.

4. Борошно просіваємо через сито і додаємо частинами в миску. Замішуємо тісто, яке не буде липнути до рук, але при цьому воно повинно бути м’яким і еластичним.

Коли ви просіваєте борошно, то вона насичується киснем і ставиться більш клейкою. Завдяки цьому вироби виходять пишними.

Користуватися при замішуванні можна міксером або ложкою. Але потім ними користуватися буде важко, тоді продовжуйте процес на столі руками.

5. Готове перекладаємо в чашку, змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин. За цей час воно збільшиться в розмірі.

6. За цей час підготуємо начинку. Змішаємо в чашці цукор, какао і мелену корицю.

7. Стіл присипаємо борошном і викладаємо на нього збільшилася тісто. Розкачуємо його в тонкий прямокутний пласт товщиною 0,5 см.

8. Вершкове масло повинно бути талим і м’яким. Змащуємо їм розкатану масу, але один край по довжині залиште вільним, щоб легше було слепляю. Зверху рівномірно розподіляємо начинку і зверху проходимся качалкою, щоб утрамбувати.

9. Починаємо закручувати в щільний рулет і закріплюємо не розмитим краєм. Розрізаємо його на рівні частини шириною близько 4 см. Зробити це можна дуже гострим ножем або ниткою (волосінню), так як булочки повинні бути не стислі.

10. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером. Ми залишаємо між ними відстань в 3 – 4 см, так як вони будуть збільшуватися.

11. Випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 25 – 30 хвилин. Готовність можна визначити по рум’яної скоринки.

12. Тим часом зробимо крем. У миску викладаємо сир, цукрову пудру і молоко. Збиваємо міксером протягом 2 – 3 хвилин. Якщо хочете рідині і більше консистенції, то додайте 30 гр. вершкового масла або збільште пропорції.

13. Цією сумішшю покриваємо гарячу випічку і відразу подаємо на стіл.

Як приготувати булочки з шоколадом?

Страви з корицею виходить дуже смачним, ал
е спробуйте додати шоколад. Вийде щось божественне !!! Цей рецепт простий у приготуванні.

Складові:

  • Дріжджі сухі – 11 гр .;
  • Масло вершкове – 180 гр .;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Молоко – 200 мл .;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Цукрова пудра – 1 стакан;
  • Сир сирний – 140 гр .;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Кориця – 1 столова ложка;
  • Шоколад 70% – 100 гр.

приготування:

1. Молоко підігріваємо до теплої температури і висипаємо до них дріжджі. Перемішуємо і відставляємо на 5 – 10 хвилин, щоб вони почали працювати.

2. Яйця з цукром збиваємо міксером або віночком до білого кольору. Додаємо 1/3 м’якого вершкового масла. Продовжуємо збивати. До неї додаємо дріжджову суміш і сіль.

3. Борошно просіваємо через сито і поступово підсипає в рідкі продукти. Замішуємо м’яке і еластичне тісто, яке не прилипає до рук. Кладемо його в чашку, змащену маслом, і накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин.

4. За цей час підготуємо начинку. Для цього шоколад натремо на крупній тертці. Змішаємо його з корицею і сховаємо в прохолодне місце, щоб не розтанув.

5. Стіл присипаємо борошном і викладаємо на нього тісто. Розкачуємо його в прямокутний пласт товщиною 5 мм.

Так як дріжджове тісто має властивість збільшуватися в розмірах, то майте на увазі, що його потрібно розгортати тонше. Тоді в готових виробах ви відчуєте не тільки його смак, але і начинки.

6. Змащуємо його 60 гр. розталого вершкового масла (1/3 від рецептурної маси), але один край залиште не розмитим. Його ми будемо закріплювати. Зверху рівномірно посипаємо шоколадною начинкою.

7. Починаємо загортати рулет. Робити це потрібно якомога щільніше, щоб не було ніде ослабленого місця. Розрізаємо на рівні частини за допомогою гострого ножа або волосіні. Вироби не повинні бути зім’яті.

8. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 – 30 хвилин.

9. Приготовим крем. У глибокій мисці змішуємо сир і вершкове масло. Збиваємо віночком. Поступово підсипає цукрову пудру і ванільний цукор. Цим сумішшю змащуємо гарячі булочки.

Рецепт булочок сіннабон з листкового тіста

Для цього рецепта можна взяти покупне листкове тісто. Але як приготувати його самим я все таки покажу. Це нескладно і не довго.

Складові:

для тесту:

  • Вода – 0,5 склянки;
  • Молоко – 0,5 склянки;
  • Цукор – 3 чайні ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Дріжджі сухі – 2 чайні ложки;
  • Олія – ??2 столові ложки;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Масло вершкове – 180 гр.

для начинки:

  • Цукор -150 гр .;
  • Какао – 20 гр .;
  • Кориця – 2 столові ложки;
  • Волоські горіхи – 200 гр.

приготування:

1. Молоко і воду трохи підігріваємо, щоб стали теплими. Висипаємо до них сіль, цукор і дріжджі. Все перемішуємо.

2. Просіваємо борошно і вливаємо олію. Замішуємо тісто руками. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.

3. Кладемо його в чашку і накриваємо харчовою плівкою. У теплому місці воно буде підходити близько 1 години.

4.Стол присипаємо борошном і викладаємо на нього масу. Розкачуємо в тонкий пласт. Візуально ділимо на навпіл і відступаючи від країв на одну половину змащуємо шаром вершкового масла. Потім накриваємо його другою половиною в формі книги і защипуємо всі краї.

5. Зверху присипаємо. Знову трохи розгортаємо і складаємо як показано на фото нижче. Тобто дві сторони загинаємо до середини і потім вже один на одного.

6. Все зайве стряхиваем, загортаємо в мішечок. Прибираємо в морозилку на 15 хвилин.

7. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в прямокутний пласт товщиною 1 см. Складаємо його, як до цього і в мішок. У морозилці воно повинно знаходитися 30 хвилин. Так проробляти потрібно ще 2 рази, щоб воно вийшло листкове.

8. Розкачуємо його в прямокутну форму товщиною 5 мм. Змащуємо вершковим маслом, один край залишаємо вільним.

9. Корицю змішуємо з цукром і какао. Присипаємо рівномірно тісто. Волоські горіхи подрібнюємо ножем і також посипаємо його. Загортаємо щіл
ьний рулет.

10. Розрізаємо його на рівні шматочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в духовці на 180 ° на протязі 20 – 25 хвилин.

Зверху можете полити розтопленим шоколадом.

Ось таку чудову випічку до чаю, кави або молока можна спекти самим. При цьому витрачається мінімум коштів. Поділіться з нами вашими успіхами в коментарях. А ми бажаємо вам приємного чаювання!