Булочки з дріжджового тіста в духовці – 5 простих рецептів і 22 способу як їх ліпити

Домашні булочки з дріжджового тіста, хоча і вимагають багато часу на випічку, виходять дуже смачними. Вони не тільки не поступаються «магазинної» випічці, а й значно випереджають її за смаковими якостями. А з огляду на той факт, що промислове виробництво сильно грішить додаванням шкідливих добавок, ароматизаторів та барвників, солодощі виходять не дуже корисними. Саме тому вміння ставити дріжджове тісто і пекти домашні булочки буде корисно всім без винятку.

Якщо знати секрети приготування, то можна істотно полегшити процес:

  • Особливу увагу необхідно приділити дріжджів, так як вони є основою цієї випічки. Вони можуть бути сухими, пресованими свіжими, порошкоподібними і навіть гранульованими.
  • Якщо використовується опара, для початку слід змішати дріжджі з рідиною, тільки потім можна додавати пшеничне борошно і цукровий пісок.
  • Що стосується температури рідини, то вона не може бути більше тридцяти п’яти градусів.
  •  Успіх випічки залежить від того, наскільки добре вимішати дріжджове тісто.
  • Опара повинна стояти в теплому місці без протягів.

Рецепти булочок з дріжджового тіста в духовці

На щастя, дріжджове тісто завжди виходить пористим, ніжним, пишним, ароматним і смачним. Саме тому навіть у будь-якої молодої господині не повинно виникати складнощі з процесом готування. На особливу увагу заслуговує начинка для булочок.

Вона може бути найрізноманітнішою. Найчастіше використовується варення і джем, ягоди і фрукти, сир, капуста і картопляне пюре, шоколад і навіть мак.

Солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці

Запропонований рецепт є найбільш простим і популярним, тому його можна взяти на озброєння. Для випічки, приготовленої цим способом, притаманний божественний аромат і смак, ніжна і легка структура. Форма виробів безпосередньо залежить від фантазії і бажання кулінара, вони можуть бути овальними, круглими, довгастими, а також мати завитки.

Складові:

  • борошно пшеничне – 4 склянки + 3 столові ложки;
  • сіль -? чайної ложки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • ванільний цукор – 10 грам;
  • пресовані дріжджі (живі) – 50 г;
  • рослинна олія- ? склянки;
  • вода очіщенная- 1,5 склянки.

Спосіб приготування:

  1. В першу чергу необхідно ознайомитися з рецептурою, після чого зайняти підготовкою всіх необхідних інгредієнтів.
  2. Перше, що потрібно зробити, так це приготувати опару для дріжджового тіста. Для цього трохи підігріти воду, в неї додати дріжджі і цукор, ретельно розмішати руками. Компоненти повинні розчинитися повністю.
  3. Ввести три столові ложки пшеничного борошна, попередньо просіяного. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, миску накрити кришкою або рушником.
  4. На наступному етапі можна додати рослинне масло і ванільний цукор. Пшеничне борошно вводиться поступово, невеликими порціями.
  5. Розділити тісто. Розкачати не надто тонкий пласт, змастити його невеликою кількістю рослинного масла, присипавши цукровим піском. Потім згорнути його, щоб вийшов рулет.
  6. Нарізати плюшки. Що стосується форми майбутніх булочок, то вона може бути різною. Залишити їх в теплі на 30 хвилин для вистоювання.
  7. Духова шафа прогріти до 180 градусів, випікати булочки протягом 20 хвилин. Готовий виріб щедро притрусити цукровою пудрою.

Представлений рецепт визнаний найбільш простим і смачним, тому варто звернути на нього увагу.

Швидкі булочки з дріжджового тіста в духовці

Всім відомо, що приготування дріжджових булочок вимагає досить багато часу. Незважаючи на це, не у всіх і не завжди є така можливість. Саме тому, кожна господиня зобов’язана озброїтися унікальним рецептом, за допомогою якого можна приготувати смачні, ніжні, повітряні і ароматні плюшки.

Відмітна риса рецепта полягає в тому, що в ньому застосовується газована вода, а не проста.

Складові:

  • дріжджі сухі – 14 грам;
  • молоко -? склянки;
  • газована вода – ? склянки;
  • борошно пшенічная- приблизно 6-6,5 склянок;
  • сіль дрібна – 1 ч. ложка без гірки;
  • вершкове масло – близько 110 грам;
  • яйця курячі – 4 штуки;
  • цукор -? склянки.

Спосіб приготування:

  1. Ознайомившись із запропонованою рецептурою, можна зайнятися підготовкою всіх необхідних інгредієнтів.
  2. Для початку взяти глибоку ємність, змішати в ній дріжджі з теплим молоком.
  3. Влити газовану воду в сотейник, додати вершкове масло, потім відправити на плиту на мінімальний вогонь, щоб прогріти до шістдесяти градусів.
  4. Додати молоко, сіль, яйця і цукровий пісок, ввести дві склянки просіяного борошна. Важливо, щоб вийшла однорідна консистенція.
  5. Тісто перекласти на робочу поверхню, обминати протягом декількох хвилин, щоб воно стало більш пружним і еластичним. Відправити назад в миску. Вимісити ще раз. Залишити в теплі на одну годину, прикривши харчовою плівкою.
  6. Готове дріжджове тісто потрібно розділити на чотири рівні частини, після чого кожну з них на дев’ять. Сформувати кульки, помістити їх на деко. Залишити на 50 хвилин в теплому місці. Це необхідно для вистоювання.
  7. Прогріти духовку до 180-190 градусів. Випікати домашні плюшки не менше 20 хвилин до появи золотистого відтінку

Цей рецепт професійні кухарі визнають найпростішим і легким. Але завдяки йому можна швидко і без зайвих клопотів спекти смачні, ароматні плюшки.

Булочки з корицею з дріжджового тіста

Кориця – одна з кращих прянощів, яку рекомендовано додавати в булочки. Така випічка виходить неймовірно ароматною, смачною і допомагає розпалити апетит. Плюшки мають м’яку, ніжну і повітряну структуру. За рахунок додавання кориці, будь-яка найпростіша випічка стане більш яскравим, насиченим, особливою і пікантною.

Складові:

  • вершкове масло -70 грам;
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. ложки;
  • молоко – 200 мілілітрів;
  • кориця – 2 чайні ложки;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • борошно пшеничне – близько 3 склянок;
  • цукровий пісок – 100 грам;
  • дрібна сіль -? чайної ложки;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Спосіб приготування:

  1. Ознайомившись з рецептом, підготувати всі необхідні компоненти.
  2. З огляду на те, що випічка буде здобної, знадобитися особливе тісто. Для цього підігріти молоко, розвести в ньому сухі дріжджі, додати дві столові ложки просіяного борошна і одну чайну ложечку цукрового піску. Залишити в теплому місці без протягів на півтори години.
  3. Розтопити 40 г вершкового масло на паровій бані, щоб воно не підгоріло.
  4. Збити яйця в піну, потім додати ванілін, сіль, розтоплене масло і три столові ложки цукру. Ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції.
  5. Приготовану масу необхідно додати в опару, борошно вводити маленькими порціями, розмішати і залишити на годину в теплому місці.
  6. Тісто перекласти на робочу поверхню, за допомогою качалки розкачати його в прямокутник. Після цього рекомендується змастити його вершковим маслом, посипати сумішшю цукрового піску і кориці.
  7. Скачати в рулет, але не занадто тугий, нарізати шматочками навскоси. Сформувати акуратні плюшки, перекласти на змащене маслом деко і залишити в теплі на 30 хвилин для вистоювання.
  8. Випікати в духовці, прогрітому до двохсот градусів, протягом сорока хвилин.

Випічка виходить дуже ароматною, ніжною, смачною і тане в роті.

Булочки з маком з дріжджового тіста

Складно знайти людину, якій не подобається випічка із здобного тіста з маковою начинкою. Щоб приготувати найсмачніші булочки, слід дотримуватися всіх кроків, описаних в докладному рецепті. Кількість маку варіюється від особистих смакових переваг. Цікаво те, що він шикарно поєднується з молоком, кава і навіть лимонним соком.

Складові:

  • борошно пшеничне – 520 грам;
  • молоко – 240 мілілітрів;
  • сіль – невелика щіпка;
  • родзинки – 50 грам;
  • яйця – 1 шт .;
  • вершкове масло – 200 грам;
  • ванілін – 5 грам;
  • цукровий пісок – 5 ст. ложок;
  • дріжджі сухі – 15 грам;
  • цукор білий – 6 ст. ложок;
  • мак – 120 грам.

Спосіб приготування:

  1. Ознайомившись з рецептурою, приступити до підготовки необхідних інгредієнтів.
  2. В першу чергу готується опара, для цього підігріти молоко і розчинити в ньому зазначена кількість дріжджів. Потім додати дві столові ложки борошна і столову ложечку цукру. Залишити в теплі під закритою кришкою на 25 хвилин.
  3. Цукровий пісок змішати з просіяного борошном, додати в опару і добре вимішати. На даному етапі кладеться сіль, ванілін і вершкове масло. Витримати тісто протягом години в теплому приміщенні, але в ньому не повинно бути протягів.
  4. В якості начинки використовується мак, його заливають окропом на 10 хвилин. Рідина злити, ретельно перемолоти зерна в блендері і з’єднати з цукровим піском.
  5. З тіста розкачати тонкі кружальця, в них помістити начинку і згорнути в рулет. Нарізати шматочками, ширина яких близько 5 сантиметрів.
  6. Прогріти духовку до 200 градусів, випікати булочки з маком не менше 20 хвилин.

Випічка виходить дуже м’якою, ніжною, ароматною і смачною. Дуже добре поєднується з чаєм, кавою, соком і кисломолочними напоями. Припаде до душі всім дітям і дорослим.

Булочки з повидлом з дріжджового тіста

М’які, ніжні й ароматні плюшки з повидлом виходять дуже смачними, вони нагадують дитинство. Саме тому, мало кому вдається встояти перед подібним частуванням. Що ж стосується начинки, то можна використовувати джем, повидло, варення і навіть конфітюр.

Складові:

  • молоко – 1 стакан;
  • сіль за смаком;
  • борошно пшеничне – 5 склянок;
  • цукровий пісок – ? склянки;
  • ванільний цукор – 10 грам;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • дріжджі сухіе- близько 1 ст. ложки;
  • вершкове масло – 115 г
    рам;
  • повидло будь – 450 грам;
  • крохмаль – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

  1. Ознайомитися з рецептом, підготувати всі продукти.
  2. Замісити еластичне тісто на дріжджах, витримати в теплі не менше години.
  3. З готового тіста розкачати качалкою коржики, в центр помістити варення, попередньо змішане з невеликою кількістю борошна. Бажано, щоб булочки мали круглу форму.
  4. Духова шафа прогріти до 190 градусів, випікати протягом 30 хвилин.

Домашня дріжджова випічка істотно відрізняється від тієї, яка знаходиться на магазинних полицях. Вона виходить більш корисною, смачною і дуже – дуже ароматною.

Приємного всім апетиту!