Французький цибульний суп для схуднення: рецепти приготування страви

Сучасні жінки постійно ведуть боротьбу із зайвою вагою, використовуючи найрізноманітніші способи. Завдяки високій ефективності добре зарекомендувала себе луковая дієта, яка заснована на щоденному вживанні супу, звареного з лука. Він дуже популярний у Франції, можливо, тому більшість француженок стрункі і красиві. Крім схуднення, до переваг цього блюда відносять його бюджетность і користь для здоров’я.

Чим корисний цибульний суп

Основними корисними якостями французького цибулевого супу для схуднення є його здатність розщеплювати жири і на тривалий час вгамовувати почуття голоду. Крім цього, страва має низькою калорійністю і ще кількома позитивними властивостями, властивими ріпчастій цибулі. До них відносяться:

  • виведення холестерину;
  • зниження показника цукру;
  • прискорення обміну речовин;
  • поліпшення травлення;
  • підвищення захисних функцій, зміцнення здоров’я;
  • виведення токсинів, шлаків;
  • насичення організму вітамінами, мікроелементами (кальцієм, магнієм, фосфором), а також ефірними маслами, антиоксидантами і органічними кислотами.

Дієта на цибульному супі

У класичному рецепті цибулевого супу присутні біле вино і жирні вершки, але для схуднення такий варіант не підходить. Якщо ви хочете скинути вагу, готуйте цю страву за спеціально розробленими дієтичним рецептами, і ви зможете позбутися від 4-7 кг за тиждень. Дієта заснована на щоденному вживанні цього першого блюда поряд з іншими овочами, фруктами, відвареним м’ясом. З напоїв дозволено пити багато чистої води, зелений чай або кава без цукру, а ось такі продукти, як хліб, борошняні вироби, жирна, солодка їжа, алкоголь і газовані напої, з раціону доведеться виключити.

Зразкове тижневе меню для схуднення на французькому супі може виглядати наступним чином:

Загальна для всієї системи схуднення

Що можна

Що не можна

1-й день

Цибулевий суп (на сніданок обід, вечеря), 1,5-2 л води без газу

Свіжі фрукти, овочі, несолодкі чай, кава, кефір, натуральний йогурт

банани

2-й

Овочі (свіжі, відварені, тушковані), картопля (варена, запечена) – не більше 2 шт.

Бобові (квасоля, кукурудзу, горошок)

3-й

Фрукти, овочі в свіжому вигляді

картоплю

4-й

Меню 3-го дня + молоко (250 мл) + банани (2 шт.)

?

5-й

Риба, куряча грудка або інше дієтичне м’ясо (500 г), свіжі помідори

6-й

Меню 5-го дня + зелені овочі, свіжа зелень

7-й

Бурий рис, овочі (свіжі, варені), фруктові соки

Схуднення на французькому супі відбувається за рахунок прискорення метаболізму, виведення з організму продуктів розпаду, зайвої рідини, спалювання жирових відкладень. Великою перевагою такої дієти є те, що зайва вага йде з проблемних місць, де від них позбутися найважче: руки, живіт, стегна. Поряд з дозволеними продуктами рекомендується вживати вітамінні препарати.

Плюси і мінуси

Дієта з цибульним супом для схуднення дуже ефективна, але, як будь-яка дієта, вона має низку позитивних і негативних якостей. До переваг належать:

  • виведення надлишкової рідини завдяки сечогінній дії;
  • лікування сечокам’яної хвороби;
  • поліпшення загального стану здоров’я;
  • відсутність почуття голоду;
  • різноманітне меню.

До недоліків схуднення на супі з лука відноситься нестабільний результат. Втрачені кілограми можуть швидко повернутися, якщо різко перейти на колишній раціон. Щоб цього не сталося, слід і далі стежити за раціоном харчування, не вживати висококалорійну їжу і займатися спортом. Крім цього французький цибулевий суп для схуднення володіє запахом, який подобається далеко не всім. Позбутися від нього допоможуть ароматні спеції і прянощі.

Протипоказання

Цибулевий жиросжигающий суп дуже ефективний для схуднення, але його безконтрольне вживання може завдати шкоди здоров’ю. Перед тим, як сісти на таку дієту, проконсультуйтеся з лікарем і враховуйте наступні протипоказання:

  • дистонія;
  • гіпертонія;
  • панкреатит;
  • захворювання щитовидної залози, нирок, сечовивідних шляхів;
  • гастрит;
  • виразкова хвороба, порушення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • підвищена кислотність шлунка;
  • анемія;
  • недолік кальцію, магнію, знижений імунітет;
  • вагітність, період лактації.

Рецепти цибулевого супу для схуднення

Французький цибульний суп для схуднення можна приготувати за кількома рецептами. В якості головного інгредієнта використовують цибулю (ріпчаста або цибуля-порей). Додатково в страві присутні капуста, помідори, морква, болгарський перець і спеції. Можуть додаватися буряк, картопля, часник, гриби, плавлений сир. Головне достоїнство супу полягає в тому, що продукти піддаються мінімальній термічній обробці, тому зберігають майже всі корисні властивості.

З капустою

  • Час: 1 година.
  • Кількість порцій: 12 персон.
  • Калорійність страви: 36 ккал / 100 г.
  • Призначення: обід.
  • Кухня: французька.
  • Складність: легка.

Даний рецепт є поширеним способом приготування супу з цибулі. Для схуднення блюдо необхідно їсти мінімум три рази на день, але можна і більше. Фігура від цього не постраждає, адже юшка низькокалорійна. Головне – варити супчик щодня і вживати свіжим, на наступну добу його корисні властивості нівелюються. Для смаку дозволяється додати бульйонний кубик.

Складові:

  • цибуля (білий, ріпчаста) – 10 шт .;
  • капуста (білокачанна) – 500 г;
  • перець (болгарський) – 100 г;
  • морковка- 1 шт .;
  • помідори – 3 шт .;
  • стебла селери – 1 пучок;
  • вода – 3 л.

Спосіб приготування:

  1. Морква, цибулини і помідори поріжте кубиками невеликого розміру, капусту, перець наріжте тонкою соломкою, селеру дрібно порубати ножем.
  2. Помістіть всі компоненти в каструлю, залийте водою і варіть до готовності овочів.

З імбиром, коріандром і куркумою

  • Час: 1 година.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність страви: 34 ккал / 100 г.
  • Призначення: обід.
  • Кухня: французька.
  • Складність: легка.

Жиросжигающие властивості цього супу підсилює імбир, а такі прянощі, як куркума і коріандр надають французькому страви красивий колір і аромат. В результаті його вживання, крім схуднення, прискорюється метаболізм, зміцнюється імунітет. Процес приготування такої лушпиння юшки не відрізняється від попереднього рецепта, а ось смак вона має більш насичений. Крім приправ можна додати дрібно посічену свіжу зелень.

Складові:

  • цибуля (білий, ріпчаста), помідори – по 6 шт .;
  • перець (болгарський) – 1 шт .;
  • морквина, селера (корінь) – по 100 г;
  • вода – 2 л;
  • імбир (мелений), коріандр, куркума, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Лук з помідорами та морквою наріжте невеликими шматочками, перець – соломкою, селеру – натріть на тертці.
  2. Помістивши підготовлені інгредієнти в каструлю, залийте їх водою, поставте на вогонь і варіть до готовності.
  3. В кінці додайте спеції, перемішайте.

З червоною цибулею і буряком

  • Час: 1 година.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність страви: 35 ккал / 100 г.
  • Призначення: обід.
  • Кухня: французька.
  • Складність: легка.

Даний рецепт супу для схуднення корисний тим, що в список інгредієнтів входить буряк. Цей овоч додатково сприяє очищенню організму від токсинів і продуктів розпаду. Щоб буряк швидше приготувалася, її краще подрібнити за допомогою терки. В кінці приготування влийте трохи лимонного соку, який додасть юшці дивовижний аромат і присмак.

Складові:

  • цибуля (червоний, ріпчаста), помідори – по 6 шт .;
  • перець (болгарський, червоний), буряк (невелика) – по 1 шт .;
  • морквина – 2 шт .;
  • капуста – 200 г;
  • вода – 2 л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулини, помідори, перець поріжте дрібними кубиками, буряк з морквою натріть на тертці, капусту наріжте соломкою.
  2. Покладіть овочі в каструльку, влийте воду, варіть до повної готовності.

Суп з цибулі порею для схуднення

  • Час: 1 година.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність страви: 43 ккал / 100 г.
  • Призначення: обід.
  • Кухня: французька.
  • Складність: легка.

Даний суп має менший набір продуктів у порівнянні з іншими рецептами. У ньому немає капусти, перцю, томатів і моркви, але присутні картопля і часник. В кінці приготування блюдо Пюріруйте блендером, завдяки чому набуває ніжну консистенцію і апетитний вигляд. При подачі посипте цибульний супчик дрібно рубаною свіжою зеленню.

Складові:

  • цибуля-порей, картопля – по 0,7 кг;
  • цибуля (ріпчаста) – 1 шт .;
  • часникові зубчики – 3 шт .;
  • сіль, чорний перець – по щіпці;
  • вода – 2 л.

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі наріжте маленькими кубиками.
  2. Закип’ятіть воду, Відведіть туди підготовлені овочі. Варіть близько півгодини, постійно помішуючи.
  3. Перелийте масу в гущавину блендера, пюріруйте.
  4. Додайте спеції, перемішайте.

Відео

Відгуки

Марина, 35 років

Нещодавно налаштувалася на схуднення і сіла на дієту. Основним блюдом мого раціону став суп, приготований з французької рецептом з лука. За тиждень скинула 6 кг, але потім вони швидко повернулися. Причиною стало повернення до висококалорійної їжі. Сидіти на такій дієті було легко, почуття голоду не відчувала, буду пробувати ще, але вже стежити за харчуванням.

Анастасія, 29 років

Не люблю дієти, але раціон схуднення на цибульному супі різноманітний, тому вирішила позбавитися від зайвої ваги таким способом. Результат за тиждень вражаючий – мінус 7 кг. Смак першого страви без спецій, м’яко кажучи, не дуже. Щоб їсти було приємніше, я додавала бульйонні кубики. Через два-три тижні хочу повторити такий курс схуднення.

Світлана, 42 роки

Постійно стежу за своєю вагою, періодично сиджу на дієтах. Уже кілька разів пробувала худнути на супі з лука, готувала його за різними рецептами. Результатом дуже задоволена, 4-5 кг йдуть гарантовано. Рекомендую додавати в супчик блюдо прянощі, спеції для посилення смакових якостей і пюрировать юшку.