Гарбузовий джем з апельсином і прянощами: покроковий фото рецепт

Якщо ви плануєте приготувати гарбузовий джем на зиму, обов’язково доповніть його апельсином. Взимку така заготовка буде найбільш корисною серед інших, так як гарбуз і апельсин є джерелом вітамінів. Колір і смак даного джему буде насиченим і дуже яскравим.

Гарбузовий джем з апельсином і прянощами: рецепт з фото

Якщо ви плануєте приготувати гарбузовий джем на зиму, обов’язково доповніть його апельсином. Взимку така заготовка буде найбільш корисною серед інших, так як гарбуз і апельсин є джерелом вітамінів. Колір і смак даного джему буде насиченим і дуже яскравим.

Гарбузовий джем з апельсином рецепт в домашніх умовах

Можете також використовувати додаткові компоненти, особливою родзинкою стануть такі прянощі, як кориця і гвоздика, вони додадуть джему чудовий аромат. Готувати гарбузовий джем дозволено не тільки із застосуванням апельсина. Його можна замінити схожими цитрусами – грейпфрутом або лимоном. Також вийде цікавий варіант!

продукти

Що необхідно для банки об’ємом 500 мілілітрів:

  • 450 грамів м’якоті гарбуза;
  • ? частина апельсина;
  • 230 грамів цукру;
  • 2 гвоздики;
  • вода для варіння;
  • пучку кориці.

Як приготувати гарбузовий джем з апельсинами

Покроковий рецепт джему:

З гарбуза зніміть верхній шар, всередині зскребете ложкою насіння і м’які прожилки, м’якоть обполосніть водою, нарубати невеликими кубиками. Не надавайте особливого значення акуратності нарізки, оскільки овоч надалі буде перероблятися в пюре.

У об’ємну каструлю влийте необхідну порцію води, закиньте шматочки гарбуза. Встановіть ємність на вогонь конфорки, після кипіння зафіксуйте середній нагрів, плід варіть до готовності приблизно 10 хвилин. Також час приготування може коливатися в залежності від сорту даного плода.

Варений гарбуз відкиньте на сито, дайте піти зайвій волозі.

Одночасно підготуйте апельсин – звільніть від кірки, внутрішню частину наріжте довільним способом.

Трохи остигнула гарбуз помістіть в контейнер блендера, туди ж киньте шматочки цитруса разом з соком, що виділився при нарізці. Саме він і дозволить не додавати в джем воду.

Увімкніть блендер на повну потужність, тим самим перетворивши вміст в однорідну масу.

Пюріровать суміш перекиньте в каструлю, що стоїть на плиті, додайте підсолоджувач, закип’ятіть, потім уварюють наступне 20 хвилин на малому вогні.

В цей же момент можете присмачити джем прянощами, які наведені в переліку інгредієнтів. Перед розфасовкою гвоздику з маси краще вилучити.

Гарячу масу розподіліть по невеликих банках, заздалегідь простерилізованою, туго закупорте кришками. Обов’язково остуджують заготовку під пледом, це забезпечить їй додаткову пастеризацію.

На завершення джем перенесіть в комору або інше місце, приховане від денного світла.






Смачного!

Навіть в зимовий час можна варити варення з свіжих овочів і фруктів. Спробуйте і будьте здорові!