Гарячі м’ясні страви на Новий рік 2018 – оригінальні рецепти

Зовсім невеликий період відділяє нас з вами від Новорічної казкової ночі 2018 року. Наскільки вона буде казковою, дорослі люди знають, залежить не від чарівників і Діда Мороза зі Снігуронькою, а … Правильно! Від нас з вами, від нашого старання, терпіння і любові до своїх домочадців і близьким.

Несміливо сподіваємося, що добірка наших рецептів з приготування новорічних страв і делікатесів, а в ваших добрих і умілих руках, можливо, і шедеврів. І так, зустрічайте! Гарячі м’ясні страви на Новий Рік!

Тут ви знайдете докладний опис інгредієнтів і черговості кулінарних дій готування новорічних гарячих м’ясних страв, здатних і прикрасити новорічне бенкет і прославити щедрих і гостинних його господарів.

1. Новорічна баранина по-британськи за оригінальним рецептом

Страва з м’яса баранини, приготоване за цим оригінальним рецептом, цілком доречно на новорічному столі 2018 у якості основного гарячого м’ясного блюда.

Складові:

  • картопля свіжа – 800 грамів;
  • баранина – 800 грамів;
  • цибуля ріпчаста свіжа – 300 грамів;
  • жир – 60 грамів;
  • паста томатна – 10 грамів;
  • часник – 2-3 часточки;
  • зелень свіжа – за бажанням;
  • спеції: перець запашний, лавровий лист – за бажанням;
  • сіль кухонна – за смаком.

За оригінальним рецептом баранину по-британськи готують так:

  1. Підготовлене м’ясо баранини порізати на шматки середньої величини, приправивши перцем чорним меленим, сіллю і сухими спеціями, промаринувати протягом 1 години.
  2. Поки маринується м’ясо, вимитий і очищений від шкірки свіжий картоплю порізати тонкими пластинками. Нашаткувати очищену цибулю.
  3. На дно ємності для запікання викласти частину маринованого м’яса, на нього рівномірно розкласти картопляні пластинки і посипати все подрібненою цибулею. Знову шар м’яса, за ним – картопля, слідом – рубаний лук – і так, поки не закінчаться продукти.
  4. Завершує шар рубаною свіжої зелені, змішаної з подрібненим свіжим часником.
  5. Томатну пасту протягом декількох хвилин обсмажити на сковороді, щоб зменшилася її кислотність, додати трохи кип’яченої води, спецій і солі. Полити цим соусом покладену з картоплею і цибулею баранину.
  6. Духовка нагріта до 180 С – в неї поміщається ємність для запікання баранини, якій до повної готовності належить запікатися протягом 2 годин.

За таким рецептом баранина і все блюдо в цілому виходить ароматним, м’яким і соковитим. Подавати гарячим індивідуальними порціями або на великому Блюда.

2. Новорічний рецепт гарячого страви: курча з мовою

Якщо ви любите незвичайні, можна сказати делікатесні страви, то цей рецепт саме для вас. Просто готуйте і подавайте, не загострюючи увагу на педантичності такого гарячого блюда. Швидше за все гості так будуть захоплені його смаком і ароматом, що нічого, крім гучного і швидкої подяки і чекати не доведеться. Соковитість і ніжність страви гарантована за умови тісної взаємодії з рецептом.

Складові:

  • язик яловичий – 1 штука;
  • курча – 1 тушка;
  • цибуля ріпчаста;
  • петрушка;
  • соус соєвий – 1 пляшка;
  • масло рослинне;
  • масло вершкове натуральне;
  • печериці свіжі – 300 грамів;
  • часник свіжий – 3-4 часточки;
  • борошно – 50 грамів;
  • коньяк – 45 мілілітрів;
  • цукровий пісок – 10 грамів;
  • вино сухе – 400 мілілітрів;
  • спеції: чебрець, перець – за бажанням;
  • сіль кухонна – за смаком.

Гаряче блюдо «Курча з мовою» з новорічного домашньому рецепту готують так:

  1. Яловичий язик відварити в підсоленій воді до готовності. Витягти з бульйону, трохи остудити і зняти верхню шкірочку. Очищений мова поварити ще 5 хвилин, після чого, знову остудивши, порізати його поперек тонкими пластинками.
  2. Тушку курчати порізати на порційні шматки і, приготувавши маринад із соєвого соусу та спецій, залишити їх для просочення не менше, ніж на 1 годину.
  3. По закінченні цього часу, шматочки витягти з маринаду, дати стекти його надлишку і обсмажити їх з усіх боків на сковороді в рослинному маслі, викладати в готовому вигляді в окремий посуд.
  4. Очищений ріпчасту цибулю очистити, нарізати півкільцями і обсмажити до легкої золотистої.
  5. Вимиті і нарізані шматочками свіжі шампіньйони запустити в обжарюваний цибулю і продовжити смажити на слабкому вогні до готовності грибів.
  6. У сотейник викласти спочатку смажені з цибулею гриби, посипати подрібненим часником, викласти наступним шаром пластинки мови, а на них – шматки курчати. Залишилося рівномірно посипати невеликою кількістю борошна. Побризкати коньяком і згасити на середньому вогні протягом 10 хвилин.
  7. Через ці 10 хвилин, посипати всю масу цукром і полити вином. Продовжити гасіння на малому вогні до 40 хвилин.
  8. Вміст сотейника викласти, а залишився соусу дати упаритися на слабкому вогні до більшого загустіння.

Готового курчати з мовою і грибами подавати гарячим на сервировочном загальному блюді, полив його загуснув соусом, звідки кожен з бенкетуючих візьме собі на індивідуальну тарілку необхідну кількість цієї приголомшливої ??їжі. Прикрасити це гаряче м’ясне блюдо можна зеленою цибулею або петрушкою.

3. Оригінальний рецепт м’яса з ананасом і сиром

Багатьом відомо, яким приємним поєднанням стає м’ясо і ананас та ще й з сиром. Приємності додає те, що ніякої навороченності – все просто, якісно красиво і дуже смачно – смачне гаряче м’ясне блюдо за оригінальним рецептом!

Складові:

  • свинина м’якоть – 500 грамів;
  • ананас консервований – 1 банка;
  • сир твердих сортів – 200-220 грамів;
  • масло рослинне;
  • сіль кухонна і перець мелений – за смаком.

За оригінальним рецептом м’ясо з ананасом і сиром готують так:

  1. На великій тертці натерти сир.
  2. Вимите і обсушене паперовим рушником м’ясо нарізати невеликими пластинками, відбити кулінарним молотком і посипати сіллю і перцем.
  3. У сотейник або глибоке деко, стінки і дно якого змазані рослинним маслом, викласти рівномірно м’ясо, накрити його шаром з кружечків ананаса і, помістивши в духовку, розігріту до 180 С, запікати м’ясо з ананасами протягом 40 хвилин.
  4. Перед закінченням запікання, за 5 хвилин до нього, деко дістати, посипати рівномірно гаряче м’ясо тертим сиром і повернути його на 5 хвилин в духовку.

Готове м’ясо з ананасом і сиром викласти в блюдо сервіровки і подати гарячим з салатом зі свіжих овочів.

4. Новорічний рецепт качки, запеченої в духовці

Запечена птиця – це класичне гаряче блюдо російської кухні. Крім відмінного смаку, запечена качка повинна в готовому вигляді ошатно виглядати, щоб бути основним гарячою стравою на новорічному бенкеті.

Складові:

  • тушка качки;
  • яблука свіжі зелені – 3 штуки;
  • лимон – 0,5 штуки;
  • сметана – 80 грамів;
  • спеції: кориця, білий перець – за бажанням;
  • зелень свіжа;
  • сіль кухонна – за смаком.

За новорічного рецептом качку, запечену в духовці, готують так:

  1. Ощіпанную ретельно і випотрошену тушку качки відмочити в холодній воді протягом 30-40 хвилин, витягти з неї, дати стекти воді і обсушити тушку паперовим рушником зовні і всередині.
  2. Сумішшю меленого перцю і солі натерти тушку зовні і всередині.
  3. Очищені від серцевини вимиті яблука порізати кубиками, свіжий лимон – кружечками і посипати фрукти корицею і спеціями.
  4. У черево тушки вкласти підготовлені фрукти, ущільнити і зафіксувати дерев’яними зубочистками. Всю качку зовні обмазати сметаною.
  5. На деко, змащене олією, укласти фаршировану качку на спинку і поставити в духовку, розігріту до 185 С і запікати протягом 2 годин, після чого вони деко з качкою дістати з духовки, обернути фольгою і повернути в духовку ще на 15-20 хвилин .

Готову качку акуратно перекласти на красиве блюдо сервіровки і подати цілком, обробляти на порції можна під загальні захоплення, а можна подати вже порційними шматками кожному на окремій тарілці з овочами і свіжою зеленню.

Залишається побажати незабутньої зустрічі нового 2018 року зі будь-яким з оригінальних рецептів новорічних страв. Гарячі м’ясні страви з нашої вибірки допоможуть створити у вашому будинку новорічне святковий настрій на всі зимові канікули!