Гострі кабачки на зиму: рецепт в домашніх умовах

Вітаю, дорогі читачі! Якщо ви теж любите гостреньке, то пропоную вам цей унікальний рецепт Гострі кабачки на зиму готуються досить просто за моєю фото-інструкції, спробуйте обов’язково і потім поділіться в коментарях своїм відкликанням про рецепт!

Гострі кабачки на зиму: рецепт з фото

Якщо ви є щасливим володарем насиченого врожаю кабачків і тому підшукуєте для себе нові і цікаві рецепти консервації цього овоча про запас, то ми пропонуємо взяти даний рецепт на замітку. Сьогодні готуємо гострі мариновані кабачки. Заготовивши такі кабачки хоч один раз, надалі вони стануть незамінним атрибутом на вашому столі.

Гострі кабачки на зиму: рецепт в домашніх умовах

Велика кількість спецій в маринаді надають овочу насичений пряний присмак, який злегка солодкий і в міру гострий. Крім дивовижного смаку, заготівля того ж володіє значними корисними властивостями.

Продукти для приготування

Що необхідно для банки об’ємом 700 мілілітрів:

  • 550 грамів кабачків;
  • 220 мілілітрів води;
  • ? частина гострого перцю (стручкового);
  • кілька гілочок зелені;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 35 мілілітрів 9% оцту;
  • 3 гвоздики;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 десертна ложка цукру;
  • 4-7 горошин запашного перцю;
  • 3 зубика часнику.

Як приготувати гострі кабачки на зиму

Покроковий рецепт гострих кабачків на зиму:

Кабачки обполосніть водою, краплі промокніть рушником, плодоніжки відріжте, а основну частину настругати слайсами круглої форми, товщина яких повинна бути не більше 1 сантиметра.

Банку для зберігання попередньо вичистіть гірчицею або содою, сполосніть, потім простерилизуйте, витримавши ємність над парою не менше 10 хвилин. Кришку окремо прокип’ятіть в каструлі з водою. На дно банки опустіть набір прянощів, вказаний в переліку продуктів.

Слідом укладіть зелень, заздалегідь вимиту і нашатковану.

Далі сформуйте шар з кабачків. Укладайте овоч якомога щільніше.

Зверху киньте нарізані зубчики часнику і смужки гострого перцю.

Покладіть інгредієнти до горлечка тари, чергуючи їх пошарово. Банку струсіть кілька разів, щоб кабачкові гуртки рівномірно розподілилися. Паралельно нагрійте до бурління воду, окріп влийте в банку з овочами. Витримайте в такому стані близько 10 хвилин, після рідину злийте в сотейник, кабачки залиште на місці.

Ємність з водою поставте на конфорку, всипте сипучі прянощі і оцет, кип’ятіть наступне 2 хвилини.

Маринад поверніть в банку з вмістом.

Кінцевий етап – пастеризація тари разом з овочами. Для цього встановіть на вогонь каструлю великого обсягу, на дно постеліть ткану серветку, зверху помістіть заготовку. Налийте воду, щоб вона огорнула всю банку, пастеризують 8-12 хвилин після кипіння рідини в каструлі.

За допомогою прихваток дістаньте заготовку, моментально закупорте її кришкою, остудіть, обмотавши чимось теплим. Після охолодження переставте в місце, ізольоване від денного світла.






Смачного!