Грушеве варення з маком і прянощами на зиму: фото рецепт

Всім привіт, дорогі читачі!
Грушеве варення з маком і прянощами на зиму – погодьтеся, незвичайне поєднання? Спробуйте і ви приготувати цю смакоту і я впевнена, цей рецепт у вас залишиться один з основних! Покрокова фото-інструкція з фото вам в помощь!

Грушеве варення з маком і прянощами на зиму

Пропоную рецепт грушевого варення з маком для прихильників оригінальних ласощів. При вживанні мак добре відчувається, це наповнює десерт особливим шармом. Для того щоб зробити смак маку більш насиченим, насіння спеціально обсмажте на сковороді – це розкриє їх легкий смак і аромат.

Грушеве варення з маком і прянощами на зиму: рецепт в домашніх умовах

Груша відмінно зарекомендувала себе в дуеті з різними прянощами. Щоб доповнити смак, при варінні киньте в варення зірки бадьяна, для регулювання кислотності додайте трохи лимонки. До того ж завдяки лимонній кислоті варення збережеться на багато довше.

Продукти для приготування

Що необхідно:

  • 500 грамів груш;
  • 25 грамів маку;
  • 300 грамів цукрового піску;
  • пучку лимонки;
  • 2 штучки бадьяна.

Як приготувати грушеве варення з маком і прянощами на зиму

Покроковий рецепт грушевого варення з маком і прянощами:

Грушу вимийте, ножем зніміть шкірку, виріжте місце скупчення насіння, м’якоть наріжте дрібним кубиком. Грушеві шматочки помістіть в просторий таз (не металевою).

Рясно засипте грушу цукром, акуратно перемішайте, рівномірніше розподіляючи цукрові кристали, але при цьому, не пошкодивши плід. З цією нормою цукру варення виходить не дуже солодкі солодким, для більш вираженою солодощі дозволено збільшити його обсяги.

Грушу накрийте плівкою, відправте в затишне місце на 60 хвилин, за цей період при контакті з цукром вона виділить сік. Час відстоювання також залежить від розміру нарізки і соковитості плода.

Далі грушу разом з рідиною перекиньте в підходящу за обсягом каструлю, поставте на плиту, зафіксуйте вогонь менше середнього. Закиньте бадьян, млоїте солодку масу наступне 35 хвилин, регулярно помішуючи її дерев’яною ложкою, тим самим отсоединяя від стінок ємності, запобігши підгоряння.

Паралельно всипте на суху сковороду мак, при частому перемішуванні обсмажте хвилин 10 хвилин на середньому рівні плити.

За 12 хвилин до завершення варіння у варення додайте мак і лимонку. Повторно підведіть суміш до бурління, приберіть з вогню.

Ласощі розподіліть по стерильною тарі, моментально закупорте кришками, вилучивши при цьому прянощі. Заготівлю остудіть, після зберігайте в спеціальному місці для даної консервації.





Смачного!

Якщо вам сподобався рецепт, ставте лайки! Заходьте до мене за новими рецептами і підписуйтесь на оновлення!