Кабачкова дієта: правила, меню з рецептами і переваги, відгуки про результати

Можна почути безліч позитивних відгуків про дієтичному меню для схуднення на основі кабачка, або кабачкової дієті. Невибагливий овоч, виростити який на дачі не представляє великих труднощів, влітку і восени може стати справжньою знахідкою для тих, хто хоче оздоровити організм, прибрати 5-10 кілограмів зайвої ваги. Він прекрасно поєднується з іншими дієтичними продуктами і дозволяє приготувати безліч смачних низькокалорійних страв.

Чим корисний кабачок для організму

Дієта на кабачках виводить з організму шлаки, прискорює процес очищення крові, активізує діяльність сечовивідної системи, зменшує вміст води, солі, нормалізує роботу серця, знижує рівень холестерину, підвищує імунітет. Її дотримання гарантує надходження в організм вітамінів, мінералів, необхідних людині для нормальної життєдіяльності, серед яких – вітаміни А, Е, С, В, РР, калій, кальцій, магній, залізо, каротин і ін. Кабачок не викликає алергії, показаний при цукровому діабеті, серцево-судинних захворюваннях, гастриті.

Кабачки для схуднення

Перший етап зниження ваги – нормалізація водно-сольового балансу в організмі, це завдання овоч вирішує блискуче! Кабачковий сік має сечогінні властивості, сприяє якнайшвидшому виведенню води і куховарської солі з організму. З його допомогою можна не просто позбутися від зайвих кілограмів, але і вилікувати серйозні захворювання, що виникають на грунті надмірного вмісту води – наприклад, серцевий набряк (відповідно, як допоміжний засіб до медикаментозної терапії).

Будь-яка методика схуднення передбачає очищення кишечника. Регулярне вживання 500 г кабачків протягом тижня істотно поліпшить перистальтику органів шлунково-кишкового тракту, нормалізує обмін речовин, виведе накопичені в організмі шлаки. Овочі не дратують слизову шлунка і кишечника, вплив їх є м’яким, що захищає.

Кабачкова дієта для швидкого схуднення

Низька калорійність цієї овочевої культури – 100 г містять всього 20 ккал – робить її відмінною основою для розвантажувального харчування. Можна з’їдати 1,5 кг щодня без ризику набрати вагу. Дієтичного меню, в основі якого лежать страви з кабачків, слід дотримуватися нетривалий час – від 3 до 14 днів, в залежності від очікуваного ефекту. Суть розвантаження зводиться до вживання овоча в різних варіантах термічної обробки. Страви виходять легкі, є їх можна багато, тому дієта переноситься легко.

переваги дієти

Кабачок добре поєднується з великою кількістю низькокалорійних продуктів, рецептів приготування страв і напоїв з цього овоча існує безліч, тому меню дієти може бути різноманітним. На органи травлення основний інгредієнт діє заспокійливо, не викликає роздратування, побічних ефектів, тому кабачкова дієта показує хороші результати вже через тиждень після її початку. Крім того, під час дієти в організм надходить багато корисних речовин.

Правила

Основні правила, яких слід дотримуватися на дієті, вимагають поєднання низької калорійності кабачкової меню з одночасним заповненням “втрат” в результаті відмови від звичної їжі. похвальне прагнення позбутися від декількох зайвих кілограмів не повинно супроводжуватися дефіцитом корисних речовин в організмі. Варто дотримуватися таких рекомендацій:

  • готувати без масла і жиру, інакше калорійність страв сильно підвищується;
  • готувати овоч треба з шкіркою, в ній найбільше вітамінів і мінералів;
  • в страви додавати інші овочі, фрукти, низькокалорійні білкові продукти;
  • під час дієти в день необхідно випивати не менше 2 л води;
  • відмовитися від алкоголю, картоплі, солодощів, випічки, копченостей, солінь;
  • Тобто треба часто, невеликими порціями;
  • почати приймати полівітаміни з мінералами, щоб заповнити втрати організму.

Протипоказання

Під час розвантаження з організму виводиться вода і мінеральні речовини, тому вона протипоказана вагітним, підліткам в період статевого дозрівання і всім, для кого дефіцит корисних речовин може бути критичним. З іншого боку, з кабачками в організм вводиться багато калію, це може нашкодити при хронічних хворобах сечовидільної системи. У сирому вигляді кабачок заборонений до вживання страждаючим гастритом.

Меню кабачкової дієти

Готувати страви можна різними способами: запікати, тушкувати, варити як самостійну страву з додаванням цибулі, помідорів, болгарського перцю, зелені, і як компонент складних страв в поєднанні з нежирної рибою, яйцями, м’ясом птиці, сиром, йогуртом. При складанні меню треба враховувати, що основою овочевих супів, салатів, рагу, ікри, оладок, запіканки, соків та ін. Повинен бути кабачок, його зміст в страві має бути не менше 50%.

Зразкове меню дієти може бути таким:

На 3 дні

сніданок

обід

вечеря

1 день

Овочева запіканка з сиром, зелений чай

суп-пюре з додаванням моркви і селери, відварна курка, відвар шипшини

Овочі, запечені у фользі, кефір

2 день

овочеві оладки, зелений чай

риба з гарніром з овочевого рагу, вода

Запечені овочі з начинкою з сиру, кефір

3 день

варене яйце, овочевий сік

суп з додаванням печериць і цибулі, відварна яловичина, будь-який сік

овочеве рагу, кефір

На 7 днів

сніданок

обід

вечеря

4 день

омлет з додаванням овочів, зелений чай

суп-пюре з додаванням печериць і моркви, відварна курка, відвар шипшини;

овочева ікра, кефір

5 день

овочеві оладки, зелений чай

риба, овочеве рагу з кабачком, вода

овочі, запечені з начинкою з грибів, кефір

6 день

варене яйце, овочевий сік з сирих кабачків

суп з додаванням моркви і цибулі, відварна яловичина, овочевий сік

овочева ікра, кефір

7 день

Кабачкові оладки, зелений чай

курячий бульйон, відварна яловичина, овочеве рагу, вода

овочі запечені з сиром, йогурт

На 14 днів

сніданок

обід

вечеря

8 день

овочевий салат з додаванням огірка, болгарського перцю і йогурту;

суп-пюре з додаванням печериць і цибулі, відварна яловичина, вода

овочева ікра, кефір

9 день

салат з додаванням яблука, вареної курки, оливкового масла

відварна риба, відварений рис з тушкованими овочами, вода

запечені овочі з начинкою з грибів, кефір

10 день

омлет з додаванням кабачка, зелений чай

відварна курка, овочеве рагу, вода

овочева ікра, кефір

11 день

Овочева запіканка, зелений чай

курячий бульйон, відварна яловичина, овочеве рагу, відвар шипшини

овочі запечені з сиром, кефір

12 день

овочеві оладки, відвар шипшини

суп-пюре з додаванням моркви і селери, відварна курка, кабачкова ікра, вода

овочі, запечені у фользі, кефір

13 день

Овочеві оладки, зелений чай

суп-пюре з додаванням грибів і цибулі, тушкована риба, овочевий салат, вода

овочева ікра, кефір

14 день

рисова каша з овочами, відвар з шипшини

відварна курка, овочеве рагу, вода

кабачкова запіканка, кефір

Дієта на кабачкової ікри

Судячи з відгуків, кабачкова ікра при схудненні є ідеальним стравою. Семиденний кабачкова розвантаження допоможе позбутися від 2-4 кг зайвої ваги. Кабачкова ікра при дієті готується так: кабачок запікається в духовці, інші овочі – цибулю, моркву, помідори – гасяться окремо. Потім інгредієнти необхідно змішати в блендері, готовий продукт розкласти в банки. Раціон може виглядати так:

сніданок

обід

вечеря

1-7 день

Нежирний сир і кабачкова ікра, зелений чай

Відварна куряча грудка, кабачкова ікра, відвар шипшини

Відварна риба, кабачкова ікра, кефір

Відео

Відгуки

Оксана, 28 років

Хочу залишити відгук про дієту на кабачкової ікри. Мені вистачило 4 розвантажувальних днів, щоб схуднути на 6 кг. Різних дієт я пробувала багато, але ефект отримала тільки від цієї. У мене не так багато часу, щоб готувати різноманітні страви, тому основою розвантаження були тушковані кабачки в поєднанні з іншими продуктами. Обов’язково повторю.

Ольга Іванівна, 56 років

Ох, як важко скинути вагу, коли тобі за 50! Перепробувала багато розвантажувальних меню, але вибрала для себе кабачкове. Воно дійсно працює. Я домогосподарка, час для приготування страв у мене є. Кабачки під час дієти в основному фаршировані овочами і куркою. З курячої грудки робила фарш і гасила з овочем. Результат – мінус 4 кг за тиждень.

Олег Федорович, 52 роки

Я один з тих рідкісних чоловіків, які люблять готувати. На дачі кабачків багато, шкода, якщо пропадуть. Ось і вирішив одного разу всій родині влаштувати дієту на цьому овочі. Додавали овочі на сніданок, обід і вечерю в усі страви, навіть сік вичавлювали. В результаті схудли всі – і дружина, і обидві дочки, і я. Все дуже дякували мені, чекаємо наступного врожаю.