Кабачки по корейськи на зиму без стерилізації – найсмачніші рецепти кабачків по корейськи

Кабачки по корейськи можна назвати одним з найпростіших і оригінальних рецептів закачування цукіні на зиму. Заготівля з кабачків отримує пікантний смак, щедро присмачений гострими спеціями.

Такий салат стане відмінним доповненням до макаронів і рису, поліпшить смак м’яса і курки, а основним його перевагою перед класичними рецептами ікри з кабачків стає простота приготування – страва не вимагає стерилізації!

Кабачки на зиму по корейськи – простий рецепт без стерилізації

Рецепт приготування кабачків по корейськи таким способом не є статичним: кількість овочів можна варіювати за своїм бажанням і смаковим уподобанням, а хорошим помічником для приготування цієї страви стане спеціальна терка.

Нам знадобиться:

  • близько 2 кг кабачків;
  • 500 г моркви;
  • 300 г цибулі;
  • 600 г солодкого перцю;
  • 100 г часнику.

Для заправки:

  • 2,5 л води;
  • півсклянки соняшникової олії;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 20 г насіння кунжуту;
  • ложка червоного або кайенского перцю;
  • пара ложок крупнозерненой гірчиці;
  • дві ложки цукру;
  • сіль за смаком;
  • 50 мл оцту.

Як готуємо:

  1. Очищаємо кабачки від шкірки і насіння і трьом їх на спеціальній тертці.

Салат повинен бути щільним по консистенції, тому, навіть молоді кабачки варто почистити.

  1. Солодкий перець добре промиваємо і видаляємо середину, кладемо його горизонтально і нарізаємо тонкими довгими смугами.
  2. Морква очищаємо або моєму залізної мочалкою, натираємо її на тертці або ріжемо тонкою соломкою. При наявності і бажанні можна скористатися комбайном.
  3. Лук слід очистити, розділити навпіл і покласти так, щоб при нарізці він розвалювався на смуги самостійно.
  4. Часник подрібнюємо на дрібній тертці або переробляємо чеснокодавку.
  5. Всі овочі складаємо в глибоку емальовану тару і починаємо готувати заливку.
  6. Воду необхідно закип’ятити, зменшити вогонь і після етогодобавлять спеції: в першу чергу потрібно покласти кунжут, потім гірчицю, сіль і цукор. Перемішати і знову довести до кипіння.
  7. Тепер вливаємо в маринад залишилися рідини – соєвий соус, оцет і масло, добре заважаємо його.
  8. Настає черга червоного перцю – чим довше він кипить, тим гіршу і гостріше буде заливка.

Щоб не отримати драконівський закуску, досить 1 хвилини кип’ятіння.

  1. Маринадом заливаємо салат, перемішуємо і кип’ятимо 2 – 3 хвилини, а далі розкладаємо салат по чистим банкам!

Завдяки гострої заливці салат відмінно зберігається і не псується навіть при кімнатній температурі.

Заготівля з кабачків по корейськи на зиму з приправою для корейської моркви

Кабачки по корейськи можна зробити за допомогою приправи, яку ми використовуємо для приготування моркви по корейськи. Така суміш спецій значно полегшує життя любителям гостренького. Готовий набір приправ володіє своєю гостротою і ароматом, дозволяючи не морочити голову питанням, смачною чи вийде зимова закрутка з кабачків? Такий порошок можна придбати в будь-якому магазині. Але краще спробувати її заздалегідь: пакетики від різних виробників можуть варіюватися за смаком. Найпростіший і швидкий салат можна приготувати саме за цим рецептом.

продукти:

  • 2 невеликих кабачка;
  • половина головки часнику;
  • 2 або 3 великих морквини;
  • 4 столові ложки оцту;
  • по 1 чайній ложечці солі і цукру;
  • чверть склянки рослинного масла;
  • 20 г приправи для корейської моркви.
  • 1 л окропу.

Як готуємо:

Кабачки промиваємо і натираємо на тертці – при відсутності спеціальної можна зробити і дрібніший варіант цього салату, використовуючи для всіх продуктів велику сторону на звичайній.

Часник подрібнюємо за допомогою ножа і умілих ручок або чеснокодавку.

Відправляємо часник до кабачків і заливаємо оцтом. Ароматний яблучний можна замінити звичайним, але не варто брати виноградний – він не поєднується зі смаком цього салату.

Засипаємо все приправою для корейської моркви, перемішуємо і залишаємо на годинку настоюватися.

Чисту моркву ріжемо так само, як кабачки – соломкою.

Розігріваємо в сотейнику масло і швидко обсмажуємо моркву на великому вогні – не більше 3-х хвилин.

Солимо і цукор морква і, не охолоджуючи, перекладаємо її до кабачків.

Перемішали – і відправляємо на полицю холодильника! Двох-трьох годин буде досить для того, щоб салат настоявся!

Розкладаємо заготовку по банкам, трохи утрамбовуючи і заливаємо підсоленим окропом з двома столовими ложками оцту. Салат ідеально підходить до м’яса, а завдяки технології приготування виходить дуже насиченим за смаком і квітам!

Кабачки по корейськи на зиму – найсмачніший рецепт

Рецепт, в якому овочі залишаються ніжними і соковитими, передбачає наявність особливих спецій і смачною заправки. В якості підсилювача смаку в даному салаті використовується зелень – саме від її якості і кількості залежить смак кінцевого продукту!

Нам знадобляться такі продукти:

  • 2 стиглих великих кабачка,
  • 1 великий солодкий перець,
  • 3 морквини,
  • 5 – 6 зубців часнику,
  • пучок зелені – кінзи, петрушки, кропу,
  • 1 цибулина,
  • ложка солі;
  • дві ложки цукру,
  • ложка суміші спецій по-корейськи,
  • гострий перець за смаком,
  • 5 ст. ложок яблучного або столового оцту,
  • 120 мл олії,
  • 0,5 літра води.

Як готувати:

У цьому салаті ми підемо від традиційної соломки, але, форму овочів можна варіювати за бажанням. Нарубаємо кабачок на великі кубики або шматочки, попередньо очистивши їх від насіння і шкірки.

Очищену моркву подрібнюємо до тонкої соломки зручним способом.

Лук ріжемо так, щоб він розпався на довгі тонкі палички.

Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо його на четвертинки кілець.

Часник натираємо на дрібній тертці.

Зелень рубаємо так дрібно, як можливо. Якщо не хочете возитися, можна перемолоти її блендером разом з часником.

Добре перемішуємо всі овочі і починаємо робити заправку.

У ємності змішуємо сіль, цукор і приправку для моркви – на розсуд беріть гостру або не дуже.

Додаємо червоний перець і оцет, добре заважаємо.

Соняшникова олія – ??останній інгредієнт. Додаємо його в заправку.

Тепер нам потрібно добре перемішати овочі, найкраще робити це руками, все добре Просолов.

Якщо залишити такий салат на 2 – 3 години в холодильнику, його можна їсти в сирому вигляді, а якщо розкласти по банках і щільно утрамбувати, заливши соком, що виділився, ви отримаєте відмінну закуску на зиму. Смачного!

Рецепт зимової заготовки кабачків по-корейськи з гірчицею

Гірчиця є однією з улюблених гострих спецій у російських господинь, а змішання її смаку з приправою для корейських страв відкриє для вас нові грані аромату зимового салату! До того ж, її властивості дозволяють обійтися без стерилізації банок, що значно спрощує життя і прискорює приготування заготовки.

Що взяти:

  • 2 середніх кабачка;
  • 2 моркви;
  • 300 г цибулі;
  • 3 зубки часнику;
  • зелень петрушки;
  • по 1 ложці сухої гірчиці і корейських спецій;
  • 100 грам рослинного масла;
  • 40 мл оцту;
  • по одній ложці цукру і солі.

приготування:

  1. Очищені кабачки нарізаємо тонкими півкільцями, не більше 3 мм в ширину.
  2. Морква подрібнюємо за тим же принципом.
  3. Лук можна порубати дрібно, а можна зробити з нього палички, схожі на соломку.
  4. Часник перемелює в чеснокодавилке або користуємося дрібної теркою.
  5. Тепер необхідно перемішати всі овочі у великій ємності, додавши до них все сухі інгредієнти: дрібно посічену зелень, приправи, сіль і цукор.

Залишити тару в холодильнику на 2 години – і салат вже можна їсти!

  1. А для зимової заготовки ми вливаємо в масу масло і оцет і добре перемішуємо овочі руками. Після цього салат можна розкладат
    и по маленьких баночках.

Маленька хитрість: якщо ви переживаєте за збереження консервації, але не хочете возитися зі стерилізацією, можна спробувати приготувати цей салат у власному соку. Для цього перед закачуванням баночку, забиту овочами, необхідно поставити в мікрохвильову піч на 5 – 7 хвилин на максимальну потужність, відразу після цього потрібно закатати банку. Такий спосіб відмінно замінить стерилізацію і позбавить вас від зайвих турбот!

Пропоную вам подивитися відео рецепт приготування кабачків по корейськи з помідорами

Смачні та ароматні кабачкові салати стануть відмінним нагадуванням про спекотне літо, а так само джерелом корисних речовин, адже овочі практично не піддаються тепловій обробці! Експериментуйте зі смаками, приємного апетиту і до нових рецептів!