Користь гарбузового соку для організму

Користь гарбузового соку для організму вже розглядалася в одній з минулих статей, але сам по собі цей напій заслуговує окремого розгляду.

За що варто полюбити гарбуз

Гарбуз є однією з найулюбленіших овочевих культур слов’янських народів! У нашій країні корисна і смачна гарбуз давно отримала звання городньої цілительки. А основна причина такої довіри – неймовірний хімічний склад і оздоровчі властивості цього овоча!

Отже, при більш детальному розгляді складу сонячно-яскравою м’якоті слід зазначити високий вміст таких незамінних вітамінів для людського організму як:

  • вітамін E;
  • вітамін C;
  • вітаміни групи B.

Присутня в великих кількостях в гарбузі клітковина, сприяє активізації процесів в шлунково-кишковому тракті, що може в короткий термін збільшити роботу травної системи і допомогти скинути зайву вагу. При всіх описаних в Мережі позитивних ефектах від прийому корисного для організму гарбузового соку, гарбуз – дієтичний овоч, який містить мінімум калорій і максимум поживних речовин.

А якщо Ви хочете побалувати себе солодощами, оздоровив організм, то не забудьте подивитися нашу нову статтю про користь і шкоду інжиру!

Про користь гарбузового соку для організму людини

Похідним продуктом і окремим блюдом за сумісництвом від тиквочки є сік з гарбузової м’якоті. Його користь визнана світовими вченими в результаті серйозних лабораторних досліджень. Однак, давайте розглянемо даний напій з народної боку, не рясніючи «сухими» науковими термінами.

  • Вживаючи гарбузовий сік кожен день, Ви зможете забезпечити природне укріплення імунітету, що вбереже Вас і Ваших близьких від простудних і вірусних захворювань в період осінніх дощів і зимових морозів.
  • Як ми згадували, гарбузовий напій впливає позитивним чином на процеси жирового обміну. При цьому, він відновлює серцевий ритм і знижує рівень шкідливого холестерину в крові.
  • Деякі люди стверджують, що завдяки щоденній вживанні корисного гарбузового соку для організму у них набагато легше протікали важкі хронічні захворювання.
  • Біологічно-активні речовини, які містить гарбузова м’якоть і сік, здатні протягом короткого часу ефективно відновити стан нігтів і волосся.
  • При гострих простудних захворюваннях досить часто використовується сік гарбуза як жарознижуючий натурального сиропу. Особливо дієво використання цього напою в суміші з натуральним медом або свіжовіджатим лимонним соком.
  • У 2016 році вчені-медики встановили, що регулярне включення гарбузового соку в раціон людини здатне відновлювати природне функціонування печінки, а також м’яко очищати жовчовивідні шляхи. Особливо тут варто скасувати користь гарбузового соку для тих людей, які перенесли вірусний гепатит.
  • Також, вживання соку, приготовленого з гарбузової м’якоті, рекомендується при наявності каменів у нирках, сечовому міхурі, сечоводі і сечовивідних органах. Однак, тут все ж сайт «Я Здорова» рекомендує отримати консультацію лікаря.
  • Кожна красуня, яка бажає повернути собі ідеальні форми, повинна неодмінно звернути увагу на гарбузовий сік для включення його в свій щоденний раціон. Але, вживати в цьому випадку сік з гарбуза потрібно, розбавивши його в рівних пропорціях очищеною водою. У день Ви повинні випити близько літра цього напою. Крім цього, можна використовувати користь гарбузового соку для організму і в розвантажувальні дні, проводячи їх раз на тиждень.

Ще більше про красу і здоров’я в статті: Ріпа: користь і шкода для здоров’я організму

Здоров’я і краса з гарбузовим соком

Також, необхідно відзначити, що існує близько двох десятків сортів декоративної гарбуза, які зовсім не годяться для приготування соку і вживання в їжу. Дієтологи стверджують, що гарбузовий сік у свіжому вигляді є так званим структурованим напоєм, який дозволяє гармонійно існувати і відновлюватися клітин організму.

Роблячи мікси з іншими соками, наприклад, калиновим, Ви значно збільшите вітамінне дію напою! А прочитати про користь калини і шкоду можна тут!

А ще гарбузовий сік користь якого сьогодні розкрита повністю, містить такі потрібні людині речовини як:

  • жири;
  • білки;
  • мінеральні солі;
  • солі цинку;
  • аскорбінову кислоту;
  • а також вітаміни Е, В, К і А.

Наприклад, вміст у гарбузі вітаміну К настільки велике, що ніякий інший овоч на землі не може скласти їй конкуренцію!

Користь соку, приготовленого з м’якоті гарбуза, обгрунтована і високим вмістом пектину, який грає чималу роль в обмінних процесах організму жінки і чоловіки. А випита чашка соку перед сном подарує Вам міцний і здоровий сон, після якого Ваш день буде наповнений енергією і силою!

Для того щоб отримати максимальну користь і не нашкодити тілу потрібно враховувати щоденну норму споживання продукту. Здорові люди повинні випивати по половинці склянки свіжого соку за півгодини до основного прийому їжі.

Користь гарбузового соку для організму – прекрасний привід змінити свій раціон в сторону корисних і доступних натуральних продуктів!

Найкраще відео про гарбузі: