Ледачі голубці з грибами: пісний рецепт в домашніх умовах

Всім привіт!
Ну що, дорогі читачі, продовжуємо готувати пісні страви, так як Великий піст ще довго буде тривати, і сьогодні пропоную вам зробити пісні ліниві голубці з грибами в духовці, які легко готуються в домашніх умовах на мою фото-рецептом.

Пісні ліниві голубці з грибами: фото рецепт в домашніх умовах

Ледачі голубці – улюблене блюдо людей, яким не подобається витрачати багато зусиль і часу на створення смачної їжі. Цей рецепт дозволяє відмовитися від кропіткої оброблення капустяного качана і традиційної формовки виробів. Для пісного варіанту м’ясо замінюємо грибами, за традицією додаємо овочі та рис, тушкуємо в духовці під томатним соусом.

Пісні ліниві голубці з грибами: рецепт в домашніх умовах

Пісні ліниві голубці з грибами можна готувати не тільки в пост, вони чудово підійдуть для повсякденного сімейного обіду або вечері.

складові

Що необхідно:

  • 300 грам білокачанної капусти;
  • 150 грам печериць;
  • 100 грам круглого рису;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 десертні ложки томат-пасти;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 200 мілілітрів води;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 2 столові ложки борошна;
  • сіль перець.

Як приготувати ліниві голубці з грибами

Покроковий рецепт пісних голубців:

В першу чергу відваріть рис в трохи підсоленій воді до напівготового стану. Рис використовуйте круглий, так як він має більш клейкі властивості, на відміну від довгих сортів. Готовий рис відставте, щоб він повністю охолов.

Тим часом займіться підготовкою інших складових страви. Морква і головку цибулі звільніть від непотрібного шару, сполосніть, морква подрібніть тонкою соломкою, цибулю – кубиками.

Паралельно на конфорку встановіть сковороду, влийте 1 столову ложку масла. Після розігріву закиньте овочевий мікс, пасеруйте 1 хвилину на середній температурі.

Печериці заздалегідь вимийте і висушіть, настругати їх дрібним способом, додайте до пасеруванні.

У такому тандемі млоїте суміш ще 2 хвилини.

Одночасно наріжте потрібну кількість капусти. Довгі смужки розріжте на кілька частин, отримуючи короткі екземпляри.

Капусту завантажте до основного складу, влийте ще масла, тушкуйте під закритою кришкою на середньому рівні плити поки капуста не зменшиться в розмірі і стане м’якою. Не забувайте постійно перемішувати суміш, щоб уникнути пригорання. Доведіть капусту до смаку додаванням солі і перцю.

Готову капусту з овочами і грибами приберіть з вогню, дайте повністю охолонути. У цей момент змішайте пасту з водою, повністю розчиніть томат в рідкій основі, додайте цукор і трохи солі. Отриманий соус вилийте в жароміцних форму.

Остигнуло вміст сковороди змішайте з рисом.

Постійно змочуючи долоні водою, сформуйте невеликі заготовки довгастої форми. Кожен биток запаніруйте в борошні.

Після отримані заготовки опустіть в форму з томатом, зверху полийте їх цієї ж підливою.

Форму накрийте фольгою, поставте в розпечений до 180 градусів духовку, тушкуйте приблизно 35 хвилин. За 15 хвилин до завершення процесу фольгу зніміть, биточки ще раз полийте соусом.

Готові голубці перед подачею трохи остудіть.




Притягнемо апетиту!