Маринований болгарський перець соломкою на зиму рецепт з фото: в домашніх умовах

Добрий день, дорогі читачі! Маринований болгарський перець соломкою на зиму – дивовижний рецепт із серії «пальчики оближеш»! Один з моїх улюблених. Уявляю вас покроковий рецепт цієї страви для зимової заготівлі, запевняю – не пошкодуєте!

Маринований болгарський перець соломкою на зиму

Маринований перець у вигляді соломки виступає в якості самостійного блюда – пікантного салату. Обов’язково підготуйте кілька баночок цієї закуски про запас, щоб взимку застосовувати її як доповнення до м’яса або риби. При мінімальному маринаді перець заготовлений практично у власному соку. Звичайно ж, ви можете кинути додаткові прянощі відповідно до Ваших вподобань, але краще обійтися традиційним набором спецій. Якщо ж вам подобаються гострі нотки в заготовках, дозволено додати перець чилі.

Список інгредієнтів для баночки об’ємом 500 мілілітрів:

  • 400-500 гамма болгарського перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 25 мілілітрів рафінованої олії;
  • чайна ложка солі;
  • 25 мілілітрів оцтової есенції;
  • 1 десертна ложка цукрового піску;
  • перець горошком;
  • 50 грамів петрушки.

Як приготувати маринований болгарський перець соломкою на зиму

Насамперед підготуйте основний компонент страви – перець. Видавіть пальцем плодоніжки, м’якоть розрізати вздовж на дві частини, повністю вичистити насіння і виріжте м’які перегородки. Потім кожну половинку сполосніть під струменем води і трохи просушіть на рушник.

Далі наріжте перець соломкою максимально однакового розміру і товщини.

Смужки перцю помістіть в простору ємність, засипте сипучими інгредієнтами згідно із зазначеними пропорціям, інтенсивно перемішайте, щоб крупинки цукру і солі огорнули кожну скибочку перцю.

Слідом влийте норму рафінованої олії та оцтової есенції.

Часник відлущить від верхнього шару, великі зубики розріжте на кілька частин, маленькі залиште в початковому вигляді. Зелень обдайте гарячою водою, подрібніть, киньте в ємність з вмістом разом з часником і горошинками перцю. Суміш ще разок перемішайте, поєднуючи всі елементи між собою. Відставте перець в сторону на 1 годину, за цей час він вбере в себе частину маринаду, а йому віддасть свій сік.

Паралельно підготуйте тару – ретельно вичистіть, простерилизуйте над парою, після повністю висохнути. Перед тим як утрамбовувати перець в баночки, зніміть пробу, при необхідності додайте сіль або цукор. Потім перець разом з маринадом розфасуйте по банкам. В процесі наповнення тару струсіть кілька разів, щоб перець щільніше ліг.

Остаточний етап – пастеризація баночок з перцем. Заготівлю встановіть в простору каструлю, попередньо постеливши на дно щільну тканину і наповнивши ємність водою. Баночки об’ємом 500 мілілітрів кип’ятіть 10 хвилин.

Після баночки туго закупорте кришками, додатково утеплите заготовку пледом для повного охолодження скла, потім перенесіть перець в льох для тривалого зберігання.





Маринований болгарський перець соломкою на зиму: рецепт в домашніх умовах