Маринований виноград на зиму рецепт з фото: в домашніх умовах

Всім привіт! Якщо ви не пробували ніколи маринований виноград на зиму, то обов’язково спробуйте! Ще та смакота! Готується легко, пропоную вам покрокову фото-інструкцію з приготування, ось побачите, вам сподобається – ще й спасибі скажете!

Маринований виноград на зиму: рецепт з фото

Створюючи заготовку маринованого винограду на зиму, ви точно не прогадаєте, так як придбаєте досить вишукану закуску, яка скрасить будь-яку м’ясну або сирне блюдо. Ви зможете звичні смаки відкрити абсолютно з іншого боку.

Маринований виноград на зиму: рецепт в домашніх умовах

Варіацій маринаду для винограду придумано достатню кількість. Стандартний набір компонентів – це оцет, цукор і спеції, сіль кидати зовсім не обов’язково. Незважаючи на те, що перець до складу не входить, блюдо набуває легкої гостроту завдяки оцтової есенції. Варто відзначити, що чим більше в маринаді оцту, тим гостріше буде виноград.

Не бійтеся піддаватися експериментам, створюючи нові і оригінальні смаки.

Список інгредієнтів для баночки об’ємом 500 мілілітрів:

  • 500 грамів винограду;
  • 150 мілілітрів води;
  • 40 грамів цукру;
  • 30 мілілітрів оцтової есенції;
  • 4 гвоздики;
  • 1 паличка кориці.

Як приготувати маринований виноград на зиму

Насамперед підготуйте всі продукти за списком.

Ягідки винограду відокремте від грона, помістіть в миску з водою, ретельно вимийте.

Щоб стекла зайва волога, виноград залиште в друшляку на кілька хвилин.

Попередньо подбайте про стерилізацію тари. Спочатку баночку вичистіть содовим розчином і обполосніть водою, потім прокип’ятіть або обдайте паром, після повністю висохнути. З кришкою поступите аналогічно. Також не забудьте проверітьбанку на наявність тріщин і відколів.

Тару до верху наповніть підготовленим виноградом, далі банку струсіть кілька разів, щоб ягода щільніше і рівномірніше розподілилася по ємності.

Паралельно закип’ятіть отмеренную порцію води, окропом залийте виноград в банку. Прикрийте кришкою, відставте тару з вмістом на 10 хвилин в затишне місце.

Рідина з банки вилийте в сотейник. Для зручності зливу використовуйте капронову кришку з дірочками, спеціально призначену для таких процесів. Ємність встановіть на конфорку, всипте цукор в зазначених обсягах. Частим перемішуванням розчиніть цукрові крупинки в рідкій основі.

Підходячи до стадії активного кипіння, додайте гвоздику і корицю. Кип’ятіть 2-3 хвилини, ближче до кінця процесу влийте оцет.

Маринадом знову залийте виноград, моментально закупорте банки кришками. Переконайтеся в надійності закрутки, перевернувши банку на бік. Далі заготовку утеплите пледом до повного охолодження скла, потім перенесіть в комору.