Млинці тонкі з дірочками. Як приготувати млинці на молоці, кефірі та воді?

Насправді млинці печуть не тільки на Масляну, спекти їх можна в будь-який інший день. Тому не чекаючи свята на вечерю або сніданок робимо смачні млинці. Вони добре підходять для приготування їжі, адже це ситне і смачне блюдо. Якщо у вас немає багато часу, щоб чого небудь приготувати, ними ви можете нагодувати всю сім’ю. Погодьтеся адже грошей потрібно не так вже й багато, щоб купити продукти, в основному завжди, все є під рукою. Зате всі будуть задоволені вашим бажанням.

Для випікання млинців існує безліч рецептів, наприклад: ажурні млинці на кефірі або ж на кефірі з молоком, вам сподобаються ці рецепти. Думаю кожна господиня вже давно вибрала свій рецепт, цього чудового ласощі. Я ж пропоную ще кілька хороших рецептів, як їх приготувати на молоці, кефірі та воді, щоб вони вийшли тоненькими.

Тонкі млинці на молоці – смачні, ажурні, з дірочками

Всі говорять, щоб спекти такі млинці, потрібно вміння, так би мовити знати мистецтво приготування. Хоча насправді ні чого складного в цьому немає, для цього необхідно мати потрібні продукти і правильно змушують тесту.

Складові:

  • Молоко – 2 склянки.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Борошно – 1,5 – 2 ст.
  • Цукор – 3 ст. ложки.
  • Сіль – 0,5 ч. Л.
  • Розпушувач тесту – 10 гр.
  • Олія – ??3 – 4 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. ложка.

1. Молоко і кефір вливаємо в миску де будемо замішувати тесту, туди ж відправляємо сметану, цукор, сіль, яйця.

2. Все перемішуємо, до однорідної маси. Борошно обов’язково просіваємо і додаємо в нашу суміш в місці з розпушувачем якщо ж його у вас немає, то можна погасити 0,5 чайної ложки соди.

Борошно проганяє через сито для того, щоб вона наситилася киснем і стала більш повітряної. Тоді наші млинці будуть ніжніше і смачніше.

3. Тепер заново все збиваємо, поки не розчиняться всі грудочки і додаємо останній інгредієнт, це рослинне масло.

4. Все знову перемішуємо і залишаємо тісто відпочити на 15 – 20 хвилин, під закритою кришкою. Після минулого часу наша отримана маса трохи загусне, ось тоді нам і знадобиться крутий окріп.

5. Ще раз ретельно перемішуємо і також даємо по стаять хоча б 5 хвилин.

Тісто має вийти, як рідка сметана. Якщо воно таке не вийшло додаємо ще небагато окропу.

6. А тим часом змащуємо сковорідку і гарненько нагріваємо.

7. Ополоником зачерпує тесту і розливаємо по сковороді. Крутячи в різні боки, щоб воно розтеклося по всій площині.

8. Ви відразу відведіть, як з’являються дрібні дірочки. Випікаємо з двох сторін.

9. Змащуємо млинець вершковим маслом і коли спечеться все млинці, подаємо до столу.

Якщо вам сподобався цей рецепт, то можете подивитися повну статтю, млинці на молоці. Сподіваюся від них ви залишитеся задоволені.

Як приготувати смачні млинці на кефірі з дірочками?

Пропоную ще варіант тонких млинців, теж дуже смачні і робити їх немає жодної складності.

Складові:

  • Кефір – 2 склянки.
  • Окріп – 1 стакан.
  • Борошно – 2 склянки.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки.
  • Цукор – 3 ст. ложки.
  • Сода – 0,5 чайної ложки, можна замінити розпушувачем.

1. У яйця додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо, щоб маса стала однорідною.

2. Тепер в нашу масу додаємо кефір і знову робимо заміс.

3. Борошно, як завжди просіюємо і відправляємо в рідку суміш і збиваємо вінчиком або міксером, поки не зникнуть грудочки.

4. У нас вийшло густе тісто, а щоб млинці вийшли тонкими, воно повинно бути, як рідка сметана. Тому беремо крутий окріп, додаємо туди соду, розчиняємо її і вливаємо в нашу густу масу. При цьому інтенсивно заважаємо, щоб суміш не зварилася.

Так як мука у всіх різна і вам здається, що тісто все одно густуватої, то не бійтеся можна додати ще окропу.

5. Останнім нашим дією перед тим, як пекти млинці додаємо рослинне масло. Також перемішуємо і даємо йому постояти 10 – 15 хвилин, щоб розчинилися всі дрібні грудочки до кінця.

6. Змащуємо сковорідку рослинним маслом, сильно нагріваємо і наливаємо тесту розподіляючи по всьому дну. Випікаємо з 2 сторін.

7. Млинці можна подавати зі сметаною або з варенням, як вам буде зручно.

 Рецепт приготування тонких млинців на воді – швидко і смачно:

Ще одні смачні млинці, які робляться легко і швидко, а головне всі інгредієнти завжди під рукою. За цього чудового рецептом, не треба бігти в магазин за молоком або кефіром, адже вода є у кожного в будинку. Ці млинці добре підійдуть для фарширування (сиром, м’ясним фаршем і ікрою), також можна покласти солодку начинку (варену згущенку або яке-небудь варення).

Складові:

  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. Л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сода – 0,5 ч. Л.

1. У воду додаємо сіль, цукор, соду і все добре перемішуємо.

2. Борошно починаємо змішувати з водою, яка повинна бути теплою.

3. Додаємо олію і міксером добре збовтувати, до однорідного стану, щоб зникли всі грудочки. Тісто має вийти, як рідка сметана.

4. Сковорідку змащуємо маслом і гарненько нагріваємо. Наливаємо в неї наше тісто, щоб воно розтеклося по всій площині.

5. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім з іншого.

Все млинці готові. Смачного!