Млинці з маком та медом: фото рецепт в домашніх умовах

Вітаю, дорогі друзі! Я все ще готую вас до Масниці, і сьогодні знову у мене на порядку головне блюдо свята – млинці з маком і медом! Рецепт досить легкий, а млинці надзвичайно смачні. Спробуйте за моїм рецептом!

Млинці з маком та медом: фото рецепт в домашніх умовах

Млинці з макове-медової сумішшю всередині завжди були ласим блюдом і справжнім десертом. Вони дуже смачні і соковиті, чудово виглядають в розрізі, тому з легкістю скрасять святкове чаювання. Але найкраще приготувати їх на Масляну, яка вже не за горами. Таку начинку можна придбати в магазині, але я з задоволенням розповім вам, як приготувати її самостійно. Трохи маку я також додала в саме тісто, це зробило млинці і зовсім маковими.

Млинці з маком та медом: рецепт в домашніх умовах

Самі млинці дозволено готувати з будь-якого рецепту, підійдуть як товсті, так і тоненькі. Я пропоную класичний і перевірений варіант – млинці на молоці. Ви ж можете використовувати свій улюблений рецепт.

Продукти для приготування

Що необхідно:

  • 500 мілілітрів молока;
  • 200 грам пшеничного борошна;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • рослинне масло для змащення сковороди.

Для начинки:

  • 150 грам маку;
  • 150 мілілітрів молока;
  • 2 столові ложки меду;
  • 20 грам вершкового масла.

Як приготувати млинці з медом і маком

Покроковий рецепт млинців з начинкою:

В першу чергу займіться підготовкою маку, це займає не мало часу, тому подумайте про це заздалегідь. Висипати мак в мисочку, залийте молоком, відставте приблизно на 6 годин на сторону, щоб мак набряк. Також молоко допоможе позбавити його від гіркоти.

Тим часом можете приготувати тісто і посмажити млинці. Розтопіть в ємності вершкове масло, повністю його охолодіть, потім розчиніть в ньому цукор і сіль.

Слідом вбийте яйця, злегка перемішайте.

Молоко доведіть до кімнатної температури, змішайте його з олійно-яєчною масою.

Борошно невеликими порціями підмішувати в суміш, паралельно пропускаючи її через сито. Щоб ліквідувати можливі грудочки, пройдіться по тесту міксером або занурювальним блендером.

Я додала трохи маку в саме тісто, решту залишила для начинки.

Тісто вийде досить рідке і легко буде стікати з ополоника.

Розігрійте на плиті товстостінну сковороду, змастіть її за допомогою силіконової лопатки рослинним маслом. Додавати масло в тісто не потрібно. Смажте млинці на вогні трохи вище середнього по обидва боки до придбання рум’яної.

Через 6 годин мак майже повністю вбере в себе молоко і збільшиться в розмірі. Потім перебейте його блендером або потовчіть в ступці. Щоб макова начинка була більш еластичною, додайте вершкове масло, вмішати його в склад. Масло має бути м’яким, але не розтопленим.

В якості підсолоджувача використовуйте мед, він також трохи склеїть мак, отримуючи ідеальну макову начинку. Кількість меду можна регулювати залежно від власного смаку.

Маковий склад нанесіть на всю площу млинця, згорніть його в рулет. Таким чином зробите з кожним екземпляром.

Млинцеві рулети розріжте навпіл (навскоси), полийте шоколадом і присипте шоколадною стружкою.




Смачного!

Спробуйте ще пісні млинці на воді і без яєць >>

Заходьте до мене ще на різні рецепти млинців!