Незвичайний Олів’є з креветками – дивно смачно і оригінально! – Блог Олени Прекрасної

Привіт, дорогі друзі-читачі! Хочете здивувати гостей на святі? Приготуйте всіма улюблений салат олів’є з креветками! Особисто у мене він вже змістив традиційний олів’є по стандартному рецептом, якщо вам він теж набрид – раджу приготувати варіант з морепродуктами

Олів’є з креветками: рецепт з фото

Олів’є з креветками: рецепт в домашніх умовах

Стандартний варіант олів’є – це вже минуле століття, просто і набридливо. Давайте привнесемо нову нотку і блюдо знайде новий свіжий смак!

А красива сервіровка такого салату прикрасить святковий стіл і додасть настрою. Для прекрасних дам це відмінна знахідка, так як велика кількість м’ясних салатів на святі згубно впливає на фігуру, але такий салат з морепродуктами набагато легше, але в той же час і ситний. Також він підійде для тих, хто не їсть м’ясо.

Салат олів’є з радянських часів вважається традиційною стравою на будь-якому святі, і кожна господиня намагається приготувати його в кращому вигляді. Але погравши з поєднанням деяких інгредієнтів і додавши нові, можна приготувати його так, щоб він засяяв новими фарбами і знайшов новий свіжий смак. Пробуйте!

складові

  • 6 креветок;
  • 50 г пісної шинки (вареної);
  • 100 г картоплі;
  • 100 г моркви;
  • 80 г зеленої квасолі;
  • 100 г цвітної капусти;
  • 1 столова ложка каперсів в оцті;
  • 4 шт. маринованих корнішон;
  • 2 яйця;
  • 80 г гороху;
  • сіль за смаком;
  • 4 філе анчоуса або сардини в маслі;
  • 2 жовтки;
  • половина лимона;
  • перець;
  • оливкова олія.

приготування:

Почистити 4 креветки і нарізати м’ясо на шматочки. Змастити сковороду маслом, шматочки креветок покласти в сковорідку і смажити протягом декількох хвилин, посолити, скропити соком лимона. Перекласти на тарілку і дати охолонути.

Очистити картоплю, моркву і зелені боби; порізати моркву і картоплю кубиками приблизно 1-2 см в діаметрі, порізати боби на 2-3 частини, порізати кольорову капусту. Все овjщі і горох зварити окремо один від одного в підсоленій воді. Немного не доварити, щоб овочі були злегка твердими.

Перекласти овочі в салатницю, полити трохи маслом (2 столові ложки) і відставити на 10-15 хвилин. Тим часом, зварити яйця круто, опустити їх в холодну воду. Розрізати яйця на 4 частини.

Яєчні жовтки покласти в миску з 1 щіпкою солі і перцю і 2-3 краплями лимонного соку; перемішати, додати столову ложку масла. Коли соус почне густіти, додати ще трохи лимонного соку і оливкового масла.

Нарізати шинку кубиками, порізати корнішони і анчоуси (або сардини з банки). З’єднати їх з овочами і каперсами, додати майонез, додати яєчний соус. Перемішати.

Решта креветки зварити в підсоленій киплячій воді (приблизно 1 хвилина). Прикрасити салат цілими креветками і часточками яєць.


Приємного апетиту і веселих свят!