Оладки з курячої грудки: пп-рецепти з калорійністю

Курячі оладки з філе курки дуже легко приготувати. По-перше, жоден рецепт не містить важкодоступних продуктів, по-друге, не потрібно тривала і багатоетапна підготовка складових, по-третє, процес приготування простий до неможливості. Готують дієтичні пп оладки з курячої грудки, але є також варіанти просто з філе.

Найбільше поширені оладки з курячою грудкою як найбільш корисні і дієтичні. У них найменше жиру і вони менш калорійна. Філе з стегенець, крилець або інших частин курки без шкіри – теж чудово підходить, тільки і кількість калорій буде трохи вище. Справжні дієтичні курячі оладки готуються з грудки і, зрозуміло, без майонезу.

Приготувати курячі м’ясні оладки легко!

Будь рецепт оладок з курячої грудки або філе дуже простий. Сире м’ясо, як і інші компоненти, подрібнюється в блендері або ж за допомогою м’ясорубки, але тоді грати потрібно взяти найдрібнішу, а масу пропустити 2-3 рази. Вона не має нагадувати перекручений на м’ясорубці традиційний фарш. Чи не повинні також відчуватися шматочки як в рубаних котлетах.

До речі, чули назву «оладки шматочками»? Це саме про рубані котлетки, рецептами яких ми вже ділилися.

Консистенція м’ясного «тесту на оладки» рідка, з неї неможливо формувати вироби руками, як з котлетної маси.

Накладати вийде тільки ложкою.

Рецепти оладок відрізняються різноманітністю.

У них допускається класти зелень, сир, овочі, різні спеції.

Тісто замішується на кефірі, сметані, йогурті, молочно-яєчної суміші.

КБЖУ страви залежить від того, що саме і скільки ви додасте.

Рецепт з овочами в духовці

Почнемо з самого дієтичного низькокалорійного варіанти – курячих оладок з овочами. Набір овочів може бути будь-який, головне, щоб м’яса і овочів було приблизно порівну. У мене в цьому випадку 3 види капусти і гарбуз, але хороші також і інші поєднання: цибуля з морквою і кабачком, звичайна капуста з морквою і болгарським перцем; кабачок, баклажан і томати (в цьому випадку потрібно трохи більше манки або муки додати) і т.д.


Взимку можна взяти будь-яку заморожену овочеву суміш, навіть покупну, наприклад, мексиканську. Тільки необхідно розморозити її попередньо, виклавши в друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Також в переліку інгредієнтів можна побачити манку. Я цю крупу пп-шной не вважаю – порожні вуглеводи, але готувалися оладки і для дітей, а вони не люблять цельнозерновую борошно, яка і йде в оригінальному рецепті.

Харчова цінність на 100 г:

  1. калорії: 116
  2. білки: 14
  3. жири 3,5
  4. вуглеводи: 8

Складові:

  • гарбуз – 80 гр
  • куряче філе – 200 г
  • кольорова капуста – 50 г
  • брокколі -50-80 г
  • капуста романеско – 50-80 г
  • сіль за смаком
  • яйця курячі – 2 шт.
  • манна крупа або будь-яка цз борошно (можна також подрібнені в блендері пластівці) – 2 ст. ложки,
  • рослинне масло – змазати пергамент.

Рецепт приготування:

У чашу подрібнювача додайте нарізану кубиками гарбуз.

Потім розділіть на суцвіття всю капусту. Покладіть брокколі.

Туди ж відправте і кольорову.

І Романеско. Подрібніть приладом, щоб вийшла однорідна овочева маса.

Філе наріжте кубиками.

Додайте яйце і сіль. Якщо хочете знизити калорійність на 30-40 ккал в 100 г, додайте тільки курячі білки.

Засипте манну крупу (борошно, мелені пластівці)

Теж подрібніть і додайте до овочевий масі. Перешкодьте. У мене в цей раз вийшло густувата маса через овочів – вони не такі соковиті, як, наприклад, кабачок.

Викладіть заготовки на пергамент, змащений маслом.

Запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Курячі оладки з сиром

Найпоширеніший варіант курячих оладок – з додаванням твердого сиру.

Цей простий покроковий рецепт можна взяти як базовий, доповнюючи його грибами, будь-якими овочами і т.д.

Якщо сир замінити знежиреним сиром, то калорійність зменшиться з 200 до 150 ккал!

Харчова цінність на 100 г:

  1. калорії: 200
  2. білки: 22
  3. жири 6
  4. вуглеводи: 11

продукти:

  • куряча грудка без кістки – 1 шт. (Грам 300-350)
  • сметана 10% – 50 мл
  • сир маложирний твердих сортів – 100 г
  • часник – 2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • борошно цільнозерновий пшеничне – 100 г
  • спеції і сіль – за смаком.

Приготування покроково:

  1. Подрібнити в блендері грудку без кісточок, хрящів і шкіри.
  2. Розчавити часник.
  3. У сметану вбити яйце, збовтати віночком.
  4. Залити сметаною курку, додати сир і часник. Всипати борошно і перемішати ретельно.
  5. Дати постояти 30-40 хвилин.
  6. Смажити оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям.
  7. Можна скористатися духовкою і відсадити оладки на застелений пекарської папером або силіконовим килимком деко. Тоді готуємо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Ніжні м’ясні оладки з вівсянкою

Пишні ніжні й ароматні оладки сподобаються всім, навіть тим, хто далекий від початків правильного харчування.

Так що це блюдо цілком може послужити стартом для знайомства з пп.

Дітям вони, зазвичай, теж подобаються.

Харчова цінність на 100 г:

  1. калорії: 130
  2. білки: 15
  3. жири 2,5
  4. вуглеводи: 9

Буде потрібно:

  • куряче філе – 200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • вівсяні пластівці -3 ст. л
  • вівсяне борошно (якщо немає, то просто візьміть в 2 рази більше пластівців) – 3 ст.л.
  • нежирний кефір – 100 мл
  • яйця – 1 шт.
  • розпушувач – 0,5 ч.л.
  • спеції, будь-яка зелень, сіль – за бажанням.

Готувати легко:

  1. М’ясо подрібнити до однорідності в блендері або пропустивши 2-3 через м’ясорубку.
  2. Залити м’ясо кефіром і вбити яйце. Розмішати.
  3. Розмолоти в блендері пластівці.
  4. Просіяти разом кукурудзяний крохмаль, розпушувач, борошно.
  5. Нарубати подрібніше зелень і перетерти її руками зі спеціями за смаком: сіллю, перцем, сушеним часником та іншими.
  6. Додати всі сипучі продукти до м’яса і кефіру.
  7. Розмішати ложкою або лопаткою.
  8. Ввести зелень і знову розмішати.
  9. Залишити на півгодини, щоб пластівці набрякли і розійшлися по всій масі.
  10. Смажити на антипригарной сковороді, виливаючи тісто ложкою. При смаженні накрити сковорідку кришкою і зменшити вогонь або загострення до мінімуму. Таким чином оладки НЕ засмажити до скоринки – смачною, але шкідливою.

І в цьому випадку підійде заміна смаження запіканням. Принцип той же: застилає деко пергаментом або силіконовим килимком, готуємо півгодини при температурі близько 200 градусів.

Відео рецепт корисних пп-оладок з курогруді і вівсянки

Ось ще один варіант приготування вівсяно-курячих оладок – тут пластівці заливаються кефіром для набухання, а самі оладки прітушіваться в кінці:

Поради наостанок від дієтолога

Рекомендується подавати оладки з грудки курки з свіжовичавленим соком грейпфрута, томата або свіжоприготовленим овочевим смузі з огірків, помідорів, солодкого перцю. Салат зі свіжих овочів теж буде доречний.
Вельми непогано курячі оладки поєднуються з кефіром, в який додані спеції і зелень, або іншим кисломолочним напоєм – таном, айраном, мацоні.
Не варто подавати смажене з вуглеводні продукти (кашами, крупами). А ось запечені пару оладок + відварна гречка + овочі = відмінний по кбжу обід.
Якщо худнете, тобто оладки краще на сніданок і абсолютно зайве балувати ними себе в другій половині дня.
Смажені оладки, незважаючи на їх пп-склад, не повинні бути на столі частими гостями! Одного разу в тиждень достатньо, щоб з’їсти пару невеликих оладок.