Оселедець Хе по-корейськи. Як приготувати супер смачну рецепт

Напевно ви всі пробували корейський рецепт з судака або з щуки. Думаю вам сподобалося це злегка гостре блюдо, хоча є ще обалденная закуска – це хе з оселедця. Якщо цей салат робити на кожне свято, то ви зрозумієте, що він буде йти на раз-два і все ваші гості будуть просити повтору.

Це зовсім не те, що запропоновано в магазинах. Це справжнє домашнє блюдо, яке смачніше і корисніше покупного. Хочу запропонувати вам приготувати Хе з оселедця, яке робиться дуже швидко і в ньому витрачено мінімум інгредієнтів. Зате на столі з’являється найсмачніша закуска з усіх салатів.

Взагалі традиційно корейська кухня відрізняється від російської тим, що в неї кладуть дуже багато червоного перцю для додання блюдам дуже багато гостроти. І як ви розумієте, вона не зрівняється з китайською або японською. Але ще найменший секрет: риба з якої ви готуєте корейську їжу НЕ маринована і не солона, а справжня свіжа риба, яка йде в багато салати.

Як приготувати »Оселедець Хе» в домашніх умовах, за неймовірно смачному рецептом

Якщо ви не пробували хе з сирої риби і овочами, але вирішили спробувати, то вам підійде саме цей спосіб приготування. Готую його на кожне свято. Це найвища закуска до алкоголю і всім вона дуже подобається. Деякі корейці додають баклажани, капусту, кабачки, я ж пропоную простий рецепт з простими інгредієнтами.

Для цього салату краще брати не заморожену рибу, а охолоджену, тоді страва буде набагато смачніше

Складові:

  • Оселедець велика – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лук – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соєвий соус – 4 столові ложки.
  • кунжут – 1 ст ложка.
  • Вода – 230 гр.
  • Оцет 70% – 1 ч. Ложок.
  • Перець червоний пекучий – 1 ч. Ложка.
  • Цукор – 1 ст. ложка.
  • Чорний перець – шепотку.
  • Коріандр – 0,5 ч. Ложки.
  • Рослинна олія для обсмажування – 6 – 8 ст. ложки.
  • Кунжутне масло – 0,5 ч. Ложки.

1. Свіжу оселедець чистимо, прибираємо кістки, робимо з риби філе ріжемо на не великі шматочки. Додаємо води і заливаємо нашу рибу, на 1 см вище, ніж вона. Туди ж заливаємо оцет, заважаємо і залишаємо на 20 – 25 хвилин.

Як тільки з’явиться білий наліт на воді, це означає згорнувся білок і риба замаринувалася. Якщо ви не впевнені в готовності оселедця, то можна потримати ще хвилин 5, нічого страшного не станеться

2. Поки наша рибка маринується ми робимо наступне. Цибулю нарізаємо півкільцями, морква натерти на корейській тертці


3. Тепер цибулю і моркву обсмажуємо. Для цього заливаємо в сковорідку масло і засипаємо туди червоного пекучого перцю пластівцями трохи – трохи його обсмажуємо і додаємо цибулю, смажимо його поки він не стане м’яким.

4. Коли цибуля обсмажити додаємо туди моркву, перемішуємо з маслом, щоб морква стала м’якше і через хвилину знімаємо з вогню.

5. Коли оселедець замаринувалася зливаємо воду через друшляк і викладаємо її в миску.

6. Додаємо туди остигнула морква з цибулею, часник видавлений через прес, додаємо цукор, соєвий соус, кунжут, кунжутне масло, чорний перець, коріандр, тепер все добре перемішуємо і пробуємо на смак. Так як ми не додаємо сіль, то її може бути мало, тому можете додати соусом або приправами.

Ми залишаємо настоятися 1 годину і можна їсти.