Оселедець під шубою з яйцем шарами – класичний фото рецепт + послідовність шарів

Одним з найпопулярніших салатів серед росіян є оселедець під шубою. Вона обов’язково присутня на новорічному столі. Приготувати закуску можна різними способами. Одні люди вважають за краще класичний варіант з овочами з рибою, а інші додають фрукти, яйця, мариновані огірки, тертий сир і часник. Тому кожна людина може приготувати салат по своєму смаку.

Незалежно від рецепта, існує єдиний принцип приготування. Всі інгредієнти необхідно подрібнити і викласти шарами в певному порядку. Кожен шар продуктів змащується майонезом.

У більшості випадків, на тарілку спочатку викладається оселедець або картопля, а буряк додається в останню чергу. Перед вживанням потрібно поставити блюдо в холодильник, щоб всі продукти добре просочилися. При бажанні оселедець під шубою можна прикрасити свіжою зеленню, овочами або яєчними жовтками.

Важливим етапом приготування є підготовка риби. Її потрібно почистити, вийняти всі кісточки і нарізати філе на невеликі шматочки. Всі продукти можна готувати в одній каструлі, крім буряка, так як вона забарвить інші інгредієнти.

Отже, давайте розглянемо кілька популярних і нескладних рецептів приготування …

Оселедець під шубою з яйцем за класичним рецептом

Для початку розглянемо класичний варіант приготування салату. Якщо ви готуєте страву на новий рік, то можна здивувати своїх гостей оригінальним порціонної подачею страв. Подробиці нижче.

Складові:

  • 450 г оселедця.
  • 2 моркви.
  • 4 картоплі.
  • 2 буряки.
  • 1 головка червоної цибулі.
  • 2 курячих яйця.
  • 2 ст.л оцту.
  • Зелень.
  • Соняшникова олія.
  • Майонез.
  • Перець при бажанні.

Інструкція приготування

Щоб надати пікантності салату, ми додамо маринована цибуля. Але цей крок є необов’язковим, якщо ви з якихось причин не любите цибулю. Овоч потрібно почистити, нарізати на півкільця, а потім ще на кілька частин. Викладіть цибулю в миску, залийте гарячою водою. Додати сіль, перець і оцет. Овоч має маринуватися близько двох годин.

Очищені овочі потрібно відварити. Буряк рекомендується готувати в окремій каструлі, так як вона довше вариться і може забарвити інші інгредієнти. Готові продукти натерти. Якщо дозволяє кількість конфорок, то одночасно зваріть яйця.

Припускаємо, що ви вже обробили оселедець або купили готове філе. Рибу нарізати на шматочки невеликого розміру, як показано на фото нижче.

Щоб красиво оформити блюдо, ми з вами скористаємося кулінарної формочкой. Її можна виготовити самостійно. Найпростіший варіант обрізати пластикову пляшку. Форму поставити на чисту плоску тарілку і додати в неї невелику кількість картоплі.

Форму необхідно попередньо змастити олією, щоб її можна було легше зняти, в іншому випадку оформлення може бути зіпсовано.

Шар картоплі змастити однією ложкою майонезу, після чого викласти нарізане філе риби. Щоб блюдо тримало форму, всі верстви потрібно щільно укладати і трохи утрамбовувати.

Коли цибуля промаринуется, з нього потрібно злити всю рідину. Викласти четвертинки ріпчастої цибулі на оселедець.

Наступним шаром акуратно викласти терту моркву і змастити невеликою кількістю майонезу.

На наступному етапі викласти відварну буряк. Цей шар потрібно ретельно просочити майонезом. Якщо у вас є час, то майонез краще приготувати своїми руками.

Яєчні жовтки натерти на тертці і посипати верхнім шаром. Білки можете використовувати для приготування інших новорічних страв.

Для прикраси салат можна використовувати пару шматочків оселедця і свіжу зелень. Блюдо відправити на пару годин в холодильник. Перед подачею потрібно зняти формочку.

Правильна послідовність шарів в салаті – «Оселедець під шубою»

Оселедець в овочевий шубі багатьом знайома з радянських часів. Салат є соковитим і апетитним, але його смак може змінюватися від послідовності укладання продуктових шарів.

Складові:

  • 1 оселедець
  • 1 головка буряка.
  • 3 картоплі.
  • 1 головка цибулі.
  • 2 моркви.
  • 2 яйця.
  • 5 ст.л майонезу.

Поетапне приготування:

У каструлі з солоною водою відварити необхідні овочі. Коли продукти охолонуть потрібно видалити шкірку.

Ріпчасту цибулю очистити нарізати на невеликі шматочки. Щоб позбутися від гіркоти його рекомендується залити окропом на 10-15 хвилин. При бажанні овоч можна замаринувати в столовому оцті.

Нежирну солону оселедець обробити. Кісточки можна витягти за допомогою кухонних щипців.

Філе нарізати і викласти на дно тарілки. Це буде перший шар апетитного салату.

Замочений цибулю потрібно добре віджати, щоб позбавитися від зайвої рідини. Викласти його на рибу другим шаром.

Після лука кожен шар потрібно добре змащувати майонезом.

Варену картоплю натерти на тертці і викласти на подрібнену цибулю. Якщо оселедець слабосолона, то картоплю можна трохи посолити. Не забувайте змастити шар майонезом.

Морква очистити, натерти на тертці і викласти наступним шаром. Додайте трохи майонезу.

Варені яйця охолодити і очистити. Білок натерти на дрібній тертці і викласти наступним тонким шаром.

Варений буряк також потрібно натерти. Якщо овоч дуже соковитий, то необхідно злити весь сік. Фінішний шар викласти на подрібнений білок.

Зверху салат потрібно рясно змастити майонезом, посипати подрібненим жовтком.

Саме в такій послідовності потрібно викладати всі продукти. За таким рецептом ви приготуєте соковитий і смачний салат на новий рік або будь-який інший свято.

Оселедець під шубою з яйцем і яблуками. Рецепт з фото

Якщо вам подобається салат оселедець під шубою в класичному варіанті, то спробуйте урізноманітнити меню і додати в закуску яблуко. Фрукт відмінно поєднується з рибою і надає страві пікантний смак. У цьому рецепті картопля не використовується, але при бажанні ви можете його додати.

Складові:

  • 1 оселедець (близько 200 г).
  • 1 велике яблуко.
  • 2 яйця.
  • 1 морква.
  • 1 головка буряка.
  • 1 ст.л лимонного соку.
  • 150 г майонезу.
  • Очищені волоські горіхи.

Процес приготування

Морква й буряк добре помити холодною водою. Шкірку очищати не потрібно. Надіслати в каструлю залити водою і трохи посолити. Варити близько 45 хвилин.

Коли морква охолоне, то її потрібно натерти на середній тертці.

Варений буряк також потрібно подрібнити за допомогою терки.

Яйця відварювати протягом семи хвилин. Після цього охолодити, очистити і дрібно подрібнити. Найкраще використовувати яблуко з кислуватим смаком. Фрукт помити і нарізати на дрібні шматочки або натерти на тертці. Після чого скропити невеликою кількістю лимонного соку.

Обробити рибу і нарізати філе на шматочки невеликого розміру.

Тепер приступимо до викладення салату. Першим шаром потрібно викласти половину подрібненої моркви на дно тарілки або салатниці, після чого всю оселедець.

Потім викласти шматочки яблук, які до цього часу повинні добре просочитися лимонним соком.

Зверху посипати другою частиною моркви.

Шари продуктів посипати яйцем, потім залити сіткою сметани або майонезу, за своїми уподобаннями.

Тепер потрібно викласти подрібнену буряк. Це фінішний шар, тому потрібно вирівняти всі краї блюда.

Тепер оселедець під шубою потрібно прикрасити. Зверху покрити сіточкою майонезу і викласти кілька ядер горіхів.

Перед подачею на святковий стіл, блюдо потрібно обов’язково відправити в холодильник на кілька годин, щоб всі інгредієнти добре просочилися.

При бажанні в салат можна додати шар вареної картоплі і цибулі.

Відео рецепт салату – оселедець під шубою за класичним рецептом

Якщо у вас мало часу і потрібно швидко приготувати салат, то можете скористатися ще одним класичним варіантом оселедця під шубою. Поетапний процес приготування на відео нижче.

Незалежно від рецепта, намагайтеся дотримуватися послідовності викладання шарів. При бажанні і наявності вільного часу можете трохи поекспериментувати і додати інші продукти. Можливо, ви придумаєте смачний і оригінальний рецепт.