осіння дієта

Осінь – сезон дефіциту сонячних променів, поживних речовин пропонованих влітку і змін температури. Ці зміни спонукають людину вживати більш ситну їжу щоб зігрітися, підтримувати імунітет і придбати більше енергії. Але надмірне використання продуктів з високою енергетичною ємністю найчастіше веде до підвищення початкового ваги і навіть ослаблення здоров’я. Тому спеціально для даної пори року була створена однойменна дієта, яка включає осінні овочі і фрукти, а також інші корисні для організму речовини в раціоні. Осіння дієта, насичена продуктами, які теж мають великим рівнем ситності, але вони комбіновані в плані харчування, що допомагає схуднути, а не набрати вагу. Крім того, вона дозволяє за досить короткий період дорівнює одному місяцю скинути два / п’ять кілограм.

Переваги і недоліки

Перевагами осінньої дієти, перед іншими програмами зменшення ваги полягає в результативності та безпеки для здоров’я, багатому раціоні, можливості підвищити імунітет. Недоліками даної системи зниження ваги є – трата грошей на продукти і часу на приготування їжі, необхідність збільшення фізичної активності, методика підходить для застосування тільки в осінню пору року.

Читайте також: Дієта на каву і шоколад

6 правил осінньої дієти

Перш ніж, як розпочати застосування даної програми по зниженню ваги необхідно ознайомитися з наступними правилами осінньої дієти.

Перше правило – вживання їжі на максимум 1200 кілокалорій. Допускаються відхилення в 100/200 кілокалорій.

Друге правило – головний напій вода, яку потрібно пити невеликими порціями протягом усього дня. Але не варто змушувати себе це робити.

Третє правило – підвищення навантаження на організм за допомогою тривалих прогулянок, відмови від ліфта, зарядки, заняття в спортзалі або удома.

Четверте правило – виключення з раціону наступних продуктів: ковбаса і копчений сир, мариновані овочі та фрукти, фаст-фуд, білий рис, жирне м’ясо, страви швидкого приготування, молочні продукти з високою часткою жирності, алкоголь (можна рідко червоне вино), соняшникову олію , хлібобулочні вироби (навіть пісну магазинну випічку можна), маргарин і вершкове масло, мариновані гриби, морозиво, молочний шоколад, банани, кедрові горіхи, солодощі, крему, консерви. Зрідка можна дозволяти собі шматочок темного шоколаду або гарячий шоколад, підлогу келихи червоного вина, випічку зроблену самостійно.

П’яте правило – вживати їжу необхідно не поспішаючи, приблизно п’ять / шість разів на день. При сонливості, втоми можна з’їсти на додаток до основного раціону жменю горіхів, фрукт, пліточку шоколаду. Але зловживати доповненнями не варто.

Шосте правило – прийняття хорошого душа, для поліпшення кровообігу організму.

Читайте також: Розвантажувальний день на шоколаді

план харчування

Отже, план харчування осінньої методики зниження ваги складається з наступних продуктів: фрукти, сир, яйця, кефір і питні йогурти, грецький йогурт, пісне м’ясо (бажано курку або нежирну свинину), оливкова олія, риба та морепродукти, каші, цільнозерновий хліб, овочі , мед, горіхи, спагетті з борошна вищого сорту. В окремий список потрібно віднести, продукти, які дозрівають у осені і складають особливість раціону даної дієти: гарбуз і патисони, яблука, гриби, кукурудза, брюссельська капуста, картопля, буряк, груші, редька, гранат, сливи. План харчування можна складати відповідно до цими списками, смаковими уподобаннями і можливо розв’язати енергоємністю дня.

Меню в осінній сезон

Зразкове меню схуднення в осінній сезон виглядає так:

На сніданок готують: солодка картопля і сметанний соус, грушевий компот / омлет з беконом і грибами, морквяний сік / оладки з гарбуза з медом, зелений чай / вівсяна каша або мюслі з грецьким йогуртом / сирники з курагою, чай / тост з пастою з авокадо і яйцем, зелений чай / шматочок сирної запіканки з ягодами або медом, чай.

перекус: п’ять слив / яблучний сік / тост з цільнозернового хліба, нежирного сиру, лосося і огірка / запечений гарбуз з медом і горіхами / жменю горіхів або яблуко / гарячий шоколад / смузі з фруктів / батончик мюслі.

обід: суп з печеного гарбуза і яблук, шматочок вареної курки / бурий рис з кукурудзою і філе індички, сік з томатів / гречка з овочами і шматочками курки, сливовий сік / сир зі сливами, смузі з грецького йогурту, горіхів і ягід / картопляне пюре з курячими поровимі котлетами, гранатовий сік / стручкова квасоля з лососем, овочевий сік / запіканка і капусти, тост з сиром і помідорами, чай.

Полудень складається з: грецький йогурт зі сливами / конвертик з лаваша з сиром та родзинками / тост з пастою з авокадо / стакан гарбузового або апельсинового соку / груша / два вівсяних печива і чай / салат з моркви.


Суп з сочевиці.

Останній прийом їжі виглядає так: суп з сочевиці і цвітної капусти, шматочок вареної риби і кисіль з ягодами / оладки з кабачків з куркою, овочевий салат, яблучний сік / запечена на грилі кукурудза, невеликий шматочок свинини і чай / шашлик з курки і овочів, грушевий сік / салат з брокколі і яйцем, філе курки і яблучний сік / яловичина з квасолею, чай / шматочок сирної запіканки з вишнею або медом і склянка кефіру.