Паста з болгарського перцю: покроковий фото-рецепт

Привіт, дорогі читачі!
Пропоную вам ще рецепт заготовки на зиму – паста з болгарського перцю. Для цього рецепта підійде виключно щільний і м’ясистий плід. Крім цього, паста містить гострий перець, який кардинально змінює відтінок сприйняття, наповнюючи блюдо нотками пекучості та гостроти. Норму цього компонента можна регулювати залежно від особистих уподобань до гострої їжі.

Паста з болгарського перцю: рецепт з фото

Плюсом запропонованого рецепта є попереднє запікання перцю в печі, що дозволяє зберегти максимум корисних якостей овоча. Так само варто відзначити, що плід обов’язково слід запікати в цілому вигляді, завдяки цьому він виходить неймовірно соковитим, зберігаючи всі соки всередині себе.

Паста з болгарського перцю на зиму: рецепт в домашніх умовах

Даною пастою можна приправляти борщі, на її основі створювати смачні соуси до різних страв.

Продукти для пріготовлнія

Що необхідно:

  • 1000 грамів болгарського перцю;
  • 1 стручковий перець;
  • 1 столова ложка олії рафінованої;
  • 1 чайна ложка солі (без гірки).

Як приготувати пасту з болгарського перцю

Покроковий рецепт пасти з болгарського запеченого перцю:

Перець солодких сортів вимийте, трохи просушіть, залиште в цілому вигляді.

У жароміцних форму відповідного розміру укладіть перець цілком з хвостиками і насінням. Духова шафа розігрійте до стадії 200 градусів, після завантажте форму. Час запікання залежить від величини овоча, воно може варіюватися від 30 до 60 хвилин. Коли шкіра перчинок скривиться, виймайте перець з духовки.

Потім гарячий плід моментально перекладіть в щільний поліетиленовий пакет без дірок, затягніть його, витримаєте перець всередині кілька хвилин. Така маніпуляція допоможе верхнього шару краще відокремитися.

Овоч трохи остудіть, потім повністю позбавте від зморщеною шкірки, розділяючи м’якоть на невеликі частини.

Шматочки перцю без шкірки закиньте в чашу блендера, перебейте, отримуючи пастообразную суміш. Стручковий перець гострих сортів вичистіть від насіння, видаліть плодоніжки, обдайте окропом, настругати і киньте в перцеву масу. Доведіть до смаку, додавши порцію солі, а потім знову увімкніть блендер.

Заздалегідь підготуйте тару для зберігання пасти – вичистіть гірчицею або содою, висушіть, простерилизуйте над парою або в мікрохвильовій печі. Пасту розфасуйте по банках, не доходячи до верху кілька міліметрів. Це місце заповніть рафінованим маслом, воно забезпечить заготівлі тривалий зберігання. Застосовуйте тару маленького розміру, щоб використовувати пасту за один раз.

Затягніть банки гвинтовими кришками, приберіть в холодильник. Зберігається така заготовка близько трьох місяців.