Підбірка швидких і смачних закусок в тарталетках

З появою в нашій гастрономічною культурі такого поняття і події, як фуршетний стіл, велику і цілком заслужену популярність придбав порційний спосіб оформлення і подачі різноманітних салатів, гарячих і холодних закусок. І тепер на наших столах все частіше з’являються різноманітні тарталетки з смачними начинками і святково оформлений новорічний стіл – не виняток, адже красиво подане блюдо його тільки поліпшить і в естетичному і в кулінарному сенсах.

Сьогодні пропоную вам невелику добірку нескладних в приготуванні, але дуже смачних і цікавих святкових закусок в тарталетках. В одній з кошичків буде улюблена нами «Заморська кабачкова» ікра, другий варіант закуски це м’ясний салат з кисло-солодким соусом теріякі. І ще дві начинки – річний салатик з овочів і яєчна закуска. Багато сил і часу ці рецепти у нас не заберуть, а смачних емоцій обов’язково додадуть.

Готувати ми будемо з зрозумілим і дуже цікавим покроковим відео рецептом від Сергія Поканевича, величезна йому спасибі, за смачні і красиві ідеї, з чим готувати тарталетки.

Інгредієнти для кабачкової заправки:

  • тарталетки – 5 штук;
  • кабачки свіжі – 1 штука;
  • морква свіжа – 1 корінь;
  • цибуля ріпчаста ялтинський – 1 штука;
  • томатна паста – 1 столова ложка;
  • часник свіжий – 1 часточка;
  • масло рослинне – 1-2 столові ложки;
  • кунжут для прикраси.

Інгредієнти для тарталеток з салатом:

  • тарталетки – 5 штук;
  • редиска свіжа – 3 штуки;
  • огірок свіжий – 1 штука;
  • кріп свіжий – кілька гілочок;
  • лист латуку – 1 штука;
  • сіль кухонна – за смаком;
  • сметана густа – 2 столових ложки.

Інгредієнти для тарталеток зі свининою в соусі Тіріякі:

  • тарталетки – 5 штук;
  • свинина філе – 150 грамів;
  • огірок свіжий – 1 штука;
  • стручковий пекучий перець чилі – 1 грам;
  • часник свіжий – 1 часточка;
  • масло рослинне;
  • латук – 1 лист.

Для соусу Тіріякі:

  • оцет яблучний – 50 мілілітрів;
  • соус соєвий – 190 мілілітрів;
  • цукровий пісок – 4 столові ложки.

Інгредієнти для приготування тарталеток з сирно-яєчної начинкою:

  • сир твердих сортів – 70 грамів;
  • яйця курячі варені круто – 2 штуки;
  • майонез – 1 столова ложка;
  • кріп свіжий – за смаком;
  • часник свіжий – 1 часточка.

Цей набір фуршетной закуски у вигляді різноманітно начинених тарталеток здатний надати вигляду багатства і кулінарного гідності будь-якого святкового застілля.

кабачкова заправка. Рубані цибулю і моркву обсмажити в сотейнику, куди додати крупно різані свіжі очищені кабачки, які повинні гаситися з попередніми овочами на слабкому вогні протягом 30-35 хвилин. По закінченні цього часу всі овочі стануть м’якими при гасінні у власному соку, і тепер слід покласти в них 1 чайну ложку томатної пасти, все перемішати, посипаючи двома пучками цукру. Продовжити гасіння на слабкому вогні ще хвилин 10, коли вони вичерпаються, додамо 150 мілілітрів води, завадимо до рівномірності і залишимо гаситися до повного випаровування рідини.

Готову кабачкову ікру потовкти товкачем для овочів, максимально зберігаючи структуру кабачків, куди додаємо трошечки подрібненого часнику, солі, все ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин остигати, після чого вони належить розкласти кабачкову масу по тарталетки і зверху посипати насінням кунжуту для прикраси і додання смаку .

Салатна заправка для тарталеток. Ця овочева закуска, для приготування якої подрібнюються дрібними пластинками свіжа редиска, свіжий огірок і стиглий томат. Як тільки вони, подрібнені таким чином, виявляться в одній мисці, посипати їх кропом, заправити двома повними ложками густої сметани і перемішати до повної однорідності. Залишається їх розкласти по відведеним п’яти тарталетки, попередньо вистелив їх шматочками латуку.

Заправка тарталеток зі свининою в соусі теріякі. Ця закуску з філе свинини з соусом теріякі. починати слід з приготування соусу теріякі, для чого в окремий сотейник, поставлений на вогонь, вливається 50 мілілітрів яблучного оцту. І як тільки він почне випаровуватися, влити в сотейник вказаний в рецепті обсяг соєвого соусу. У момент закипання соєвого соусу з оцтом всипати в нього при помішуванні 4 ложки цукрового піску. Дати з моменту закипання цієї суміші поваритися на слабкому вогні при періодичному помішуванні в продовженні 20-25 хвилин. Якщо соус рідкуватий, то потрібно його ще трохи продовжити випаровувати на слабкому вогні. Як тільки соус теріякі досить загусне, його ще раз перемішати і залишити остигати при кімнатній температурі. До речі, цієї кількості соусу вистачить на багато страв і зберігається він добре.

Приступимо до підготовки м’яса заправки свининою в соусі теріякі. Для цього подрібнюються скибочки філе на дрібні кубики. Відразу після цього викласти рубане філе свинини в окрему мисочку, полити його 1 столовою ложкою соусу теріякі, перемішати, додавши трохи рослинного масла. На попередньо розігріту сковороду налити трохи рослинного масла і при помішуванні викласти на неї м’ясо. Продовжуючи заважати, протягом не більше однієї хвилини прожарити його на максимальному вогні. Як тільки з’явиться в смажачі м’ясі соусна рідина, зняти його з вогню і викласти в окрему миску для охолодження.

Поки остигає м’ясо, з’являється можливість нарізати дрібні кубиками (тартар) свіжий огірок. Ця закуска гостра, і в неї слід додати буквально 1 грам гострого стручка перцю чилі і полдолькі подрібненого свіжого часнику, 0,5 столової ложки соусу теріякі. Все це поєднати з остиглим м’ясом і перемішати до однорідності. Настала пора розкласти по тарталетки по шматочку листка латуку і по колечку огірка, а зверху в кожну з них викласти приблизно по 1 столовій ложці огіркової-м’ясний суміші.

Сирно-яєчна заправка для тарталеток. Це найлегша завдання, для чого потрібно на крупній стороні терки подрібнити і твердий сир, і варені круто курячі яйця. До цієї суміші додати майонез і терту на дрібній стороні терки 1 зубчик часнику, трохи дрібно різаного свіжого кропу і все ретельно перемішати. Готову однорідну сирно-яєчну масу розкласти по п’яти підготовленим тарталетки, викладаючи її так, щоб вона вся помістилася в вказану кількість тарталеток і надати їм правильну форму.