Пісні млинці на воді без яєць: фото рецепт в домашніх умовах

Привіт, дорогі читачі! Продовжую вас знайомити з рецептами млинців до Масляної, і сьогодні у мене для тих, хто дотримується дієти або пост – пісні млинці на воді без яєць. 

Пісні млинці на воді без яєць: фото рецепт в домашніх умовах

Млинці без яєць на воді чудово підійдуть при дотриманні Великого Посту після святкування Масляної. Вони не містять заборонених продуктів і є чудовою альтернативою традиційним млинців. Якщо пісні млинці правильно приготувати, вони не поступляться млинців, які створюються на молоці і яєць. Вони виходять тоненькими і дуже ніжними. Спробувавши млинці з даного рецептом, навряд ви запідозрили, що основою млинцевого тесту є тільки вода і борошно.

Пісні млинці на воді без яєць: рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти для приготування

Що необхідно:

  • 270 грам борошна;
  • 0,5 літра кип’яченої води;
  • 4 десертні ложки рослинної олії;
  • 2 столові ложки цукру;
  • ? чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка оцту для гасіння;
  • пучку солі.

Як приготувати пісні млинці на воді без яєць

Покрокова інструкція:

Перед замісом тесту обов’язково просійте вказану кількість борошна, це позбавить її від можливих домішок, а також наситить киснем.

Борошно в просторій ємності змішайте з сипучими компонентами, а саме, цукром і сіллю. Кількість підсолоджувача можете змінювати, покладаючись на власний смак.

Соду перед додаванням в борошно обов’язково загасіть невеликим обсягом оцту, домагаючись поява шипучою піни.

Сипучий склад інтенсивно перемішуйте віночком протягом 30 секунд.

Далі кип’ячену, але при цьому охолоджену воду тонким струменем вливають в борошно, паралельно швидко помішуючи суміш, це допоможе максимально зменшити кількість грудочок.

Тісто має вийде ближче до рідкої консистенції, ніж до густої. У масу не забудьте влити рослинне масло, його наявність дозволить не змащувати сковороду при смаженні кожного наступного млинця. Масу на завершення дуже ретельно перемішайте, а краще збийте блендером.

Паралельно поставте грітися на конфорку товстостінну сковороду. Перед першим млинцем на поверхню сковороди слід нанести тонкий шар рослинного масла, найкраще це робити силіконової лопаткою. Тісто порційно виливайте на розпечену сковороду в розмірі одного невеликого ополоника. Кількість тесту для одного млинця також залежить від діаметра сковороди.

Смажте млинці на помірному нагріванні з двох сторін до появи приємного золотого відтінку на їх поверхні.

Пісні млинці виходять смачніше, якщо перед подачею рясно полити їх медом.




Смачного!

Підписуйтесь на оновлення блогу, щоб отримувати нові рецепти на пошту!

Спробуйте ще рецепт млинців на газованій воді >>