Пісочне печиво «Мармурове»

Пісочне печиво буває з різною начинкою. Різні «смачні» варіації на цю тему:

  • відкрите печиво з джемом або повидлом,
  • пісочне печиво з білковим або масляним кремом зверху,
  • пісочне печиво з начинкою всередині.

Що можна покласти всередину пісочного печива? Те, що найбільше подобається. Це може бути джем, халва (цікаве рішення), горіхова паста, мікс з горіхів і сухофруктів або шоколадний крем. Нутелла або інший будь-який шоколадний крем відмінно доповнять пісочне печиво. Приготувати таке печиво не складно. Треба в пісочне тісто загорнути начинку і чудове ласощі готові. Готуючи таке печиво слід врахувати один момент, і тісто і шоколадна начинка повинні бути попередньо охолоджені, щоб його було зручно використовувати.

Нутелла або інший будь-який шоколадний крем відмінно доповнять пісочне печиво.

складові

  • 3-4 стакан Борошно
  • 3-4 ст. л. какао
  • 150 г Цукор
  • 100 г Нежирний йогурт
  • 200 г Маргарин
  • 1 пакетик Ванільний цукор
  • 0,5 пакетик Розпушувач
  • Для начинки: Будь-шоколадний крем
  • Для присипки: Цукрова пудра

покроковий рецепт

  1. Змішати в мисці борошно (не всю, 2,5 склянки), розм’якшений маргарин, цукор, розпушувач, йогурт, ванільний цукор, щіпку солі. Ретельно розім’яти руками до однорідної маси.

  2. Тісто вийде трохи липким через йогурту.

  3. Потім розділити його на дві частини, в одну додати какао і трохи борошна, в іншу частину – тільки муки, ще раз добре вимісити. Тісто має бути як пластилін і відставати від рук, тоді з ним буде зручно працювати.

  4. З’єднати два види тесту і розмішати, так щоб вийшла двоколірна маса.

  5. Чи не перестаратися при цьому, зберігаючи «мармурову структуру» тесту.

  6. Дати тісту трохи охолонути в холодильнику 10-15 хвилин. Крем теж повинен бути з холодильника

  7. Можна розкачати ковбаску з тіста, нарізати однакові кружечки, але це виходить довго і тісто почне танути. Швидше буде відривати шматочки тіста, розміром з горіх і формувати печиво.

  8. Кружечок розминати пальцями і укладати всередину начинку, чайну ложку крему.

  9. Поєднавши краю кружечка, як вареник, закріпити їх і скачати кульку. Потім трохи його приплюснути, надавши форму пряника.

  10. Кульки помістити на лист на відстані один від одного, так як при випічці тісто збільшується. Помістити в розігріту духовку до 180 – 200 градусів, випікати до готовності, 20-25 хвилин.

  11. Вийняти печиво, дати трохи охолонути, при подачі посипати цукровою пудрою. Подавати до чаю, кави, а для дітей, з молоком.

Про рецепті

Відео версія рецепта

Немає часу читати, віддаєте перевагу слухати? Для вас наша відео версія рецепта пісочного печива «Мармурове».