Плов з яловичини покроковий рецепт з фото

Підготовчий етап: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Після приготування ви отримаєте 6 порцій

Як приготувати плов з яловичини: рецепт покроковий з фото

  1. Ставимо казан на вогонь. Наливаємо 100 мл олії і чекаємо поки воно загостриться
  2. Тим часом ріжемо цибулю. Я віддаю перевагу нарізку кубиком. Ви можете порізати півкільцями
  3. Моркву наріжте брусочками
  4. Коли масло розжарилося, закидайте в нього м’ясо. У мене було заздалегідь порізане
  5. Коли на м’ясі з’явилася золота скоринка, підсолити його дрібкою солі
  6. Через 2 хвилини можете закидати цибулю
  7. Смажте до тих пір, поки цибуля не змінить колір. У цей момент додавайте спеції для плову. У мене була зіра, куркума, паприка, трохи кінзи. Ще зазвичай (в цей раз не було) додаю трохи родзинок білого і барбарису. Не забудьте ще раз посолити і поперчити
  8. Коли спеції просочили цибулю і м’ясо, закидайте морква
  9. Коли морква трохи обм’якла, заливайте води з розрахунку обсягу рису – скільки мірних величин рису, стільки ж має бути і води. Варіть зірвак близько 20-30 хвилин
  10. Поки зірвак кипить, промийте рис до світлої води під проточною водою. Якщо у вас був магазинний шліфований рис, то його не треба запарювати. Якщо ж ринковий (базарний) рис, то його треба запарити на годину і тільки потім промити
  11. Через 20-30 хвилин закладайте рис в зірвак. Зверху втопите ретельно помиту головку часнику. Якщо у вас газ, то на швидкому вогні трохи випарити воду і тільки потім зменшуйте газ, накривайте казан кришкою і доводите рис до готовності. Якщо ж у вас електроплита, то зменшуйте вогонь відразу після закладки рису і накривайте кришкою.
  12. Готуйте рис близько 25-30 хвилин. Ось так це виглядає
  13. Вийміть часник і перемішайте плов.
  14. Потім поверніть часник, накрийте казан рушником і закрийте кришкою. Якщо газ, то зменшіть прям до мінімуму. Якщо електро, то вимкніть плиту
  15. Дайте так постояти плову хвилин 15 і подавайте до столу. Подача знову ж у нас не традиційна в лягане, а порційно – по -домашній

Смачного!