Полуничне варення: фото рецепт з медом без цукру

Добрий день, дорогі читачі!
Скажіть, чи бувало у вас так, що зимовий, холодний, листопадовий вечір був скрашен несподівано знайденої баночкою полуничного варення, відкривши яку відразу згадуєш спекотне, спекотне, сонячне літо, грядки пахучої, ароматної полуниці і ледачий збір ягід в літній день. Запропонований рецепт стане вашим улюбленим рецептом, так як приготовлений незвичайним способом, за допомогою меду і пектину, але без цукру. Отже, готуємо полуничне варення?

Полуничне варення без цукру: рецепт з фото

Чи повинні ви використовувати пектин? І так і ні. Пектин відмінний загущувач і цей інгредієнт прекрасно працює, якщо ви хочете приготувати густий джем або варення. Пектин сприяє желирования фруктової маси, без додавання великої кількості цукру.

Полуничне варення: рецепт в домашніх умовах

Якщо ви віддаєте перевагу приготувати варення відмінною консистенцією, але без пектину, то вам знадобиться трохи довше проварити варення, так як сама полуниця містить природний пектин. І ще, спробуйте додати до стиглих ягід не багато зеленних ягід полуниці, так як в них велика кількість пектину ніж в стиглої ягоді.

складові

  • 4 чашки готового свіжого полуничного пюре або близько 8 чашок свіжої полуниці
  • ? – ? склянки меду,
  • додатково – 2 чайні ложки пектину.

Устаткування: дерев’яна ложка або лопаточка, товкач.

Як приготувати полуничне варення

Покроковий рецепт варення з полуниці:

Для початку обріжте верхівки полуниці, а потім розімніть їх товкачем. Виміряйте чотири чашки полуничного пюре і вилийте в каструлю з товстим дном.

В окремій мисці розмішайте 2 чайні ложки пектину разом з медом, або ж можете додати окремо спочатку пектин, потім мед до полуничного пюре, акуратно перемішайте протягом 2 хвилин і доведіть до кипіння.

Як тільки полуничне варення почне закипати, зменшіть вогонь і уварити до желеобразного стану. Як дізнатися готове варення чи ні? Це дуже легко і просто. Ви повинні взяти столову ложку і опустити її в каструлю з варенням, потім її дістати і опустити знову вниз, якщо полунична крапля буде застиглої, то значить варення готове.

Зніміть варення з вогню і дайте йому охолонути трохи, перед тим, як будете заливати в банки, так як висока температура вашого «революційного варення» легко може пошкодити її структуру, або просто привести скло до тріщини.

Зберігати в холодильнику до двох тижнів або в морозильній камері до шести місяців.