Помідори по-корейськи: рецепт з фото в домашніх умовах

Всім привіт! У мене сьогодні надзвичайно смачний рецепт для тих, хто любить помідори в поєднанні з гострими спеціями. Домашні помідори по-корейськи на зиму – це відмінне доповнення до будь-якого гарніру з м’ясом. Спробуйте приготувати по моїй покрокової фото-інструкції і насолоджуйтеся в своє задоволення.

Помідори по-корейськи: рецепт з фото

Помідори по-корейськи – закуска, яка відноситься до категорії швидкого приготування. За короткий період у вас вийде створити вишукану страву, і після недовгого маринування відразу приступити до вживання. Помідори по-корейськи чудово підходять до м’ясних страв, особливо до шашлику.

Часточки помідорів повністю просочуються гострим маринадом на основі перцю і часнику, крім того віддалено вшановується присутність зелені. Маринад доводиться до смаку додаванням оцту, цукру і солі.

Помідори по-корейськи: рецепт в домашніх умовах

Вам представлений базовий рецепт цієї закуски, при бажанні ви можете вносити свої зміни, додаючи ті чи інші спеції.

Що необхідно:

  • 600 грамів помідорів;
  • 2-3 болгарських перцю;
  • 3 зубика часнику;
  • 35 мілілітрів оцту;
  • 1 невеликий стручковий гострий перець;
  • 35 мілілітрів рафінованої олії;
  • 1,5 десертні ложки цукру;
  • пучок свіжої петрушки;
  • 1 чайна ложка солі.

Як приготувати помідори по-корейськи

Покроковий рецепт помідор по корейському рецептом:

Помідори добре вимийте, після дайте їм час обсохнути. Для даної закуски використовуйте плід невеликого розміру, м’ясистий, щільний і товстостінний, який при нарізці не виділятимуться сік і розпадатися.

Далі кожен томат розрізати вздовж на дві частини, потім кожну половинку розділіть на четвертинки. У кожної часточки виріжте місце кріплення плодоніжки.

Паралельно створіть перцеву заливку. Солодкий перець розрізати, видаліть всі нутрощі, зубика часнику відлущить від верхнього шару, настругати довільно. Стручковий перець наріжте кільцями, насіння можете залишити, вони додадуть маринаду ще більшої гостроти. Підготовлені елементи сполосніть, вологу промокніть рушником.

Потім два види перцю і часник закиньте в чашу блендера, до них додайте заздалегідь вимиту петрушку. Петрушку при бажанні можете замінити кропом.

Включивши блендер, перетворите вміст в однорідну суміш. При відсутності блендера, соус приготуйте за допомогою м’ясорубки.

Після в масу влийте норму оцту і масла, киньте сіль і цукор, ще раз перебити, поєднуючи всі компоненти між собою. Спробуйте заливку на смак, додайте відсутні спеції за особистим уподобанням.

Підготуйте тару для маринування, найкраще підійде скляна баночка. На дно чистої банки покладіть шар помідорів.

Зверху покрийте їх невеликою частиною густого маринаду.

Таким чином, викладаючи помідори і перцеву заливку пошарово, заповніть всю банку.

Ємність щільно закрийте кришкою і завантажте на полицю холодильника на 5 годин. За цей час банку періодично переставляти догори дном, потім назад, щоб якомога краще промаринуватися кожну скибочку помідорів.





Смачного!

Сподіваюся вам сподобається, готуйте і залишайте відгуки!