Рецепт американських булочок «поповеров»

Дослівно назва цих дуже пишних булочок перекладається з англійської мови «To pop over» – як «вискакують» – це визначення дуже точно описує цю випічку, в процесі приготування булочки дуже сильно збільшуються в своїх розмірах і обсягах. Їх найчастіше готують з різноманітними начинками і солодкими і солоними. Поповери або «popovers» це порожні всередині, американські булочки їх вважають своєрідним аналогом англійської йоркширському пудингу. Досить калорійне хлібобулочний виріб, його енергетична цінність
371 калорія на сто грамів продукту.

Пропоную нам познайомиться з цими булочками ближче. Давайте навчимося їх готувати, адже така випічка буде відмінною ідеєю для сніданку, причому ми зможемо догодити кожному члену сім’ї, зробивши для кожного його улюблену начинку в поповеров. Готувати ми їх будемо з відмінним відео рецептом від Ірини Хлебниковой, за що їй окреме і велике спасибі!

Інгредієнти для приготування тіста до булочок «поповеров»:

  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • молоко середньої жирності – 1 склянка;
  • яйця курячі – 3 середніх штуки;
  • сіль кухонна – 0,5 чайної ложки;
  • Вага вказано з розрахунком, що стакан об’ємом в 250 мілілітрів.

Ми готуємо такі булочки «popovers» досить часто, так що різні пиріжки з начинками трохи відійшли в сторону) але зате сильно розширився список того, що можна заховати в повітряні поповери. Ділюся декількома ідеями і з вами, але все це не строго – наповнюйте тим, що ви любите.

Для наповнення булочок можна використовувати такі продукти:

  • Йогуртовий полуничний крем;
  • М’ясні паштети;
  • Домашня шоколадно-горіхова паста Нутелла;
  • Малосоленая червона риба і вершковий сир;
  • Шматочки солоного сиру зі спеціями;
  • Шматочки молочного шоколаду;
  • Смажені грибочки зі сметаною;

Чи можемо починати готувати! У глибоку зручну ємність вбиваємо три курячих яйця, подсаливаем і додаємо 250 мілілітрів молока. Важливий момент – для приготування тіста за цим рецептом яйця і молоко не повинні бути холодними, заздалегідь дістаньте їх з холодильника і дайте зігрітися до кімнатної температури. Все це ретельно змішуємо за допомогою віночка, до отримання однорідної маси. Поступово – невеликими порціями через ситечко втручаємося в тісто борошно. У підсумку ми повинні отримати негусто однорідне тісто без грудочок, по консистенції схоже з жирними вершками. Перелийте тісто в глечик або в іншу схожу посуд, з неї ми і будемо наповнювати формочки тестом.

Ми залишаємо наше тісто на п’ятнадцять – двадцять хвилин. Розігріваємо нашу духовку до температури 230 градусів Цельсія. Поки наш духову шафу нагрівається, ми підготуємо форми для випікання, існують і спеціально створені для поповеров формочки, але можна сміливо скористатися формою для маффінів або для міні-кексів, змащуємо кожну «виїмку» шматочком вершкового масла і рясно присипаємо борошном, зайву муку – струсіть . Відправляємо порожню, підготовлену форму в духовку буквально на пару хвилин, щоб вона стала гарячою. Можна відразу почати розливати наше тісто по формах – заповнювати їх потрібно не більше, ніж на дві третини.

Повертаємо форму, тепер уже з тестом в духовку, майте на увазі, що наш «деко» краще поставити в саму нижню частину печі, так як булочки дуже сильно збільшаться в розмірі. Перші 15 хвилин випікаємо поповери при температурі 230 градусів Цельсія, якщо у вашій духовці є функція конвекції – включіть її, але тоді зменшуємо температуру до 210 градусів. Не в якому разі не відкривайте духовку перші 20 хвилин. Наступні 15-20 хвилин потрібно допікати булочки, знизивши температуру до 190 градусів і вимкнувши конвекцію (якщо включали). Готові поповери виймаємо з форми, даємо їм трохи охолонути і надрезаем їх уздовж – ріжемо так щоб вийшов ефект «книжки» в вийшла порожнини ви можете сміливо розмістити будь-яку начинку. Мені лише залишається побажати вам гарного настрою і приємного апетиту.