Салат Кармен з куркою і шинкою: покроковий рецепт з фото

Всім привіт!
Салат Кармен з куркою і шинкою – досить популярний салат, який красиво виглядає на святковому столі. Приготуйте це блюдо на Новий рік і здивуєте гостей красивим оформленням.

Салат Кармен з куркою і шинкою на святковий стіл: рецепт з фото

Пропоную рецепт дуже смачного салату під назвою «Кармен». Ця страва особливо припаде до душі сильній половині людства, тобто чоловікам, так як він містить два види м’яса, а саме, шинку і курку. Додаткова обсмажування цих компонентів робить салат ще більш ситним.

Салат Кармен з куркою і шинкою рецепт на святковий стіл

Салат заправляється складним соусом, що складається з майонезу і аджики, яка надає пікантності і гострі нотки. Родзинкою страви будуть пряні сухарики – вони додаються вже перед самою подачею, це дозволить їм не розмокнути, а залишатися щільними і хрусткими.

Крім аджики основний колір салату надають свіжі помідори, адже саме з червоними тонами асоціюється назва салату. Обов’язково приготуйте це блюдо, і воно вас явно порадує своїм насиченим смаком і дражливим ароматом.

Продукти для приготування салату

Що необхідно:

  • 200 грам шинки;
  • 200 грам курячого філе;
  • 100 грам помідорів чері;
  • 1 десертна ложка майонезу;
  • 1 чайна ложка аджики;
  • 50 грам сухариків зі смаком «Томат і зелень»;
  • рафінована олія для пасерування;
  • пучку солі і перцю.

Як приготувати салат Кармен з куркою і шинкою

Покроковий рецепт салату Кармен:

Заздалегідь відваріть філе курки в підсоленій воді, на це піде приблизно 15 хвилин часу. Повністю його остудивши, настругати шматочками максимально схожими на кубики або соломку.

Шинку наріжте довгастими смужками.

Встановіть на верхній вогонь конфорки простору сковороду, після розігріву влийте невелику порцію рафінованої олії, через півхвилини завантажте нарізані продукти, а саме шинку і відварну курку. Сковорідка повинна бути дуже гарячою, тоді все шматочки моментально покриються скоринкою, яка збереже соки всередині, а значить, м’ясо не буде сухим. Обсмажуйте м’ясну суміш протягом 2 хвилин, домагаючись красивого рум’яного кольору.

Паралельно підготуйте помідори – сполосніть, витріть рушником, відірвіть хвостики, розрізати вздовж на 4 частини.

Смажені компоненти трохи остудіть, після перекиньте в глибоку миску, до них киньте скибочки помідорів.

Далі додайте порцію майонезу і аджики, присмачити сіллю і перцем. Склад акуратно перемішайте, поєднуючи всі інгредієнти з заправкою, але при цьому не пошкодивши помідори.

Салат перекладіть в красиву тарілку. Нехай блюдо настоїться 10 хвилин, потім можете кликати всіх до столу. На завершення насипте сухарики, прикрасьте гілочками петрушки.




Приємного апетиту і відмінного святкового настрою!

З наступаючим Новим роком та Різдвом !!