Салат з селерою стеблових – рецепти для схуднення: приготування

Щоб ваш організм не страждав від нестачі вітамінів, мінералів і корисних речовин під час дотримання жорстких дієт, потрібно просто збалансувати харчування і включити в раціон більше овочів. Дуже корисними для схуднення вважаються салати зі стеблових селерою, який володіє негативною калорійністю, безліччю корисних і лікувальних властивостей. Взявши на озброєння рецепти страв з цим овочем, ви зможете харчуватися смачно, з користю для здоров’я і скидати при цьому зайву вагу.

Корисні властивості селери при схудненні

Більшість дієтологів рекомендують включати селера в дієтичне меню, але не будувати раціон тільки на цьому овочі. У ньому немає набору всіх потрібних для здоров’я людини вітамінів і мікроелементів, тому схуднення з таким одноманітним харчуванням може нашкодити. Правильно буде поєднувати овоч з іншими продуктами, готувати з них дієтичні салати по одному з численних рецептів. Сам селера володіє такими корисними властивостями:

  • містить білки, вітаміни А, С, Е, РР і групи В, кислоти, мінерали (фосфор, магній, бета-каротин, залізо, калій, кальцій);
  • сприяє уповільненню старіння організму;
  • нормалізує водно-сольовий баланс;
  • активізує вироблення шлункового соку;
  • сприяє очищенню крові;
  • покращує роботу травної системи;
  • зміцнює імунітет;
  • включає клітковину, поліпшує роботу кишечника;
  • виводить надлишкову рідину, шлаки і токсини;
  • швидко втамовує голод.

Калорійність і харчова цінність

Вміст калорій в стеблова селера, використовуваному в рецептах приготування дієтичних салатів, низька – всього 12 ккал на 100 г. Цей показник дуже важливий для схуднення. Крім того, продукт володіє негативною калорійністю. Це означає, що на перетравлення продукту організм людини витрачає більше калорій, ніж отримує під час його вживання. Що стосується харчової цінності, то в 100 г овочу міститься 2,1 г вуглеводів, 0,9 г білків і 0,1 г жирів.

Як приготувати салат з стеблового селери – рецепти з фото

Існує багато рецептів, за якими готують салат з стеблового селери. Корисними властивостями володіють всі частини рослини – корінь, листя і навіть насіння, але стебло використовується в кулінарії частіше. Якщо ви хочете зробити свою фігуру стрункішою без шкоди для здоров’я, що не дотримуйтеся меню, що складається тільки з салатів. Доповнюйте раціон відвареної рибою, нежирними сортами м’яса, молочними продуктами, готуйте на обід дієтичні супи.

За тиждень такого схуднення можна скинути до 5 кг зайвої ваги. Пам’ятайте також, що кількість стеблового селери в день не повинна перевищувати 300-400 г, щоб не порушилася робота шлунково-кишкового тракту. Заправки теж потрібно використовувати тільки низькокалорійні. Страви на основі цього овоча є ефективним засобом в боротьбі з надлишковою вагою.

З яблуком

  • Час: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність страви: 35 ккал / 100 г.

Щоб приготувати салат із селери стеблового з яблуком, потрібно купити ці інгредієнти, вибравши найсвіжіші плоди. Даний рецепт для схуднення хороший тим, що всі заявлені продукти можливо придбати в будь-який час року. Вибираючи селера, віддавайте перевагу овочу з пружними щільними листям насиченого зеленого кольору, який не має видимих ??пошкоджень, ознак псування і гнилі.

Складові:

  • селера (листя і черешки) – 0,1 кг;
  • яблуко (зелене) – 1 шт .;
  • цибуля зелена – 10 г;
  • кріп, яблучний оцет – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Листову частину і черешки овоча подрібніть.
  2. Яблуко натріть на терку, цибулю і кріп – дрібно наріжте.
  3. З’єднайте всі компоненти салату, заявлені в рецепті для схуднення. Заправляйте оцтом і вимішують до однорідності.

Салат з буряка і селери

  • Час: 1,5 години.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 59 ккал / 100 г.

Овочевий салат з селерою і буряком ще називають «Червоним», оскільки такий колір набувають інгредієнти після змішування. Крім низької калорійності блюдо володіє очисними властивостями. Така характеристика обумовлена ??присутністю буряка, яка сприяє спорожнення кишечника, виведенню токсинів, шлаків завдяки входить до її складу клітковині. Крім цього, овоч містить бетаїн – речовина, що нормалізує ліпідний обмін. Всі перераховані вище властивості страви дуже важливі для схуднення.

Складові:

  • буряк (невелика) – 3 шт .;
  • селера стебловий (черешки) – 5 шт .;
  • листя салату – 70 г;
  • масло (оливкова) – 2 ст. л .;
  • часникові зубчики – 2 шт .;
  • сіль, лимонний сік – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Бурякові бульби відваріть або запечіть в духовці. Дайте охолонути, потім почистіть і поріжте великими кубиками.
  2. Дрібно наріжте селера.
  3. Змішайте овочі, полийте соусом з решти інгредієнтів, заявлених в рецепті: соку лимона, солі, видавленого часнику і 2 столових ложок олії.
  4. Подавайте блюдо на тарілці, покритою салатним листям.

З селерою стеблових і куркою

  • Час: 13 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 61 ккал / 100 г.

Якщо ви хочете худнути, не відчуваючи при цьому почуття голоду, готуйте салат з селерою для схуднення з додаванням м’яса. Блюдо виходить дуже ситним, поживним і може стати повноцінним обідом або вечерею. Згідно з рецептом для нього знадобиться невелика кількість продуктів, які володіють величезною кількістю вітамінів і доступні в будь-який час року. За бажанням готову страву можна посипати улюбленими спеціями, ароматними травами.

Складові:

  • грудка куряча варена – 300 г;
  • яблуко – 1 шт .;
  • черешки селери – 5 шт .;
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля), листя салату – на смак;
  • лимонний сік або низькокалорійний йогурт – для заправки;
  • сіль перець.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо курки, черешки і яблуко (без насіння і плодоніжки) поріжте невеликими кубиками.
  2. Зелень дрібно наріжте, додайте до фруктово-овочевої нарізці.
  3. Полийте соком лимона або йогуртом, посоліть, поперчіть, перемішайте.

З огірком

  • Час: 45 хвилин.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 50 ккал / 100 г.

Даний салат із селери для схуднення, згідно з рецептом, готується з додаванням яєць і низькокалорійного йогурту. Якщо ви хочете побачити результат схуднення, то їжте його на обід, а не на вечерю. Рекомендований для заправки йогурт можна замінити сметаною з низьким відсотком жирності. Морквину для салату вибирайте солодку, щоб смак страви вийшов цікавіше, насиченим.

Складові:

  • морквина, огірок – по 1 шт .;
  • яйце – 2 шт .;
  • селера – 200 г;
  • горіхи волоські (подрібнені) – 30 г;
  • йогурт (низькокалорійний) -? ст.

Спосіб приготування:

  1. Яйця і моркву зваріть, остудіть, почистіть.
  2. Поріжте всі компоненти шматочками однакового розміру.
  3. Заправте йогуртом, додайте горіхи, перемішайте.

Салат з селерою стеблових і помідорами

  • Час: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 59 ккал / 100 г.

У весняно-літній період багато людей часто готують овочеві салати зі свіжої із зеленню. Вони мають безліч вітамінів, дуже смачні, поживні і при цьому низькокалорійні. Якщо ж ваша мета – схуднення, додавайте до помідорів і огірків стеблової селера, який збільшить корисні властивості страви. До того ж такий салат є вегетаріанським і його можна їсти під час посту.

Складові:

  • селера, огірок – по 1 шт .;
  • помідори – 2 шт .;
  • листя салату, масло рослинне, спеції.

Спосіб приготування:

  1. Овочі помийте, наріжте шматочками невеликого розміру. Листя салату порвіть руками.
  2. З’єднайте всі компоненти рецепта, додайте спеції, олія, перемішайте.
  3. Дане блюдо можна приготувати за іншим рецептом, замінивши огірок відвареної гарбузом, а масло – нежирним йогуртом.

Фруктовий салат з ананасом

  • Час: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 72 ккал / 100 г.

Якщо хочеться додати в раціон трохи екзотики, скористайтеся рецептом смачного салату з ананасом. Фрукт є низькокалорійним, тому відмінно підходить для схуднення. Крім того, ананаси покращують травлення і сприяють зміцненню імунітету, навіть якщо їх беруть в консервованому вигляді. При купівлі товару зверніть увагу на банку, вона повинна бути цілою, без пошкоджень, вм’ятин, здуття.

Складові:

  • ананас (свіжий або консервований), селера стебловий – по 0,25 кг;
  • оливкова олія – ??3 ст. л .;
  • сік лимонний – 1 ст. л .;
  • сіль, перець – по щіпці;
  • листя салату.

Спосіб приготування:

  1. Свіжий фрукт почистити (з консервованого злити сік). Порізати його і овоч невеликими кубиками.
  2. Зробити соус з олії, лимонного соку, спецій. Полити їм фруктово-овочеву нарізку, перемішати.
  3. На блюдо викласти салатні листя, а зверху – фруктовий салат для схуднення.

Овочевий салат з капустою і стеблами селери

  • Час: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 22 ккал / 100 г.

Білокачанна капуста відома своїми очисними властивостями, а в сукупності з іншими компонентами цього рецепта вона створює композицію, яка підходить для схуднення. В даному овочі міститься рідкісний вітамін U, що захищає шлунково-кишковий тракт і володіє здатністю загоювати виразки. Крім цього властивості, капуста містить клітковину, яка сприяє очищенню організму від продуктів розпаду і шкідливого холестерину.

Складові:

  • капуста білокачанна, селера – по 300 г;
  • морквина – 2 шт .;
  • яблучний оцет, сіль.

Спосіб приготування:

  1. Капусту дрібно наріжте, посоліть, пам’ятайте руками. Залиште на 5 хвилин.
  2. Злийте сіль, додайте нарізані соломкою інші овочі.
  3. Влийте оцет, перемішайте.

З морквою

  • Час: 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 24 ккал / 100 г.

Даний рецепт передбачає використання заявлених в рецепті продуктів в рівній кількості. Ріпа зараз в раціоні присутній нечасто, тому даний салат є прекрасним засобом заповнити нестачу вітамінів і мікроелементів в організмі. Крім того, вона володіє лікарськими властивостями, надаючи ранозагоювальну, протизапальну дію. Для схуднення ріпа корисна тим, що прискорює обмін речовин, нормалізує травлення.

Складові:

  • селера (стебловий), морква, ріпа – по 200 г;
  • лимонний сік – 1-2 ст. л .;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Овочі почистити, нарізати брусочками однакового розміру.
  2. Полити соком цитруса, посолити, перемішати.
  3. Дати салату для схуднення настоятися близько 20 хвилин.

Низькокалорійні заправки для дієтичних салатів з селерою

Оскільки всі перераховані вище рецепти призначені для схуднення, заправки не повинні обтяжувати їх і збільшувати калораж. Для овочевих і навіть деяких фруктових салатів краще використовувати такі соуси (пропорції інгредієнтів регулюйте в залежності від кількості продуктів і своїх переваг):

  1. Оливкова олія + часник + яблучний оцет + спеції.
  2. Сметана (кефір) + часник + лимонний сік + цукор, сіль, перець.
  3. Гірчиця + сметана + винний оцет.
  4. Вершки + соєвий соус + коньяк.
  5. Рослинна (оливкова) олія, йогурт (сметана або кефір) з низьким відсотком жирності, сік лимона окремо.

Відео