Шоколадне масло в домашніх умовах

На прилавках супермаркетів представлений величезний вибір шоколадного масла в різному ціновому діапазоні. Але як не розгубитися перед покупкою? Адже хочеться, щоб продукт приніс користь, а не шкоду. Все таки, ідеальним варіантом буде вибрати домашня, самостійно приготоване шоколадне масло! Як ви будете впевнені, так як зробите його самі. Давайте згадаємо неймовірний смак, знайомий нам з раннього дитинства. Дитині перед школою буде корисно з’їсти бутерброд з цим калорійним продуктом, а дорослому перед роботою він подарує гарний настрій! Як зробити шоколадне масло? Адже воно справжній заряд життєрадісності і енергії!

Шоколадне масло в домашніх умовах за рецептом можна приготувати кількома способами.

Рецепт № 1. Домашнє шоколадне масло з гірким шоколадом


складові

  • 100 г Шоколад (не менше 50% какао)
  • 200 г Вершкове масло
  • 1 ч. Л. Какао (або замінник какао-масло)
  • 1 ч. Л. кориця
  • 2 щіпка мускатний горіх
  • 1 ст. л. Вода (за бажанням – молока)
  • 1/3 ч. Л. Ванільний цукор
  • 2-3 ст. л. солодка пудра
  • Горіхи для прикраси

покроковий рецепт

  1. Етап 1. Шоколад поламати на невеликі шматочки.

  2. Етап 2. Поставити його на водяну баню і додати молока (або води). Залишити шоколад на водяній бані, поки він не розтане.

  3. Етап 3. Прибираємо з водяної бані і додаємо масло (поступово невеликими порціями).

  4. Етап 4. Додаємо ванільний цукор і цукрову пудру.

  5. Етап 5. Ретельно розмішуємо, поки маса в’язка і тепла. Додаємо какао. Якщо шоколад містить більше 50% какао, наприклад, натуральний гіркий, то можна обійтися і без какао або замінити його великою кількістю натурального шоколаду.

  6. Етап 6. Корицю і мускатний горіх додаємо в два прийоми, з огляду на свій смак. У всьому потрібна міра! Знову перемішуємо. У разі, якщо маса трохи охолола, її можна повернути назад на водяну баню для підігріву.

  7. Етап 7. Оформлення. Розкладаємо по формах, можна в харчову пластмасову форму (найзручніше прямокутна форма) і відправляємо в морозилку на 25 хвилин. Потім переміщаємо в холодильну камеру. Ось і всі тонкощі виготовлення домашнього шоколадного масла. Пробуйте!

Рецепт № 2. Домашнє шоколадне масло з білим шоколадом

Число порцій: 1.

Інгредієнти: вершкове олію – 200 г;

білосніжний шоколад (білий) – 30 г;

цукрова пудра – 4 ст. ложки;

какао-порошок – 2 ст. ложки.

приготування:

Етап 1. Перед початком приготування необхідно витягти з холодильника вершкове масло і покласти на 20 хвилин в тепле місце, масло повинно стати дуже м’яким і придбати кімнатну температуру.

Етап 2. Підготуйте попередньо водяну баню для шоколаду. Коли приготували водяну баню, розламуємо шоколад на дрібні шматочки і складаємо його в ємність.

Етап 3. Після розтоплення шоколад прибираємо з водяної бані і даємо йому можливість трохи охолодитися (5 хвилин достатньо).

Етап 4. Поки шоколад у нас охолоджується, з’єднуємо м’яке вершкове масло з какао-порошком і цукровою пудрою. Ретельно розмішуємо і розтираємо виделкою до однорідного тону і консистенції.

Етап 5. Теплу шоколадну суміш поступово вливаємо в масляну і розмішуємо до однорідного кольору.

Етап 6. Формування: беремо форму відповідного обсягу і застилає харчовою плівкою. Викладаємо в неї шоколадну масу і розрівнюємо, накриваємо «маслечко» краями плівки і прибираємо його в морозилку на 20 хвилин. Вже після цього перекладаємо форму в холодильник і залишаємо там ще на 15 хвилин.

Рецепт № 3. Бронзово-шоколадне олію – готуємо вдома

Даний спосіб приготування досить простий і багато часу не займе.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти: вершки – 250 г;

гіркий шоколад – 70 г.

приготування:

Етап 1. Шоколад розкришити ножем на невеликі шматочки.

Етап 2. Покласти в блендер жирні домашні вершки і збити їх на великій швидкості до тих пір, поки не утвориться рідина. Рідина злити і повторити процедуру до тих пір, поки не буде з’являтися нова «вода».

Етап 3. Коли у вас перестане утворюватися волога – це буде означати, що масло готове. На даний момент можна відкласти масло і почнемо займатися шоколадом.

Етап 4. Шоколад поставити на водяну баню. Дочекатися, коли він розтопиться і залишити його охолоджуватися. Коли шоколад злегка охолоне, вливаємо його в блендер до готового маслу.

Етап 5 (оформлення). Масу збиваємо до тих пір, поки рідина не перестане утворюватися. Коли рідини вже не буде, а маса стане густою, її перекладаємо в форму. Форма може бути будь-який, головне щоб вам було комфортно витягнути з неї масло. Тому зазвичай використовують силіконові формочки (вони продаються в кожному торговому центрі). Далі відправимо масло в холодильник для застигання.

Корисна порада: для пікантності в бронзово-шоколадне масло можна додати подрібнені волоські горіхи або корицю. Домашнє бронзово-шоколадне масло допускається зберігати в холодильнику приблизно близько місяця

Домашнім шоколадним маслом можна покривати скибочки батона, печива і зернових хлібців, використовувати в якості шоколадної глазурі для тортів або для приготування інших смачних десертів своїм дітям.