Шоколадний бізнес без конкурентів – стаємо успішними шоколатьє

Кожна людина мріє створити свій бізнес, бажано не вимагає великих фінансових вкладень і пристойних тимчасових, розумових і фізично-трудових затрат. Здається, що такої справи в світі не існує, але це неправда. Бізнес з високою рентабельністю, окупністю і швидкістю реалізації – виробництво унікальних і смачних шоколадних ласощів.

Станьте шоколатьє, даний бізнес легко вибудувати в домашніх умовах, ще він швидко окупається і має можливість у майбутньому розширити масштаби свого значення.

Отже, основні факти, чому шоколадне виробництво – це хороший варіант для проби у підприємницькій діяльності:

  1. По-перше, легко домовитися з вітчизняними постачальниками шоколадних продуктів, таких як: какао, какао порошок, какао боби, емульгатори, ванілін та інше. Закупівля сировини в такому випадку буде оптової та досить дешевої, що значно скоротить витрати на виробництво великої кількості солодощів.
  2. По-друге, можливість створювати унікальні продукти, які будуть відображенням особистих фантазій. Не слід підлаштовуватися під модні тенденції, потрібно всього лише виробляти якісний шоколад в цікавому смакову і зовнішньому оформленні.
  3. По-третє, можливість оригінальної подачі. Даний плюс полягає в тому, що упаковку для шоколаду можна придумати будь-яку – з фетру, з їстівних кондитерських елементів: пастила, карамель, намистини, мармелад і т. Д. Варіацій оформлення упаковки – безліч – можна і собі не зраджувати, і замовнику догодити .
  4. По-четверте, виробництво повністю безвідходне – вся сировина йде в справу.
  5. По-п’яте, починати можна на власній домашній кухні. Тобто не потрібно платити за оренду, немає необхідності випробовувати сусідство з іншими працівниками і немає зайвих шумів, запахів, відволікаючих від справи, а робота відбувається швидко, завдяки тому, що людина знає, де і що лежить.

Виклад основної ідеї

Звичайно, всі вищевикладені моменти відіграють велику роль у веденні успішного шоко-бізнесу, але вони нічого не значать, якщо немає первинної ідеї. Саме з ідеї почалося просування: Смайлика, фірми Aplle, Hello Kitty і т. Д.

Так ось, незважаючи на те, що люди в Росії щорічно бідніють, а з 2012 року країна знаходиться в кризі, кожен її громадянин не сумує. Відзначаються дні народження, Новий рік, іменини, поява на світ малюків, спортивні події, 9 Травня, Всесвітній день шоколаду та інші свята. І на кожне торжество в Росії прийнято щось дарувати від людини до людини.

В СРСР, наприклад, на весілля гості або родичі молодих приносили в дар посріблені медаль одруження. На ній гравірувалися імена молодих або ж побажання щасливого спільного життя. Так чому б, замість нудотних доповнень до основного подарунка, що не подарувати таку забуту, але дорогу серцю медаль щастя? Так, медаль не буде через золота, срібла, але стане шоколадним символом початку подружнього солодкого життя.

На шоколаді можна вирізати написи, портрети і інше – все, що захочеться.

Процес виробництва на прикладі шоколадних медалей

Все досить просто, проте є кілька моментів, які ускладнюють процес виплавки шоколадних медалей.


Шоколадна медаль в подарунковій коробці.

Шоколад для початку потрібно розплавити, а після починати відливання у відкритій формі. Форму можна підібрати самостійно або зробити самому, або замовити на китайських сайтах або ресурсах для кондитерів.

Необхідно, щоб форма була рельєфною з обох сторін, адже медаль з лицьового боку повинна відображати свою головну ідею призначення (написи з «Днем Народження», «З Ювілеєм», «Хай щастить» та інші). Друга ж барельєфна сторона повинна створювати «орел» медалі – вона може бути без малюнка або ж мати його.

Цікавим рішенням стане вставка фотографії на медалі ту людину, яка її замовляє, або того, для кого призначається.

Найскладніший момент – це підбір кольору і вибір харчового барвника.

Так в промислових масштабах шоколадну несмачну медаль відливають і упаковують в фольгу срібного або золотого кольору, собівартість таких виробів сильно підвищується, а ось рентабельність падає. Справа в тому, що металізована фольга дуже дорога, і її складно підігнати під форму медальйона.

Доведеться підбирати барвники золотого, бронзового, срібного і мідного кольорів. Зробити це можна шляхом змішування різних фарбувальних пігментів, шляхом проб і помилок. До того ж ці самі витрати за ціною обійдуться набагато дешевше, ніж фольга.

Після додання медалей необхідного відтінку, потрібно їх захистити від зовнішніх механічних і хімічних пошкоджень. Для цього радимо використовувати харчової лак, який можна виготовити самому, ознайомившись з рецептом в інтернеті. Купувати харчової лак – дороге задоволення.

Далі потрібно пришити або впаяти вушко для ланцюжка або мотузочки. Вушко вставляють або вшивають в неостиглу шоко-заготовку.

Результат виходить чудовий, а головне – собівартість дуже низька. А сам процес плавлення можна проводити на водяній або повітряній бані.

На цьому все, дерзайте!