Шоколадний торт з шоколадним кремом: простий рецепт з фото крок за кроком

Підготовчий етап: 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Після приготування ви отримаєте 6-8 порцій

Як приготувати шоколадний торт в мультиварці: рецепт з фото крок за кроком

  1. Для початку відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте. Білки збийте в міцну піну, потім додайте 120г цукру і ще раз збийте
  2. Борошно 80г, какао 20г і крохмаль 20 г змішайте і просійте в миску. Влийте туди ж збиті жовтки, аккуруратно перемішайте. У кілька прийомів введіть збиті білки.
  3. Чашу мультиварки (або форму для випічки) змастіть маслом і випікайте бісквіт в режимі «Випічка» близько 50 хвилин (в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин). Готовність бісквіта перевірте сірником або зубочисткою. Готовий бісквіт добре остудіть і дайте йому полежати близько 6 годин (можна ніч)
  4. Приготуйте просочення. Розчиніть в 200 мл води 1/2 ст. цукру, потім додайте сік половини апельсина і цедру, прокип’ятіть і дайте охолонути. Процідіть через сито і додайте 2 ст.л. коньяку
  5. Остиглий бісквіт розрізати на 2 частини і просочіть сиропом
  6. Приготуємо шоколадний крем-мус. На водяній бані розтопіть 100г гіркого шоколаду і додайте 90 мл води. Після чого переставте сотейник в миску з льодом (на крижану баню) і збивайте до стійких піків. Суміш повинна загуснути і посветлеть. Це може зайняти від 8 до 10 хвилин
  7. Перекладіть крем на один з коржів, рівномірно розподіліть і накрийте другим коржем.
  8. Прикрасьте торт шоколадною глазур’ю або просто розтопленим шоколадом і посипте шоколадною крихтою (тертий шоколад)

Простий шоколадний бісквітний торт – на раз, два, три – готовий. Приємного чаювання!