Сливово-яблучний мармелад на зиму: рецепт в домашніх умовах

Всім привіт, дорогі господині! Продовжую публікувати свої рецепти і сьогодні на порядку денному у нас мармелад з яблук і слив на зиму за моїм рецептом в домашніх умовах. Завдяки великому вмісту пектину в яблуках, сливово-яблучний мармелад на зиму виходить щільним і густим. Спробуйте приготувати і використовуйте в різних варіантах – в різній випічці, печива або просто солодка добавка до чаю.

Сливово-яблучний мармелад на зиму: рецепт з фото

Сливово-яблучний мармелад на зиму: рецепт в домашніх умовах

Мармелад з яблук і слив можна використовувати в якості наповнювача для млинців, пирогів, рогаликів і булочок. Для виготовлення зимової заготівлі можна використовувати будь-який сорт яблук або слив. Кардамон і імбир збагачують смак зимової заготівлі, роблять її оригінальною і унікальною, надає їй східну нотку. Такий десерт допоможе зігрітися зимовими вечорами.

При необхідності, ви можете ввести в плодову масу щіпку кориці, бадьян, аніс, фенхель і навіть порошок мускатного горіха. У кожному разі у вас вийде відмінний зимовий десерт, який збагатить смак будь випічки. Подавши ароматний мармелад з шматочком білого батона і чашкою ароматного чаю, ви наситила організм корисними речовинами і отримаєте справжнє кулінарне насолоду.

Кількість підсолоджувача в рецепті ви можете регулювати залежно від свого смаку і солодощі використовуваних плодів. Щоб уникнути попадання в ємність з повидлом бактерій і мікробів, необхідно ретельно підготувати тару: промити під проточною водою і прогріти в печі або на паровій бані.

складові

  • цукор-пісок (500 грамів);
  • яблука (500 грамів);
  • сливи (500 грамів);
  • імбир (1 ч.л.);
  • кардамон (3-4 шт.)

Як приготувати сливово-яблучний мармелад на зиму

Покроковий рецепт приготування сливово-яблучного мармеладу на зиму:

Видаляємо з кожного яблука насіннєву коробку і шаткуємо плоди порційними шматочками.

Витягуємо з стиглих слив кісточки.

Викладаємо шматочки соковитих фруктів в блендер або кухонний комбайн і подрібнюємо до стану пюре.

Додаємо в миску зерна кардамону.

Насипаємо сухий імбир. Також можемо використовувати свіжий корінь.

Додаємо в сотейник рекомендовану норму підсолоджувача.

З’єднуємо продукти до однорідності.

Готуємо сливово-яблучний мармелад 40-55 хвилин (після закипання).

Після того, як зимова насолода стане густою і щільною, викладаємо гарячу масу в підготовлену тару і закупорюють. Відправляємо її на зберігання в льох або кухонну шафу. Використовуємо сливово-яблучний мармелад з прянощами для виготовлення десертів і випічки.