Смачні дієтичні салати з простих низькокалорійних продуктів для схуднення

Люди, які дбають про свою фігуру, пильно стежать за харчуванням. Якщо ви належите до їх числа і теж сидите на дієті, то запам’ятайте, як готувати дієтичні низькокалорійні салати для схуднення з простих продуктів, рецептів яких безліч. Всі такі закуски робляться з інгредієнтів, що містять мінімум калорій, тому їх вживання сприяє зниженню ваги.

Що таке низькокалорійний салат

У період дієти дуже важливо подбати про розмаїтості свого раціону, тоді вона дасться значно легше. Низькокалорійні салати для схуднення з простих продуктів незамінні в такому випадку, вони можуть виступати в якості закуски або навіть основного блюда і вживатися в будь-який прийом їжі. Готувати їх дуже легко. Важливо підібрати прості продукти для схуднення так, щоб в 100 г страви було не більше 120 ккал.

Є кілька загальних правил, якими потрібно керуватися при приготуванні низькокалорійних салатів:

  1. Кладіть в прості страви для схуднення багато зелені. Вона містить мінімум калорій, але багата антиоксидантами, фолієвою кислотою, лютеїн.
  2. Використовуйте різні свіжі овочі, щоб забезпечити організм повним набором необхідних вітамінів і мікроелементів, як в літній час, так і зимовий. Смажені і мариновані продукти краще не застосовувати. Для дієтичних салатів для схуднення, таких як вінегрет, чудово підійдуть капуста, болгарський перець, брокколі, огірки, редис, морква, цибуля.
  3. Додавайте трохи пісного м’яса, що є джерелом білка. Ще підійдуть яйця, квасоля, креветки, сир, тунець, лосось.
  4. Заправка низькокалорійного салату для схуднення повинна бути дуже легкою. Самі підходящі варіанти – лимонний сік, оливкова олія і оцет, рибний і соєвий соуси, нежирна сметана.

Прості дієтичні салати

На приготування будь-якої низькокалорійної закуски для схуднення вам знадобиться зовсім небагато часу. У простій дієтичний салатик дозволяється класти практично будь-які овочі, виняток становить лише картопля, адже в ньому міститься крохмаль. Якщо використовуєте фрукти, то кладіть несолодкі. Наприклад, банани і виноград, заборонені майже всіма дієтами для схуднення, не підійдуть. Для додання простому салату ситності додайте в нього трохи дієтичного м’яса, білої риби або креветок, висівок, але не більше третини від загальної ваги страви.

Продукти, що знаходяться під категоричною забороною при схудненні:

  • копченості;
  • ковбасні вироби;
  • жирний сир.

Легкі салати для схуднення

Кращими стравами в цій категорії будуть ті прості закуски, основу яких складають зелень і листові овочі: латук, трави, зелена цибуля, капуста будь-якого сорту, рукола, корн, цикорій. Вміст калорій в них мінімально. Прості салатики для схуднення, в яких переважає зелень, бажано готувати маленькими порціями і з’їдати відразу. Додатково в них рекомендується класти соковиті овочі:

  • огірки;
  • буряк;
  • кабачки;
  • томати;
  • ріпа;
  • редис;
  • фенхель;
  • гарбуз;
  • редька;
  • топінамбур;
  • морква.

Які білкові продукти можна додати:

  • нежирні м’ясні продукти;
  • минтай;
  • яйця;
  • нежирні сири;
  • морепродукти;
  • курятина.

Низькокалорійні рецепти не припускають використання:

  • смажене жирне м’ясо, рибу;
  • консерви;
  • копченості;
  • ковбасні вироби;
  • майонез і інші жирні заправки.

Смачні низькокалорійні салати

Перелік страв, які ви можете приготувати, обмежується лише вашою фантазією і пристрастями. Підбираючи інгредієнти, вважайте їх калорійність. Продукт з великою енергетичний цінністю повинен бути в страві один, решта – з низькою. Запам’ятайте, яка їжа буде низькокалорійної, але ситною:

  • індичка;
  • натуральний йогурт;
  • нежирна біла риба;
  • куряче філе;
  • яловичина;
  • кефір знежирений;
  • тофу;
  • маложирний сир;
  • яйця;
  • морепродукти.

Найменше калорій міститься в:

  • капусті;
  • баклажанах;
  • огірках;
  • редисці;
  • селері;
  • салатної листової зелені;
  • шампиньонах;
  • помідорах.

Найсмачніші продукти з невеликим вмістом калорій:

  • груші;
  • апельсини;
  • ананас;
  • кислі яблука;
  • папайя;
  • авокадо;
  • манго;
  • гуава;
  • чорниця;
  • болгарський перець;
  • малина;
  • морква;
  • брусниця;
  • кавуни;
  • трохи сухого вина для заправки (червоного або білого).

рецепти

Вибір дієтичних закусок, які ви легко зможете зробити самостійно, просто величезний. Деякі з них дуже прості і складаються всього з трьох-чотирьох компонентів, інші мають складний склад і будуть доречні навіть на святковому столі. Готуючи низькокалорійний салатик, подбайте про подання, адже виглядати він повинен дуже апетитно. Використовуйте для цього гарні креманки, прикрашайте блюдо свіжою зеленню.

З грибами

  • Час приготування: 20 хв.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність: 680 ккал.
  • Призначення: закуска, дієта.
  • Кухня: італійська.
  • Складність приготування: легка.

Салатик, приготований за наступним рецептом – класичне італійське блюдо, яке користується популярністю не тільки у людей, що сидять на дієті, але і у тих, хто просто любить смачно поїсти. Готувати його дуже просто, впоратися з цим зможе навіть кулінар-початківець. До складу страви входять низькокалорійні продукти, багаті безліччю корисних вітамінів і мікроелементів.

Складові:

  • корінь фенхелю – 2 шт .;
  • перець чорний запашний – 2 щіпки;
  • печериці – 0,5 кг;
  • сіль морська – 2 щіпки;
  • петрушка свіжа – 1 пучок;
  • салат-латук – 12 шт .;
  • оливкова олія – ??4 ст. л .;
  • оцет винний білий – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Зніміть з фенхеля шкірку, помийте його. Наріжте четвертинками. Позбавтеся від серцевини і подрібніть продукт.
  2. Порубати зелень. Печериці наріжте тонкими пластинками.
  3. Змішайте оливкову олію з оцтом, сіллю, перцем. Бажано використовувати для цього блендер.
  4. Перемішайте сирі гриби з соусом, рубаною петрушкою, фенхелем.
  5. Викладіть на велике плоске блюдо латук. Зверху розподіліть головні продукти. Відразу подавайте блюдо до столу, тримати його в холодильнику не можна.

З куркою

  • Час: 45 хв.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність: 770 ккал.
  • Призначення: дієта, закуска.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: середня.

Ніжна куряча грудка – сорт м’яса, без страв з яким, напевно, не обходиться жоден низькокалорійний раціон. Дієтичні салати для схуднення з нею виходять легкими, але поживними і ситними, тому можуть вживатися в основні прийоми їжі. Закуска, приготована за таким рецептом, вразить вас своїм чудовим смаком. Якщо введете її в свій постійний раціон, то можете більше не турбуватися з приводу зайвих сантиметрів на талії.

Складові:

  • салатні листя зелене – 4 шт .;
  • грудка куряча – 0,5 кг;
  • зелень – пучок;
  • перець солодкий – 2 шт. (Бажано різнокольорових);
  • сіль – 1-2 щіпки;
  • кукурудза консервована – 2 банки;
  • йогурт натуральний – 100-120 мл;
  • цибуля ялтинський – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть куряче філе в підсоленій воді. Остудіть її і наріжте соломкою або розділіть на шматочки руками.
  2. Порубати зелень. Лук почистіть і поріжте півкільцями, а перець соломкою.
  3. Змішайте курятину з кукурудзою. Додайте перець, цибулю і зелень. Заправляйте страву йогуртом.
  4. Подавайте закуску, виклавши її на блюдо, застелене салатним листям.

З капустою

  • Час: півгодини.
  • Кількість порцій: 4 порції.
  • Калорійність: 932 ккал.
  • Призначення: дієта, обід, вечеря.
  • Кухня: американська.
  • Складність приготування: середня.

Овочевий салат, з рецептом якого ви зараз познайомитеся – традиційне блюдо американської кухні. У цій країні він називається Коулслоу і подається як гарнір. Варіантів приготування блюдо безліч. Вам буде представлений рецепт Коулслоу з двох сортів капусти з додаванням яблук і оригінальним соусом. Якщо хочете урізноманітнити раціон своєї дієти, обов’язково спробуйте зробити це блюдо.

Складові:

  • капуста червонокачанна – половина вилка;
  • перець чорний мелений – 2 щіпки;
  • капуста білокачанна – половина вилка;
  • сіль – 2-3 щіпки;
  • морква – 1 шт .;
  • насіння соняшнику – 4 ст. л .;
  • яблуко зелене – 1 невелика;
  • родзинки – 150 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • оцет яблучний – 2 ч. л .;
  • йогурт натуральний – 7-8 ст. л .;
  • масло рослинне – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно пошинкуйте обидва види капусти. Старанно відіжміть руками і залиште на кілька хвилин, щоб пустила сік.
  2. Морквину почистіть і натріть крупно. Зніміть з яблука шкірку, видаліть серцевину. Наріжте тонкою-тонкою соломкою.
  3. Рубаний кріп перемішайте з йогуртом, яблучним оцтом, маслом, сіллю і перцем.
  4. При необхідності трохи обсмажте насіння.
  5. Загалом салатник з’єднайте капусту, моркву, яблука і родзинки. Заправте соусом з йогурту, посипте насінням і подавайте до столу.

фруктові

  • Час: 2
    0 хв.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність: 564 ккал.
  • Призначення: закуска, сніданок.
  • Кухня: азіатська.
  • Складність приготування: середня.

Блюдо, приготоване за наступним рецептом має просто неймовірний смак, інгредієнти в ньому дивно доповнюють один одного, складаючи неповторний ансамбль. До складу салату входять солодкі, але низькокалорійні фрукти. Все це подається з чудовою заправкою з виноградного масла, меду, гірчиці, спецій. Поласувавши цим салатом, ви навіть забудете про те, що сидите на дієті.

Складові:

  • хурма сорту корольок – 3 шт .;
  • салат корн – пучок;
  • мандарини – 3 шт .;
  • суміш перців – щіпка;
  • грейпфрут рожевий – половина цілого;
  • листя естрагону – на ваш смак;
  • гранат – половина великого;
  • гірчиця діжонська – 1,5 ч. л .;
  • мед – 1 ч. л .;
  • масло виноградних кісточок – 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Обережно зніміть з хурми шкірку і дістаньте кісточки, якщо вони є. М’якоть поріжте невеликими скибочками.
  2. Почистіть мандарини, грейпфрут Філіро. Складіть все фрукти в одну миску, щоб не втратити мок.
  3. Гранат розберіть на зернятка. Шумівкою акуратно дістаньте з ємності мандарини, гранат і хурму, щоб уникнути надмірного витікання соку на день.
  4. У чисту миску з рідиною покладіть корн, гранатові зерна, шматочки фруктів.
  5. У миску, де залишився сік, налийте олії виноградних кісточок. Додайте листочки естрагону, мед, гірчицю, суміш перців. Заправте салат соусом і подавайте до столу.

З крабовими паличками

  • Час: 10 хв.
  • Кількість порцій: 1 персона.
  • Калорійність: 244 ккал.
  • Призначення: закуска.
  • Кухня: домашня.
  • Складність приготування: легка.

Крабові палички – напівфабрикат, проте невелика калорійність дозволяє зрідка додавати їх в дієтичні страви. Головне, щоб інші інгредієнти були максимально легкими. За таким рецептом робити салат пропонується з крабових паличок, огірків, зелені та сиру фета. Ці прості продукти відмінно поєднуються між собою і непогано насичують.

Складові:

  • палички крабові – 5 шт .;
  • огірок – 1 шт .;
  • сир фета – 3,5 ст. л .;
  • зелень – пучок.

Спосіб приготування:

  1. Огірок помийте, поріжте кубиками його і крабові палички.
  2. Нарубаєте зелень. Ретельно розімніть сир виделкою.
  3. Перемішайте всі інгредієнти. Якщо сир виявився занадто твердим, то додайте в салат трохи натурального йогурту.
  4. Можете додати трохи солі і перцю для поліпшення смаку, але краще цього уникнути.

з капусти

  • Час: 25 хв.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність: 960 ккал.
  • Призначення: дієта, закуска.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Салати для дієти з пекінської капусти завжди виходять дуже легкими і свіжими, є прекрасним доповненням до основної їжі з нежирного м’яса або риби. Блюдо, приготоване за наступним рецептом, не є винятком. Ця закуска заправляється приємним соусом з легкою кислинкою. Продукти, що входять до складу, дуже корисні для здоров’я будь-якої людини, тим більше для тих, що худнуть.

Складові:

  • капуста пекінська – 1 вилок;
  • листя кінзи – 4,5 ст. л .;
  • цибуля зелена – 8 пір’я;
  • сік лимонний – 5 ст. л .;
  • перець мелений чорний – 2-3 щіпки;
  • перець чилі червоний – 2 шт .;
  • сіль морська – 2-3 щіпки;
  • оливкова олія – ??5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту помийте і наріжте тонко.
  2. Подрібніть перець чилі. Залийте його лимонним соком, оливковою олією. Посоліть, поперчіть і збийте блендером.
  3. Подрібніть кінзу, зелену цибулю. Перемішайте з капустою. Заправте салат кислим соусом і подавайте до столу.

З морквою

  • Час: 15 хв.
  • Кількість порцій: 6 персон.
  • Калорійність: 390 ккал.
  • Призначення: закуска.
  • Кухня: азіатська.
  • Складність приготування: легка.

Морквяний салат, приготований за наступним рецептом – ідеальний варіант дієтичної закуски, але подавати його краще з більш поживним основною стравою. Він дуже легкий і шалено смачний. На приготування цього чудового салату ви витратите максимум півгодини. На перший погляд він може здаватися занадто простим, але ви перестанете так думати, коли спробуєте хоча б порцію.

Складові:

  • сік лимонний – 1,5 ст. л .;
  • цибуля зелена – пучок;
  • оливкова олія – ??1,5 ст. л .;
  • кріп рубаний – 30-40 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • морква – 0,4 кг;
  • сіль, перець – на ваш розсуд.

Спосіб приготування:

  1. Почистіть моркву і натріть крупно.
  2. Перемішайте оливкова олія з лимонним соком і давленим часником, посоліть, поперчіть.
  3. Подрібніть зелену цибулю. З’єднайте з кропом і морквою. Заправте салат, трохи охолодіть і подавайте до столу.

Відео