Торт Тірамісу: рецепт приготування в домашніх умовах

Вітаю, дорогі читачі! Сьогодні я підготувала для вас солоденьке і дуже-дуже смачненьке Напевно кожен пробував у своєму житті торт Тірамісу, але приготувати його в домашніх умовах не змусить особливих зусиль. Зараз я поділюся з самі рецептом, який кожен може зробити самостійно і потім насолоджуйтеся цим, як я вже висловилася, ніжним і в той же час божественним смаком!

Торт Тірамісу: рецепт в домашніх умовах

Торт Тірамісу завжди був і є один з найпопулярніших італійських десертів. Деякі люди не можуть зрозуміти, що це о-го-го вони ходять навколо Тірамісу, примовляючи «це просто вершки, кава і тістечка!» – кажуть вони.

Торт Тірамісу: рецепт в домашніх умовах

Іноді неможливо зрозуміти, чому таке уявлення дає Тірамісу? Може бути просто тому, що в Тірамісу поєднання всіх компонентів в «одному флаконі», які так всім подобаються – це кава, вершки, шоколад і лікер.

Взагалі Тірамісу характеризується ніжним і насиченим смаком. Торт просто тане в роті і неможливо розкуштувати всі аромати на одному диханні, тому, що кожен аромат доповнює один одного і надає такий вершковий і божественний смак.

Приготування торта Тірамісу

Отже, як приготувати торт Тірамісу в домашніх умовах. Ось що нам знадобиться, щоб приготувати це «чудо»:

Продукти для бісквітних шарів

  • 8 столових ложок м’якого розтопленого вершкового масла;
  • 4 великих яйця; 30 гр. ванілі;
  • 2 чашки білого борошна;
  • 30 гр. розпушувача;
  • половину чайної ложки соди;
  • 15 гр. солі;
  • 150 гр. вершків.

Розігріти духовку до 180 градусів С. У великій мисці змішуємо масло і цукор, поступово додаючи яйця, ретельно їх збиваючи. Змішуємо з ванільним екстрактом, поступово додаючи борошно, соду, сіль і розпушувач. Розмішуючи її до густої маси. Потім ділимо тісто на кілька частин і розкладаємо на деку, випікаючи протягом півгодини. Після цього даємо коржам охолонути на деку ще 10 хвилин, до повного охолодження.

Поки коржі остигають, приготуємо сироп з кавового Еспрессо.

Продукти для сиропу

Для цього візьмемо:

  • 30 гр. миттєвого еспресо порошку,
  • 30 гр. кип’яченої води.

У маленькій мисці всі разом ретельно розмішати і відкладемо на деякий час. Потім приготуємо кавовий сироп. У маленькій ємності в половині склянки води розведемо 80 гр. цукру і доведемо кавову суміш до кипіння, потім додамо одну столову ложку кавового лікеру і заздалегідь підготовлену суміш з кавового сиропу, все ретельно перемішуємо і залишаємо «відпочивати» деякий час.

Продукти для крему

А зараз займемося кремом, для цього знадобиться:

  • 1 чашка холодних збитих вершків,
  • 250 гр. м’якого сиру маскарпоне;
  • 100 гр. цукрової пудри; 30 гр. ванілі;
  • 140 гр. напівсолодке шоколадної стружки і порошок з какао для пудри.

У великій мисці збиваємо вершки до утворення жорстких піків, а в іншій мисці, збиваємо разом маскарпоне з цукровою пудрою, ванільним екстрактом і кавовим лікером. Тепер зберемо разом вміст з двох мисок, додавши 1 столову ложку кавового еспресо екстракту, крем повинен вийти гладким, повітряним і ароматним. Все готово, щоб почати «збірку» нашого торта.

збірка торта

Для цього беремо один бісквітний корж і змочуємо його поверхню за допомогою кондитерської щітки в 1/3 кавового еспресо сиропі, потім рівномірно розподіляємо 1/3 кремом зі збитих вершків з маскарпоне, щедро посипаємо 60 гр. стружкою з напівсолодкого шоколаду. Один корж готовий. Потім беремо наступний корж і також просочуємо його повністю в 1/3 частини кавового сиропу і нижнім боком «поміщаємо» на перший корж. Тепер, коли коржі вже на місці, можна зайнятися верхівкою торта, а саме просочити її сиропом, не забуваючи і про «хатини» торта.

Розподіляємо залишки маскарпоне поверху і навколо торта. Тепер займемося прикрасою, а саме прикріпимо бісквітні Савойські печива, до бісквітним краях щільно їх притискаючи, не залишаючи при цьому зазорів. Посипаючи шоколадною стружкою всю верхню частину торта. От і все. Торт Тірамісу готовий.

Найкраще приготувати торт заздалегідь, за день до того, щоб всі аромати змішалися і об’єдналися воєдино, але навряд чи можна впоратися зі спокусою, щоб не спробувати шматочок торта Тірамісу. Смачного!

Відео: Рецепт торта Тірамісу з печива