Варення з обліпихи і черемхи на зиму: рецепт з фото

Вітаю, дорогі читачі! Спробуйте черговий мій кулінарний шедевр – варення з обліпихи і черемхи на зиму, яке може будь-який приготувати в домашніх умовах. Це смачний і корисний десерт, відмінно поїдається в зимовий період, особливо коли низький імунітет!

Варення з обліпихи і черемхи: рецепт з фото

Такий ягідний дует допоможе вам створити саму унікальну і корисну солодкість. Черемуха і обліпиха вдало поєднуються один з одним. Для виготовлення зимового десерту можна використовувати цілі ягоди черемхи. Якщо ви хочете зробити більш однорідну заготовку, ви можете подрібнити плоди Мадлера і перетерти їх через сито. Виливши вийшло густе пюре в солодкий сироп, ви отримаєте більш однорідну і ніжну масу, яку можна використовувати для створення різних напоїв, як просочення для торта, а також як добавку для млинців і панкейк.

Варення з обліпихи і черемхи на зиму: рецепт в домашніх умовах

Ягоди черемхи і обліпихи рекомендується збирати в чистих місцях, далеко від трас і промислових заводів. Перед виготовленням варення плоди необхідно відокремити від гілочок, ретельно промити під проточною водою і викласти тонким шаром на лляне рушник. Так ви зможете видалити з них зайву вологу. Після цього ви можете вводити ягоди в киплячий сироп.

Черемуха робить сироп густим і щільним, а обліпиха надає солодощі приємний квітковий аромат і легку кислинку. Таке варення має масу корисних речовин, так що сміливо заготовлюйте ласощі запас, щоб використовувати його протягом усіх холодних місяців.

складові

  • черемха (250 грамів);
  • обліпиха (250 грамів);
  • цукор-пісок (350-400 грамів);
  • вода (70-100 мл).

Як приготувати варення з обліпихи і черемхи

Покроковий рецепт приготування варення з обліпихи і черемхи:

Насипаємо в ємність підготовлений цукор-пісок. Його кількість регулюємо самостійно.

Наливаємо очищену воду. З’єднуємо компоненти, поки підсолоджувач не розчиниться.

Готуємо солодку суміш 10-12 хвилин (після закипання).

Насипаємо в ємність з гарячою солодкою масою плоди черемхи.

Додаємо в миску підготовлені ягоди обліпихи.

За допомогою ложки або кухонної лопатки з’єднуємо продукти.

Варимо ягідну заготовку 35-40 хвилин. Щоб сироп не підгорів, намагаємося час від часу перемішувати масу.

Виливаємо вийшло варення з обліпихи і черемхи в скляну (попередньо прогріту) тару. Зберігаємо в погребі чи комори.