Ватрушки з сиром з дріжджового тіста – покроковий рецепт з фото

Підготовчий етап: 60 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Після приготування ви отримаєте 12 ватрушек

Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста: покроковий рецепт з фото

  1. З’єднати 10 г сухих (або 50 г свіжих) дріжджів з 1 ст.л. цукру і 1 ст. теплого молока. Дати дріжджів спіниться
  2. Розтопити 50 г вершкового масла, змішати з 1 яйцем, 1/2 ч.л. солі і 400 г борошна. Додати спінені дріжджі (опару), замісити тісто, щоб воно легко відокремлювався від рук.
  3. Накрити миску з тестом чистою серветкою і поставити на 1-1,5 години в тепле місце для підняття. Коли тісто підійде обмять його трохи і залишити ще хвилин на 20-30, потім знову обмять
  4. Підготуємо начинку. Відокремте жовток 2 яєць від білка
  5. Додати до жовтків 2 ст.л. сметани, 300г сиру, 1 ч.л. ванільного цукру і 2 ст.л. цукру
  6. Все добре перемішати. Можна навіть пробити занурювальним блендером
  7. Повернемося до тесту. Скачує з нього колобки (розміром з куряче яйце) і залишаємо трохи піднятися
  8. Колобки злегка придавити і видавити поглиблення дном склянки чи кружки (можна і руками)
  9. У це поглиблення викласти підготовлену начинку і залишити підготовлені ватрушки на 10 хвилин
  10. Застеліть деко листом пергаменту, перекладіть на нього ватрушки. Розбийте 1 яйце, змішайте його з 1 ст.л. молока і змастити ватрушки. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити деко з ватрушками на 30 хвилин.
  11. Вийняти ватрушки з духовки, дати трохи охолонути і насолоджуватися прекрасним смаком.

Приємного вам апетиту! Насолоджуйтеся смаком і ароматом дитинства!