Яблучне варення на виноградному соку: покроковий фото рецепт

Вітаю, дорогі читачі!
варення з яблук напевно готували все, а ось спробуйте приготувати яблучне варення на виноградному соку на зиму, це таке приємне насолоду. Незвичайне поєднання цих фруктів надає десерту особливого смаку.

Яблучне варення на виноградному соку: рецепт з фото

Таке зимовий ласощі виходить неймовірно оригінальним, смачним і ароматним. Шматочки яблук, зварені в натуральному виноградному соку, набувають яскравий, унікальний смак. Сироп, виготовлений на основі натурального соку, збагачує і доповнює смак яблук, робить варення вишуканим і сподобається людям з тонким смаком.

Яблучне варення на виноградному соку: рецепт в домашніх умовах

Для створення заготовки ви можете використовувати як покупної, так і домашній виноград будь-якого сорту. Головне – ягоди повинні бути стиглими, соковитими і якісними. Пюре з винограду можна зробити декількома способами. Для цього ви можете скористатися кухонним комбайном (зі спеціальною насадкою), шнекової соковижималкою, а також блендером. Подрібнивши плоди останнім способом, викладіть їх на сито і за допомогою ложки відокремте м’якоть від шкірки і насіння.

На замітку!

Слід знати: щоб заготовка вийшла не тільки смачною, а й якісної, для її створення необхідно використовувати тільки сухі, ретельно промиті плоди.

Для виготовлення варення використовуйте яблука будь-якого розміру, сорту і кольору. Головне – щоб вони були соковитими і якісними, без вм’ятин і гнилі.

складові

  • виноград (500-600 грамів);
  • яблука (500 грамів);
  • цукор-пісок (500 грамів).

Як приготувати яблучне варення на виноградному соку

Покроковий рецепт яблучного варення на виноградному соку:

Відокремлюємо чистий і сухий виноград від гілочок.

Робимо з плодів однорідне пюре, видаливши тонку шкірку і насіння.

Виливаємо підготовлений сік в сотейник. З 500-600 грамів ягід повинно вийти близько 300-350 мл соку.

Насипаємо необхідну норму підсолоджувача. З’єднуємо продукти.

Готуємо натуральний сироп 20-22 хвилини.

Шаткуємо яблука тонкими пластинками. Використовуємо плоди разом з шкіркою. Так вони краще зберігають свою форму.

Викладаємо часточки в киплячий виноградний сироп.

З’єднуємо пюре і яблука.

Варимо яблучно-виноградне варення ще 50-57 хвилин.

Виливаємо унікальний і ароматний конфітюр в попередньо підготовлену банку і закупорюють її. Використовуємо яблучне варення на виноградному соку за призначенням.